چگونه برای امتحانات نوبت اول درس بخوانیم
چگونه برای امتحانات نوبت اول درس بخوانیم
استرس و اضطراب یکی از مهمترین عوامل در یادگیری است بخصوص زمان امتحانات این استرس بشدت به سراغمان می آید بخشی از استرس مربوط به خودمان است مثلا خودمان بهتر از هر کسی میدانیم ان درس را بخوبی مطالعه نکردیم کاری به میزان مطالعه نداریم کیفیت درس خواندن مهم است به همین علت این اضطراب ها به سراغ ما می آید و حتی مطالبی که کاملا بر ان ها مسلط بودیم هم از یادمان میرود
چون بیشتر افراد با مهارت های مطالعه اشنایی ندارند و به دلیل کیفیت پایین و دانش سطحی که راجع به مطالعه داریم باعث ایجاد استرس میشود مهارتهایی مانند نقشه کشی ذهنی، تندخوانی، تکنیکهای تقویت حافظه و یا حتی افزایش تمرکز همگی باعث خواهند شد تا ما بهتر درس بخوانیم و در نتیجه در آزمونها و امتحانات پیش رو عملکرد بهتری داشته باشیم. در واقع ما به کمک مهارتهای مطالعه میتوانیم در زمان خود صرفهجویی کنیم، آنهم بدون آنکه کیفیت مطالعه و یادگیری ما کاهش پیدا کند. در ادامه مقاله با هم خواهیم دید که این مهارتها و فنون مطالعه چگونه موجب بهبود یادگیری ما میشوند.
چرا پیدا کردن روش درس خواندن برای امتحان مهم است؟
- اگر با روش های مطالعه اشنایی داشته باشیم میتوانیم بهتر از گذشته درس بخوانیم و برای امتحانات امادگی پیدا کنیم مثلا در بسیاری از افراد مشاهده کرده ایم که فکر میکنند ضریب هوشی پایینی و یا حافظه ضعیفی دارند درحالی که نمیدانند چگونه از قابلیت ها و مغز خود استفاده کنند آشنایی با مهارتهای مطالعه و ادغام آنها با روش های درس خواندن برای امتحان به ما در موفق شدن کمک خواهد کرد. علاوه بر این ما با یادگیری این روشها ترس و استرس قبول نشدن در امتحانات را از خود دور خواهیم کرد. دور شدن استرس باعث خواهد شد که ما بتوانیم هم در هنگام مطالعه و هم در زمان امتحان تمرکز بیشتری داشته باشیم. تمرکز عاملی حیاتی و تعیین کننده در زندگی ماست که میتواند کیفیت و نتیجه هرکاری را دگرگون کند.
چگونه هوشمندانه درس بخوانیم ؟
1. هر روز مقدار کمی از هر درس بخوانید
- عجله در هیچ کاری مفید نیست مثلا شما بخواهید یک درس فیزیک عربی شیمی را در یک روز به پایان برسانید هم خسته میشوید هم برای امتحان بخش کوچکی از مطالب در خاطرتان می ماند
2. استراحتهای بین درسی باید کافی و معقول باشند
- مدت زمان درس خواندن 2 ساعت است یعنی برای هر نوبت درس خواندن و هر دو ساعت را میتوانید به 4 تا 25 دقیقه تقسیم بندی کنید و در اواسط هر زمانی که تقسیم بندی کرده اید 5 دقیقه استراحت کنید و اگر نیاز دارید بیشتر از 2 ساعت درس بخوانید 20 دقیقه استراحت کنید این مورد بستگی به ساعات مطالعه شما دارد .
3. از استراحتهای بین درسی خوب استفاده کنید
- زمانی که استراحت میکنید باید از فکر کردن و استرس داشتن به دور باشید باید از این استرس ها فاصله بگیرید و ذهن خود را از هر مطلبی خالی کنید اگر از وقتی که برای استراحت گذاشته اید برای برنامه ریزی راند بعدی درس و یا در مورد دوستان خود صحبت کنید ذهن شما هیچ استراحتی نمیکند چون اگر استراحت نکیند راند بعدی درس خواندن شما مفید نخواهد بود و به خوبی مطالب را یاد نمی گیرید
- وقتی استراحت میکنید باید از هر چه فکر امتحان و استرس است فاصله بگیرید و ذهنتان را خالی کنید. اگر از وقت استراحت خود برای برنامهریزی راند بعدی درس خواندن استفاده کنید یا در مورد درس با دوستان خود حرف بزنید، ذهنتان استراحت نمیکند؛ و اگر ذهن استراحت نکند، راند بعدی درس خواندن مفید نخواهد بود.
4. هر درسی که میخواهید بخوانید از 2 بخش تشکیل شده است: محتوای اصلی و محتوای فرعی
- 80 درصد سوالات از محتوای اصلی طرح میشوند اگر نتوانستید کل کتاب یا جزوه را تمام کنید روی محتوای اصلی درس تمرکز کنین محتوای اصلی بر پایه اصول و فرمول ها و نظریه ها و نمودار های مهم استوار است در حالی که محتوای فرعی بیشتر مربوط به مثالها و نمونهها است
- حتی میتوانید نمونه سوالات امتحانی سالهای گذشته را بررسی کنید و مطمئن شوید برای خواندن مباحثی که به احتمال زیاد در امتحان مطرح نمیشوند، زیاد وقت صرف نمیکنید.
5. قبل از برنامهریزی درسی، بهتر است بدانید هر درسی را که میخواهیم یاد بگیریم، در یکی از این 3 دسته جای میگیرد:
- درسهای حفظی مثل زیستشناسی و تاریخ و جغرافیا که شامل مفاهیمی هستند که باید به خاطر بسپارید.
- درسهای حل کردنی مثل ریاضی و فیزیک.
- درسهای تفسیری مثل ادبیات فارسی و انگلیسی و سایر زبانها.
- برای یادگیری موثر بهتر است در روزهایی که باید زیاد درس بخوانید، بین انواع درسهایی که انتخاب میکنید توازن برقرار کنید.
6. هم هایلات کنید، هم بنویسید!
- میدانیم هایلایت کردن مفاهیم مهم درس به یادگیری بهتر کمک میکند، اما وقتی نکات مهم را گوشه کتاب یا دفتر یادداشت خود مینویسید، باعث میشود درسهایی که میخوانید را دیرتر فراموش کنید. نکات مهم را بلند بخوانید و بعدش بنویسید. این کار نشان میدهد نه تنها نکات اصلی درس را دیدید، بلکه آنها را شنیدید و یادداشت کردید.
7. یادداشتبرداری درست برای تمام کردن موثر درسها در دقیقهی آخر مهم است
- دو روش علمی برای یادداشتبرداری، روش SQ5R و یادداشتهای کرنل هستند که هر دو بسیار موثرند.
- الف) روش SQ5R کوتاه شده حروف اول کلمات انگلیسی مطالعه اجمالی، خواندن، حفظ کردن، از بر خواندن، دوره کردن و بازیابی است.
- مطالعه اجمالی: به متن کتاب نگاهی اجمالی بیندازید و نکات مهم را علامت بزنید. این کار نباید بیشتر از 7 تا 10 دقیقه طول بکشد.
- سوال پرسیدن: عنوان هر پاراگراف درسی را به سوالی که میشود در امتحان مطرح کرد، تبدیل کنید. سوالات احتمالی را در کنار بخشهای مهم متن قرار دهید.
- خواندن، حفظ کردن، از بر خواندن: دوباره به متن درس نگاه کنید و نکات مهم را به صورت جدا و به زبان خودتان حفظ کنید. دورشان دایره و کادر بکشید تا دید بهتری داشته باشید. حالا مباحثی را که یاد گرفتید از بر بخوانید.
- دوره کردن: سوالهایی را که نوشتید از خودتان بپرسید و ببینید آیا میتوانید جوابشان را بدهید یا نه.
- بازیابی: مراحل قبلی را تکرار کنید و در مورد مبحثی که یاد گرفتید تامل کنید تا آن را کاملاً به خاطر بسپارید.
- ب) یادداشتهای کرنل روش موثری از یادداشت برداری است که مفاهیم را در 3 ستون طبقهبندی میکند. این روش به خاطر سپردن و یادآوری اطلاعات را بسیار آسان میکند. موقع دوره کردن میتوانید ستون راست را به راحتی بپوشانید و سعی کنید به سوالات سمت چپ پاسخ دهید.
8. چند برگه کوچک روی کمد و دیوار اتاقتان بچسبانید و روی آنها تاریخها و فرمولها و نکات کلیدی درسهایی که یادگیریشان سخت است بنویسید.
- وقتی این مباحث، تمام روز جلوی چشمتان باشد، باعث میشود راحتتر بتوانید آنها را یاد بگیرید و حفظ کنید. برای مفاهیم سختتر فلشکارت درست کنید و با خودتان همه جا ببرید. وقتی در صف خرید ایستادید یا منتظر اتوبوسید، این فلشکارتها را مرور کنید.
9. اگر چند روز مانده به امتحان، درسهایی را میخوانید که تا به حال سراغشان نرفتید، باید به یک نکته مهم توجه کنید:
- هر چیز جدیدی که یاد میگیرید لازم است طی 24 ساعت دوره و بازیابی شود. اگر وقتی برای دوره کردن نگذارید، 80 درصد مطالبی که خواندید از ذهنتان میپرد! این را ما نمیگوییم! علم میگوید!
10. خواب کافی بیشتر از آن چه تصور میکنید اهمیت دارد!
- اکثر دانشجویان و دانشآموزان، شب امتحان تا دیروقت بیدار میمانند تا تمام مطالب درسی را قبل از امتحان دوره کنند. لازم است بدانید آن چیزی که حافظه کوتاهمدت را به بلندمدت تبدیل میکند، خواب کافی است. پس برای یادآوری مطالب خوانده شده سر جلسه امتحان باید شب قبل حداقل 7 یا 8 ساعت خوب بخوابید.
چرا بچه ها علاقه ای به درس خواندن ندارند با صحبت های خانم دکتر نازنین حبیبی همراه باشید
در فصل امتحانات چگونه درس بخوانیم؟
- درس خواندن در شب های امتحان یکی از معضلات تاریخی دانش اموزان بوده است. به خصوص آنهایی که زمان مفید طول ترم را از دست دادهاند و حالا با زمانی محدود و حجم بالای درسها مواجه هستند. راهکار این معضل چیست؟ بهترین روش درس خواندن کدام است؟
- فصل امتحانات که فرا میرسد،دانشجویانی که به طور کلی در طول ترم، در حیاط دانشگاه در حال کسب تجربیات از سال بالایی ها و یا گفتمان دانشجویی با دیگر همکلاسیهای خود بودهاند، یادشان میافتد که در دانشگاه علاوه بر روزمرگی، جزوه و درس خواندن هم به کار میآید. آنها که تا پیش از امتحان استاد محترم را به یاد نمیآوردند و به نظرشان خودشان خیلی بهتر از استاد به علوم و فنون واقف هستند، در انتشارات دانشجویی در صفهای طولانی برای کپی گرفتن از جزوه های معروف دانشگاه هستند تا بتوانند با توسل به «روش ناپلئون» درسهایشان را پاس کنند.
- دانشجویان در سالهای اخیر یاد گرفتهاند درس خواندن منحصر به شب امتحان است. آنها با توسل به ریتالین و کافئین شب بیدار میمانند تا فقط برای دو هفته درسخوان به نظر برسند. و شاید دلیل اصلی که عموما بیشتر دانشجویان بعد از گرفتن مدرک هیچ خاطره ای از آنچه فرا گرفتهاند ندارند همین است که درسخوانهای شب امتحانی هستند و در بقیه دوران دانشجویی بیشتر ترجیح میدهند لباس و قیافهشان دانشجویی باشد.
- از طرف دیگر استرس جزو جدا ناشدنی خیلی از دانشجویان در دوران امتحانات است. چه باید کرد که دانشجویان بدون استرس درس بخوانند و درس خواندن را برای یادگرفتن درس هدف قرار بدهند. قرار شده است در این مقاله راهکارهایی برای درس خواندن به شما ارائه دهیم…
- مطالعات متعدد روی الگوی خواب دانشجویان ثابت کرده است که شب بیداری و درس خواندن تا پاسی از شب نه تنها مفید نیست بلکه اثرات بسیار مخربی میتواند برجای بگذارد.
- در این گزارش به نقل از روزنامه یونیورسیتیهرالد، پنج راهحل ساده برای مدیریت زمان و مطالعه مفید در آستانه فصل امتحانات توصیه شده که به شرح زیر است:
- مطالعاتی که از سوی موسسه Applied cognitive psychology در سال 2010 میلادی انجام شده نشان میدهد افرادی که در حین درس خواندن به موسیقی گوش میدهند در امتحانات حفظی نتایج بدتری دارند. دلیل اصلی این مشکل ترانههای آهنگها هستند که باعث میشوند ذهن آدم از آنچه میخواند دور شود
پرهیز از مطالعه پشت سرهم مطالب درسی
- اگر چند ساعت مداوم و بدون وقفهای برای استراحت کردن درس بخوانید نه تنها مفید نبوده بلکه برای حافظه کوتاهمدت شما مشکل بیشتری پیش میآید. به جای اینکه در یک مدتکوتاه مغز خود را از حجم انبوهی اطلاعات پُر کنید، مطالعه خود را به بخشهای مختلف تقسیم کنید و از این قسمتها یادداشت بردارید. وقتی هر بخش را به پایان بردید سپس یادداشتها را مرور کنید تا مطالب خوانده شده در ذهن شما باقی بمانند. ورزش بهترین راه برای کاهش استرس و آزاد کردن انرژی حاصل از نشستن و درس خواندن است. فقط به خاطر داشته باشید که بین بخشهای مطالعه خود وقفه زیادی نیندازید تا از مطالب دور نشوید.
مدیریت هوشمندانه زمان
- به دنبال هر 30 تا 50 دقیقه مطالعه، 10 دقیقه استراحت پیشنهاد میشود. اگرچه این زمانبندی الزاما نباید با همین ظرافت دنبال شود اما بهتر است برای طول مدت مطالعه و استراحت خود یک محدودیت زمانی تعیین کنید. از این زمانهای استراحت برای ورزش یا تغذیه استفاده کنید. توصیه میشود در خلال این زمانهای استراحت از انجام فعالیتهایی نظیر انجام بازیهای ویدئویی و تماشای تلویزیون یا فیلم که نیاز به سوخت و ساز مغزی دارند، بپرهیزید چرا که این مسئله باعث میشود مطالبی را که میخوانید به خوبی جذب ذهن نشوند. اطلاعات دریافتی در صورتی که 24 ساعت پس از مطالعه دوباره مرور شوند 60 درصد بهتر و بیشتر در ذهن باقی میمانند.
محدود کردن موضوعاتی که موجب حواسپرتی میشوند
- جایی را برای درس خواندن انتخاب کنید که بتوانید بهتر روی جزوهها و درسها متمرکز شوید و هنگام درس خواندن در محیطی باشید که در افزایش تمرکز بیشتر به شما کمک کند. به عنوان مثال مکانی که در آنجا وسایل تفریحی زیادی وجود دارد ممکن است تمرکزتان را مختل کرده وضع به مراتب بدتر خواهد شد. مطالعاتی که از سوی موسسه Applied cognitive psychology در سال 2010 میلادی انجام شده نشان میدهد افرادی که در حین درس خواندن به موسیقی گوش میدهند در امتحانات حفظی نتایج بدتری دارند. دلیل اصلی این مشکل ترانههای آهنگها هستند که باعث میشوند ذهن آدم از آنچه میخواند دور شود.
عجله ممنوع
- یادگیری باشتاب و تندخوانی یکی از کماثرترین شیوههای یادگیری است. با این شیوه بسیاری از افراد تنها بخش آغازی و پایانی یک فصل طولانی را یاد میگیرند در حالی که بسیاری از مباحثی که در این میان است از دست میروند. پس وقتی شش ساعت پشت سرهم و با شتاب درس میخوانید و به جلسه امتحان میروید احتمال اینکه بیشتر چیزهایی را که خواندهاید به خاطر نیاورید، بیشتر است.
خواب کافی
- انستیتو ملی قلب، ریه و عروق آمریکا اعلام کرده است جوانان بالغ روزانه به 9 الی 10 ساعت خواب نیاز دارند. مطالعات نشان میدهد در صورتی که هشت ساعت بخوابید و تا دیروقت بیدار نمانید، حافظه شما بهتر عمل میکند. مغز انسان بر اثر اختلال خواب آسیب میبیند زیرا خواب زمانی است که مغز خود را ترمیم و بازسازی میکند. مغز شما پس از دریافت اطلاعات درسی نیاز به بازسازی دارد و خوابیدن تنها راه موثر برای این مسئله است.
آرامش خود را حفظ کنید
- گاهی نکات ریز و کوچک میتواند از استرس دانشجویان در هنگام امتحان بکاهد. مثلا اینکه هر دانشجو باید با امکانات کامل سر جلسه امتحانش حاضر بشود. وسایل موردنیازش همراهش باشد، مثلا همین که دانشجو سر جلسه خودکارش تمام شود باعث می شود که رشته ذهنی او از هم گسسته شود. از طرف دیگر با اطمینان خاطر و آرامش کامل در امتحان شرکت کنید. مثبت اندیشی کنید. همواره این جملات را در ذهن خود تکرار کنید: “من برای امتحان کاملا آماده ام و به خوبی از عهده آن برمی آیم.” نگرانی را از خود دور کنید. هر گاه احساس نگرانی کردید، چند نفس عمیق بکشید تا آرام شوید.
- قبل از امتحان با دوستانتان راجع به اضطراب و دلشوره صحبت نکنید. بهتر است بدانید که نگرانی همچون یک بیماری مسری قابل سرایت به دیگران است. برای پاسخگویی به سؤالات از یک برنامه منظم پیروی کنید. ابتدا به سؤالات ساده تر پاسخ دهید و بعد به آنها که نمره بیشتری دارند. سپس به ترتیب به سوالاتی پاسخ دهید که مشکلتر هستند، جواب دادن به آنها وقت بیشتری میگیرد و نمره کمتری دارند.
- علاوه بر همه اینها یادمان باشد که درس خواندن در طول دوران تحصیل بزرگترین سرمایه ماست. اگر درسهایمان را به خوبی بر ذهن بسپاریم، میتوانیم در آینده راحتتر از پس شغلی که در رابطه با کارمان در اختیار داریم بر بیاییم.
با پرسش و پاسخ در مورد سوالاتی که هر والدینی در ذهن خود در مورد کودکان و نوجوانان خود دارند برای حل این مسائل به صحبت های دکتر نازنین حبیبی همراه باشید
وظايف والدين در زمان برگزاري امتحانات فرزندان خود
✔️ محيط امن و آرامي در منزل براي فرزندتان مهيا كنيد.
✔️ازنظر تغذيه توجه ويژه اي در برنامه غذايي روزانه آنها اعمال كنيد.
✔️ در ايام امتحانات از رفت و آمدهاي اضافي و مسافرت و… خودداري كنيد.
✔️ از هر گونه جر و بحث و برخوردهاي نامناسب كه موجب برهم خوردن آرامش خانواده مي گردد پرهيز نمائيد.
✔️ با تشويق و دلگرمي فرزند خود را به امتحان بعد اميدوار كنيد.
✔️ از كنايه و تحقير و كلماتي كه بار منفي دارد خودداري فرمائيد.
✔️اگر فرزندتان بعد از امتحان از نتيجه آن ناراضي بوده و از نمره آن نااميد بود به جاي محكوم كردن وي علت را بررسي كنيد.
✔️ اگر درمورد درس خاصي نگراني دارد قبل از امتحان با دبير مربوطه صحبت نموده تا علت نگراني مشخص گردد.
✔️ بعد از امتحان براي بررسي نقاط ضعف و قوت دانش آموزان در درسها حتماً به مشاور مدرسه مراجعه تا براي جبران در امتحانات نوبت دوم برنامه ريزي بعمل آيد.
✔️سخن آخر: فضاي روحاني حاكم بر منزل، توكل، دعا و استعانت از خداوند منان بهترين راه جهت آرامش روحي و رواني فرزند دلبندتان مي باشد.
روشهای موفقیت در امتحان ریاضی
1- شرکت در کلاس های تدریس ریاضی مدرسه و دانشگاه:
- چگونه در درس ریاضی نمره 20 کسب کنم: حضور همیشگی شما در کلاس ریاضی مدرسه یا دانشگاه بسیار مهم است. درس ریاضی با درس های حفظی کاملا متفاوت است. کلاس تدریس ریاضی قابلیت غیبت ندارد و همیشه باید در کلاس ریاضی حضور داشته باشید.
- در صورتیکه حتی 1 جلسه غیبت داشته باشید، از درس عقب می مانید و باید مبحث را آموزش ببیند. در صورت غیبت به منظور عقب نماندن از درس آن جلسه می توانید از تدریس خصوصی ریاضی استفاده کنید.
2- داشتن تمرکز در کلاس درس ریاضی:
- حتما در کلاس تدریس ریاضی تمرکز بالایی داشته باشید. حواس خود را جمع کنید و درس را گوش دهید. هر سوالی و ابهامی برایتان حین تدریس ریاضی پیش آمد، حتما همان لحظه بپرسید. اگر همان لحظه نمی توانید سوالتان را مطرح کنید، یادداشت کنید و آخر کلاس بپرسید.
- در کلاس درس حضور داشته باشید و فعالانه گوش دهید. دقت کنید معلم چگونه مسائل را حل میکند. مراحل حل مسئلهها را به زبان خودتان یادداشت کنید. به فرمولها و مفاهیم مورد نیاز برای حل هر مسئله دقت کنید.
- سعی کنید در ذهنتان برای درک آنها کدسازی کنید. مسئلههایی که معلم در کلاس حل میکند را همانجا در ذهنتان حل کنید. اگر احساس کردید ذهنتان در جایی یاری نمیکند از معلم سؤال کنید.
کلاس درس بهترین فرصت برای حل مشکلهای شماست. - مثالها و تمرینهای هر درس را حل کنید و سعی کنید مشکلات خود را در کلاس برطرف کنید. اگر روشهای بالا را در حین حضور در کلاس بهکار بگیرید هنگام امتحان دچار استرس نمیشوید. زیرا ریاضی درسی است که اگر به آن مسلط شوید کمتر مباحثاش را از یاد میبرید. البته نباید مرور مطالب را از یاد ببرید.
3- نکته برداری و خلاصه نویسی:
- هر فردی با توجه به هوش و فهم درس ریاضی نکاتی را برای خود یادداشت می کند. جزوه نویسی یکی از راهکار های عالی برای یادگیری ریاضی است. بهتر است جزوه و نکات درس ریاضی را خودتان بنویسید. کپی از جزوه دیگران به اندازه جزوه نویسی خودتان موثر نیست و این موضوع شامل تدریس خصوصی ریاضی نیز می شود.
4- در کلاس تدریس ریاضی فعال باشید:
- چگونه در درس ریاضی نمره 20 کسب کنم: هر سوال و هر نکته ای در کلاس ریاضی را خوب گوش دهید. هر ابهامی در درس ریاضی مطرح کنید و از پرسیدن سوال نترسید.
5- در کلاس ریاضی سوالات خود را مطرح کنید:
- هیچگونه سوالی را در ذهن خود بی پاسخ نگذارید. تمام سوالات خود را مطرح کنید و مطمئن باشید دبیر ریاضی پاسخ شما را می دهد. یکی از ویژگی های کلاس خصوصی ریاضی این است که می توان در هر لحظه از دبیر خصوصی سوالات را پرسید. حتی سطح سوال هر چه باشد باز مشکلی به وجود نمی آید.
6- انباشت نکردن درس ریاضی:
- پس از اتمام آموزش ریاضی و یاد گیری مبحث جدید، مروری چند دقیقه ای بر درس داشته باشید. نکات درس را یادداشت کنید و در طول هفته آن را مطالعه کنید. انباشت مطالب درسی بخصوص ریاضی لطمه شدیدی به شما می زند.
7- از تدریس خصوصی استفاده کنید:
- برای رفع اشکال می توانید از تدریس خصوصی استفاده کنید. دبیر، معلم، مدرس خصوصی اشکالات و ابهامات درس ریاضی را برطرف می کند. گاهی لازم است دوباره مبحثی را آموزش ببینید و معلم برای پیشرفت درسی شما مبحث را تدریس می کند.
8- توجه به سوال دیگران در کلاس ریاضی:
- چگونه در درس ریاضی نمره 20 کسب کنم: سوالاتی که در کلاس ریاضی توسط شاگردان دیگر مطرح می شود، بسیار مهم است. حتما به سوالات دیگران خوب گوش دهید.
9- شاگردان موفق داوطلب حل مسائل ریاضی در کلاس می شوند:
- از داوطلب شدن نترسید. سوالی که مطرح می شود را در حضور معلم ریاضی و شاگردان حل کنید. شاید حل شما صحیح نباشد اما یادگیری شما بسیار بالا می رود. در ضمن باعث می شود که ترس شما از اینکه جلوی بقیه دانش آموزان صحبت کنید و مسائل را حل کنید ریخته شود.
10- صندلی جلو کلاس درس بنشینید:
- یکی از مهم ترین عواملی که در یادگیری ریاضی بسیار مهم است، نشستن در صندلی جلو کلاس است. شاگرد تمام حواس خود را به تدریس ریاضی معلم جمع می کند و به راحتی سوالات خود را می پرسد و داوطلب حل مسائل می شود.
11- حل تمرین در منزل:
- سوالات و تمرین های ریاضی مطرح شده در کلاس را در منزل حل کنید و سریع تمرین ها را به معلم تحویل دهید.
12- داشتن هدف:
- برای خودتان هدف تعیین کنید. به طور مثال برای درس ریاضی نمره 20 را هدف قرار دهید. اینگونه تمام تلاش خود را برای رسیدن به این نمره می کنید و انگیزه شما بالا می رود.
13- حل تمرین های حل شده در کلاس:
- مسائلی که در کلاس ریاضی حل می شود را یادداشت کنید و دوباره برای خود این مسئله ها را حل کنید. این راهکار به یادگیری شما کمک می کند و باعث می شود ذهنتان فعال تر شود. در این صورت به مرور راه حل تمام مسائل در ذهنتان شکل بگیرد.
14- حل تمرین های کتاب:
- چگونه در درس ریاضی نمره 20 کسب کنم: حتما تمرین های اصلی کتاب را حل کنید. حتی اگر بارها در کلاس مدرسه حل شده باشد، باز هم برای خود حل کنید.
15- حل تمرین های کتاب های کمک درسی:
- از کتاب های کمک درسی استفاده کنید. تمرین های این کتاب ها بسیار مفید هستند. شما را با سوالات جدید آشنا می کند. در صورتیکه در حل به مشکل برخوردید، سوال را علامت بزنید و از معلم ریاضی یا دبیر خصوصی ریاضی بپرسید.
16- حل آزمون های ریاضی مدارس دیگر:
- از طریق اینترنت آزمون های ریاضی دیگر مدارس را دانلود کنید. از خودتان آزمون بگیرید و میزان یادگیری خود را بسنجید. دانلود رایگان نمونه سوالات ریاضی در سایت استادبانک موجود است. دانلود تمامی دروس اختصاصی و عمومی خود را می توانید از سایت استادبانک انجام دهید.
17- ابهامات و مشکلات درس ریاضی را از دبیر مدرسه یا دبیر خصوصی بپرسید:
- حتی راحت ترین مبحث را که مشکل دارید یادداشت کنید و از دبیر ریاضی مدرسه یا دبیر خصوصی ریاضی بپرسید.
18- مرور و مطالعه درس ریاضی در طول ترم:
- چگونه در درس ریاضی نمره 20 کسب کنم: شاگردان موفق همیشه درس را مطالعه می کنند و هیچوقت برای شب امتحان انباشت نمی کنند. اگر نمره 20 درس ریاضی را می خواهید از انباشت کردن درس ریاضی بپرهیزید.
19- برنامه ریزی منظم برای مرور ریاضی:
- با داشتن برنامه منظم هر هفته ریاضی را مرور کنید. اگر برای مطالعه ریاضی یک برنامه منظم داشته باشید و بصورت هفتگی آن را مطالعه کنید می توانید در امتحان نمره کامل کسب کنید.
20- تنها شب امتحان ریاضی را مطالعه نکنید:
- حتما در تمام طول ترم درگیر درس ریاضی باشید. آزمون، تمرین کتاب، تمرین خارج از کتاب و مسائل مطرح شده در کلاس را حل کنید. درصورت بروز مشکل شما می توانید از کلاس تدریس خصوصی ریاضی استفاده کنید.
کلام اخر :
هرگز ناامید نشوید یادتان باشد که قشنگترین باران ها از سیاه ترین ابرها میبارد
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
شیوه هایی که افراد برای کاهش اضطراب به کار میبرند
چگونه به کودکمان آموزش جنسی مناسب بدهیم ؟
چگونه کودکان خود را در برابر شبکه های اجتماعی محافظت کنیم
نقش والدین در کمک به تربیت فرزندان
چگونه در زندگی خود تعادل برقرار کنیم ؟
راهکارهایی برای پیشگیری از خشم و عصبانیت در نوجوانان
11 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام من سال سوم دبیرستانم رشته انسانی واسه امتحانات نهایی باید از رو چی درس بخونم ؟ من تمرکزم خیلی خوبه یعنی درسم هم خو بهستش ولی خب بازدهی نمراتم نمیدونم چرا بالا نیست البته خب سال های اخر تحصیلی سختن دیگه باید چیکار کنم امسال خیلی برام مهمه
يک جدول زماني تهيه کنيد تا از قبل بدانيد که طي هر هفته، چند ساعت را بايد به درس خواندن اختصاص دهيد به ميزان تمرکز خود نيز توجه کنيد تا از زماني که صرف درس خواندن ميکنيد، حداکثر استفاده را ببريد. و درس هاتون رو خلاصه برداری کنید با برنامه ریزی جلو برین و درس هارو به شب امتحان موکول نکنید
سلام ممنون عالی بود. یه سوال داشتم بهترین زمان مطالعه چه ساعتی هستش؟ و نوبت اول مگه خیلی مهمه ؟
مغز در صبح سرحال بوده و هیچگونه خستگی نداره به همین دلیل توانایی یادگیری مطالب جدید را داردهو میتونه بدون خستگی تمامی مطالب و دروس را به درستی یاد بگیره کسانی که در شب مطالعه میکنند ذهن علاوه بر استراحت کردن میتونه فرصت بسیار خوبی برای تجزیه و تحلیل و پردازش اطلاعات داشته باشه و به همین دلیل مطالبی که در شب و پیش از خوابیدن انجام شوند میتونه در حافظه بهتر ثبت بشه شما باتوجه به سلیقه ای که هر فرد در مطالعه داره میتونین در روز یاش ب مطالعه کنید
سلام من خیلی خسته میشم وقتی درس میخونم میشه کمکم کنید باید چه کارهایی کنم چندوقت دیگه امتحانات نوبت اول شروع میشه و من دلم میخواد درس بخونم ولی نمیشه نمیتونم
سلام شما باید حتما برنامه ریزی داشته باشید برای هر درسی که در اون درس ضعیف هستید و نیازی نیست که در کل روز به صورت دائم درس بخونین و برنامه های دیگه تون رو در روز در اولویت اول انجام بدین تا در موقع درس خوندن فکرتون درگیر اون کارها نباشه تمرکز مهمترین چیزی هستش که باید در درس خوندن داشته باشید زمان مطالعه تان را بین ساعت ۷ صبح تا ۱۰ شب قرار دهید و تا نیم ساعت پس از بیدار شدن از خواب نیز مطالعه نکنید. خودتون رو به یک مکان خاص محدود نکنید حتی در مکان های شلوغ هم تمرین به مطالعه کنید اما بهترین مکان خونه هستش چون همیشه در دسترس شماست حتما ورزش کنید این به شما کمک میکنه تا یادگیری بهتری داشته باشید پس از مطالعه هر درسی مثلا نیم ساعت مطالعه و پنج دقیقه استراحت کنید
من واقعا داخل درس خوندن برای جامعه و تاریخ موندم چپک چطکری بخونمشون که نمره ی ۲۰ازشون بگیرم
سلام درس خوندن روش های خاص خود خودش رو داره دوست عزیز شما باید در دروسی که ضعیف هستید و نمیتونید نتیجه لازم رو برای اون درس بگیرید براشس برنامه ریزی خاصی در طول هفته یا ماهانه داشته باشید و باید برای موفقیت در این دروس انگیزه لارم را داشته باشید و خود را باور داشته باشید که میتونید در این دروس نمره خوبی رو بگیرید این دروس از حفظیجات هستند پس سعی کنید همه نکات رو یاد بگیرید و تکرار و تمرین در یادگیری و تمرکز روی دروس شما رو به سمت موفقیت هدایت میکنه مثلا خلاصه برداری در اون دروس و یا تکرار اون برای دوستان یا خانواده و یا جلوی ایینه تمرین کنید و دروسی رو مثل تاریخ چون فرار هم هستند خیلی خوب میتونید یاد بگیرید
سلام من دانش آموزپایه هشتم هستم بعد از اینکه ۲ سال مدارس حضوری بوده آسیب زیادی به ما ط
به ما زده شده و واقعیت اینه که برای دادن امتخانات و حل نمونه سوالات وابسته به کتاب و اینترنت شدیم و حالا هم که امتحانات نوبت اول حضوری شده واقعا نمیدونم باید چیکار کنم و از آزمون های نمونه دولتی و تیزهوشانی که قرار سال آینده بدم کاملا نا امید شدم چون فکر میکنم سطح آگاهیم خیلی پایین اومده ممنون میشم راهنماییم کنین
برای موفقیت درامتحانات مدیریت زمان ضروری است جدول یا نموداری رسم کنید و به طور دقیق مشخص کنید که چه اهدافی دارید استراحت کافی در حین درس خواندن داشته باشید نه اینکه به تماشای تلویزیون یا بازی با گوشی بپردازید مکان مطالعه بسیار مهم هستش مثلا کتابخانه گزینه خوبی برای تمرکز در درس ها هست در درس خواندن برای امتحانات از دیگران کمک بگیرید اگر در مبحثی مشکلی دارید یا اینکه بخشی از درس را درست متوجه نشده اید، سوال بپرسید و ابهاماتی که در ذهن دارید برطرف کنید.
عالی
منم کلاس ۶ هستم تمرکزم ضعیفه درسم هم خوبه چیکار کنم نمره بالایی بگیرم