علت استرس و اضطراب بی دلیل چیست
علت استرس و اضطراب بی دلیل چیست
استرس یک احساس است که شما در مقابل یک رویداد یا اتفاق و شرایطی که برایتان دلهره آور است واکنش نشان میدهید و این اتفاق ممکن است در زندگی هر فردی در جهان فرقی نمیکند زن باشد یا مرد و یا در هر سنی که باشند رخ میدهد فقط کافیست ما راهکارهای مقابله با این نوع استرس ها که در خیلی از مواقع بی دلیل اتفاق می افتند داشته باشیم
این احساس شامل جنبه ادراکی و هم واکنش فیزیولژیکی دارد یعنی هم این حس را در جسم خود احساس میکنیم و هم در ذهنمان
ممکن است این علايم خیلی طولانی باشد و ایجاد اختلال در زندگی فرد کند البته این استرس ها درمان دارند یا یه کمک خود شخص یا توسط پزشکان براحتی این بیماری کنترل میشود
بروز نشانه استرس و اضطراب می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. عوامل ارثی و ژنتیکی، حوادث کودکی، عوامل زیست شناختی و جسمانی (اختلال در سیستم هورمونی)، عوامل محیطی و اجتماعی (زلزله، سیل، مشکلات خانوادگی) و … از جمله مواردی هستند که میتوانند سبب ایجاد استرس و اضطراب در شرایط مختلف شوند.
اگر به خاطر ایجاد برخی از مشکلات و اتفاقات دچار استرس شویم یک امری غیر قابل انکار است مگر اینکه این موضوع شدشد و شدیدتر شود و قدرت تصممیم گیری را از شخص بگیرد یا تمرکز شخص را برهم زند در این صورت اگر این امر درمان و یا ا زاین مساله جلوگیری به عمل نیاید فرد دچار بیماری جسمی و روانی خواهد شد
در اغلب موارد اضطراب در درون افراد پنهان بوده و ممکن است با کوچکترین تلنگری نمایان شود ، و خود را در قالب دلشوره نمایان سازد. در واقع این اضطراب و دلشوره ، ریشه در درون و گذشته ی افراد دارد. پس همان طور که گفته شد برای پیشگیری از بروز استرس ناگهانی ، در قدم اول باید درونی آرام داشته و علت اصلی به وجود آمدن این اختلال را پیدا کنید .
آیا تا به حال فکر کرده اید که در طول روز چند بار از جمله «استرس دارم» استفاده می کنید؟ هر کدام از ما به دلیل شرایط تحصیلی، کاری، خانوادگی و عاطفی که داریم، با عوامل مختلفی درگیر هستیم که باعث می شوند استرس بگیریم. در چنین شرایطی بررسی عواملی که در زندگی ما استرس ایجاد می کنند و عواملی که می توانند دلشوره و نگرانی را از ما دور کنند، ضروری به نظر می رسد. از طرف دیگر گاهی اتفاق می افتد که همان شرایط هم وجود ندارند اما ما دچار استرس بی دلیل میشویم.
علائم و راه درمان بیماری دلشوره و اضطراب
- اضطراب و دلشوره در ظاهر ساده هستند و حتی شاید بی ضرر به نظر میرسند اما به صورت مخفی تمام اعضای بدن شما را درگیر میکند و امکان دارد در یک لحظه شخص را از پا دراورد . برخی از عوامل در بروز استرس نقش اساسی دارند محیطی که فرد در آن زندگی میکند شرایط اقتصادی شخص و نحوه زندگی افراد این ها همه مهمترین عواملی هستند که ما روزانه با آن ها درگیر هستیم امروزه ماشینی شدن کار ها باعث شده است، بیشتر فعالیت ها با نیروی فکری انجام شود و نیروی بدنی کاربرد کمتری پیدا کند.
- همین مسئله باعث می شود که افراد به مشکلات روحی زیادی برخورد کنند که از اصلی ترین این مشکلات، مسئله ی دلشوره و فشار های روحی است. از جمله این عوارض ایجاد دل درد، دل پیچه، گرفتگی عضلات، مشکلات گوارشی، احساس سوزش سرمعده یا لرزش عضلات و خوردن ناخن نمونه ای از تاثیرات دلشوره است
دلیل استرس ناگهانی چیست
آیا میدانید دلیل استرسهای ناگهانی در شما چیست؟ دلشوره و اضطرابهای ناگهانی دلایل بسیار زیادی میتوانند داشته باشد که افراد زیادی آن را تجربه کردهاند. لازم است بدانید اگر اینگونه استرسها درمان نشوند، میتوانند روند عادی زندگی هر فردی را مختل کنند. به همین خاطر در ادامه به چند مورد از دلایل آنها اشاره میکنیم و به اختصار در مورد آنها توضیحاتی میدهیم.
چرا استرس بیمارگونه میشود با صحبت های دکتر آمنه حاجی کرم همراه باشید
1. بالا رفتن سن
- با افزایش سن افکار منفی بیشتر به سراغ افراد میانسال میروند مثلا اینکه پشتوانه مالی ندارند یا توانایی جسمیشان کاهش پیدا کرده و یا از کار افتاده شده اند یا بیماری دارند این ها همگی مهمترین عواملی هستند که باعث بروز استرس ناگهانی میشوند و این نوع استرس ها میتوانند بسیار خطرناک باشند و فرد دچار بیماری هایی شود که شاید اصلا نتوان جبران کرد یا اینکه نتوانند با ان بیماری مقابله کنند اگر در دوره میانسالی هستید یا افرادی را میشناسید که دردوره میانسالی هستند و دچار این استرس ها شده اید بهتر است این اقدامات را انجام دهید تا اینگونه استرس ها در شما درمان شود و باعث آزار و اذیت شما نشود تا دچار اسیب های جدی نشوید .
2.شیوه و محیط زندگی
- این که شما در چه شرایطی زندگی میکنید بسیار مهم است تا دچار استرس و اضطراب نشوید ممکن است در محل کار شما شرایطی وجود داشته باشد که باعث استرس شما شود به طور مثال اختلاف نظر با همکارانتون رقابت های شغلی و یا قوانین و مقررات خاصی که اعمال میشوند اینگونه شرایط در شما تنش و اضطراب ایجاد میکند باید این شرایط را از خود دور کنید و اگر در محیط کار یا جایی که زندگی میکنید پر از استرس و تنش است از این محیط دوری کنید و فضای پیرامون خود را از استرس خالی کنید
3.ارتباط با افراد مضطرب
- اگر نمیخواهید دچار استرس و تنش به صورت مداوم شوید با افرادی که این حس را در شما دوبرابر میکنند ارتباط و معاشرت نداشته باشید و فکر نکنید که این بیماری واگیر دار نیست قابل انتقال و مسری است چون وقتی شما با افراد مضطرب صحبت میکنید آن ها بر روی ذهن شما تاثیرات منفی خواهند گذاشت و تصمصم گیری و تمرکز را از شما می گیرند پس در حد امکان از این اشخاص دور شوید و اگر توانستید راهکار برای درمان این بیماریشان ارائه دهید .
4.نگرانی و ترس از فردا
- افرادی هستند در زندگی ما که به صورت مداوم به اینده و فرداها فکر میکنند و نگران آن اتفاقاتی هستند که اصلا رخ نداده و اصلا ربطی به موضوع برنامه ریزی برای اینده ندارد برنامه ریزی امری بسیار مهم است اینگونه افراد بیشتر بیمار هستند که مدام ترس دارند در این مورد ضرب المثلی وجود دارد که میگوید “چو فردا رسد فکر فردا کنیم”. این ضرب المثل به خوبی نشان میدهد که نباید غصه اتفاقاتی را خورد که هنوز رخ نداده است.این افکار زندگی شما را تلخ میکنند و نمیگذارند از امروز خود لذت ببرید.
5.ارثی بودن استرس
- امروزه محققان به این مهم دست یافتهاند که استرس میتواند ارثی باشد و از یک نسل به یک نسل دیگر منتقل شود. در مقابل خونسردی و آرام بودن نیز از پدر و مادر به فرزندان منتقل میشود. پس میتوانید دلیل استرس ناگهانی خود را در والدین نیز جستجو کنید. اگر این استرس را از خانواده به ارث برده باشید احتمالا از کودکی همراه شما بوده است؛ بنابراین لازم است حتما راهکارهای مناسبی را برای کاهش این استرسهای ناگهانی و بی دلیل خود بیابید.
آیا استرس باعث بروز مشکلات جسمی می شود؟
- به طور کلی علت استرس های ناگهانی ریشه در نهاد انسان ها دارد. عمدتا بروز استرس شدید نیاز به یک پیش زمینه و یا تصویر خیالی انسان ها دارد. وجود استرس های دائمی ، به تدریج موجب تخریب اندام های داخلی بدن و بروز بیماری های متعدد خواهد شد. شاید برای شما جالب است که بدانید جمله ی معروف:حرص نخور کهیر میزنی! کاملا پایه ی علمی دارد. این جمله در مورد استرس نیز صدق می کند. یکی از دلایل زدن کهیر ، داشتن استرس و حرص خوردن است.چرا که به علت استرس زیاد، سیستم ایمنی بدن تضعیف شده و نسبت به عوامل بیرونی واکنش مثبت نشان نخواهد داد.
از دیگر علائم مهم که ناشی از استرس بوده و باید جدی گرفته شوند ؛بروز سردرد های شدید و طولانی مدت،اختلال در ساز و کار دستگاه گوارش ، ریزش موی بی دلیل ، بیماری های قلبی از جمله ضربان نا منظم و تپش قلب ، لرزش اندام های حرکتی و لب و دهان ، تکرر ادرار ، کاهش اشتها و… از جمله ی این علائم هستند. - اگر منطقی بیاندیشیم ، به این نتیجه می رسیم که داشتن استرس نه تنها کمکی به پیشبرد اهداف شما نخواهد کرد ، بلکه سد بزرگی در این راستا محسوب می شود. به یاد داشته باشید که اگر به طور مداوم درگیر استرس و اضطراب های بیهوده باشید ، فقط و فقط به زندگی و بدن خودتان آسیب می رسانید. مطمئن باشید که همیشه برای رسیدن به اهدافتان به یک بدن سالم نیازمند هستید. برخی از اهداف آنقدر با ارزش نیستند که به خاطر آنها و به علت استرس زیاد ، ایمنی بدنتان کاهش پیدا کند و قادر به ادامه دادن مسیر زندگی خود نباشید. نکته ی جالب دیگر اینکه بر خلاف باورهای عامیانه ، مردان بیشتر از زنان مورد حملات ناشی از استرس قرار میگیرند! شاید دست و پنجه نرم کردن با مشکلات بیرون و داخل منزل ، یکی از دلایل بروز اینگونه عارضه ها باشند.
راهکار های غلبه بر استرس
- شما میتوانید افکارمنفی را از خود دور کنید و از کسانی که باعث بروز استرس در شما میشوند قطع ارتباط کنید بهتر از زندگی پر از ارامش و آسایش داشته باشید نه زندگی که پر از تنش و درگیری است
- افزودن فعالیت های مورد علاقه در برنامه ی روزانه خود ، نه تنها موجب سرگرمی شما خواهد شد ، بلکه لذت زندگی را افزایش داده ؛ سلامتی و آرامش را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
اگر قادر هستید حتی الامکان از پنهان کاری بپرهیزید. به دوش کشیدن یک اتفاق پنهان ، موجب پدیدار شدن استرسی هرچند کوچک اما طولانی مدت خواهد شد که به مرور زمان به روح و جسم شما صدمات جبران ناپذیری را به وجود خواهد آورد. در طول روز به صورت مداوم این جملات را باخود تکرار کنید تا نتیجه ی شگفت انگیز آنها را مشاهده کنید. جملاتی مانند: من برای خوشبخت بودی چیزی کم ندارم! من قادر به کنترل ذهن و افکار خود هستم ! من به لطف خدا ایمان دارم . اتفاقات و دشواری های زندگی گذرا هستند و… - یکی دیگر از راه کار های مناسب در درمان و کاهش علائم استرس، بهره گیری از ورزش یوگا است. با بهره گیری از تکنیک های بی نظیر این ورزش، علاوه بر افزایش قدرت بدنی ، به راحتی می توانید به بروز استرس نیز فائق بیایید. برخی از حرکات خاص در یوگا بر روی تمرکز و کاهش استرس تاثیر گذاشته و به تدریج این بیماری را درمان خواهد کرد. همچنین این پوزیشن ها با کاهش درد های عضلانی و سردرد ها، زمینه را برای به وجود آوردن آرامش درونی مهیا خواهد کرد.
علائم و نشانههای استرس و اضطراب
استرس و اضطراب میتواند علائم جسمی و روحی تولید کند. افراد ممکن است استرس و اضطراب متفاوتی را تجربه کنند. اما علائم شایع آن عبارتند از:
🔅دل درد
🔅تیک عصبی
🔅تنفس سریع
🔅ضربان قلب سریع
🔅عریق زیاد
🔅لرزش
🔅تکرر ادرار
🔅تغییرات اشتها
🔅انتظار عذاب و عقوبت
🔅ترس یا عصبانیت
🔅مشکلات تمرکز
🔅خشم غیر منطقی
🔅بی قراری
طرز تهیه دمنوش عالی برای درمان استرس :
- دمنوش نعنا برای کاهش استرس بهترین دمنوش گیاهی است برای کاهش استرس و اضطراب و آرام بخش اعصاب دمنوش نعناست وقتی دچار استرس میشوید احساس میکنید عضلات شما منقبض شده است و شما تحت فشار هستید نوشیدن دمنوش نعنا این خاصیت را دارد که عضلات شما را ارام کند و شما را از تنش دور میکند
- چون نعنا گیاهی فاقد کافئین است که مصرف دمنوش ان قبل از خواب سبب اختلال در خواب نمیشود و مشا میتوانید ضمن کم شدن استرس خواب راحتی داشته باشید تنها نکته ای که در مورد چای نعنا باید بدانید این است که در صورت باردار بودن نباید مصرف کنید چون باعث سقط جنین میشود
- طرز تهیه دمنوش : باید نعنای تازه را از ساقه جدا کنید بشویید و در یک لیوان اب جوش داخل قوری بریزید و با حرارت غیر مستقیم دم کنید میتوانید از نعنای خشک استفاده کنید در صورتی که از نعنای خشک استفاده میکنید از یک قاشق چای خوری نعنا برای یک لیوان اب جوش استفاده کنید
دروغ هایی که اضطراب به شما می گوید :
- وقتی که اضطراب به شما می وید که دیوانه خواهید شد دروغ است
- وقتی به شما می گوید هیچ کس شما را دوست ندارد و یا به شما اهمیت نمیدهد دروغ است
- وقتی که اضطراب به شما می گوید که شما به اندازه کافی خوب و باهوش و یا جالب نیستید دروغ است
- وقتی اضطراب به شما می گوید که دنیا در حال خراب شدن است دروغ است
- وقتی اضطراب به شما می گوید که بقیه زندگی شما برای همیشه محکوم است دروغ است
- وقتی اضطراب به شما می گوید که شما قادر به انجام هیچکاری نیستید و یا اگر اتفاق بدی رخ دهد نمیتوانید از پس ان بر بیایید دروغ است
راهکارهای کاهش استرس برایان تریسی
عوامل ایجاد کننده استرس بی دلیل
عوامل ایجاد کننده استرس با توجه به شرایط زندگی هر شخص ممکن است متفاوت باشد اما شایع ترین عوامل عبارتند از:
۱- مشکلات خانوادگی
- از شایع ترین دلایل ایجاد استرس مشکل خانوادگی است عواملی مانند طلاق بحث میان والدین یا بین والدین و فرزندان دخالت های نابه جا و همه این موارد میتواند در فرد استرس شدید ایجاد کند و ذهن شخص درگیر شود و حتی ممکن است مدت زمان بسیار زیادی طول بکشد و فرد در معرض این بیماری باشد و این مسأله در آینده او نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت برای اینکه این مشکلات به راحتی حل شوند بهتر است به یک مشاور خانواده مراجعه کنید
۲- مشکلات اقتصادی
- اقساط وام های مخلتف، اجاره خانه، افزایش روز افزون هزینه های زندگی و خوراک و پوشاک مسائلی هستند که همه ما با آن ها دست و پنجه نرم می کنیم. هر کدام از ما در برخورد با گرانی، تورم و یا مسائل اقتصادی دیگر دچار استرس می شویم. اگر تمام طول روز را به دخل و خرج ماهیانه تان فکر کرده اید طبیعی است که در آخر شب دچار اضطراب شوید
۳- مسائل شغلی
- نداشتن امنیت شغلی، بیکاری، استخدام نشدن و محیط کار نامناسب ما را دچار استرس می کند.
- هر فردی باید منبع درامد داشته باشد که این امر از طریق داشتن شغل برطرف میشود و بیشترین زمانی که در طی روز به خود اختصاص میدهد همین شغل است و میتواند باعث ایجاد استرس بی دلیل شود مثلا افرادی هستند که شغلشان را دوست ندارند یا متناسب با تواناییشان نیست و یا اطمینان دارند که در این شغل پیشرفتی نمیکنند به صورت ناخود اگاه دچار استرس میشوند ناگهان دلشوره میگیرند و اضطراب و استرس به سراغشان می آید
- نمی دانند که افکار منفی گذشته شان باعث شده که در محل کار احساس امنیت نکنند و آن وسوسه ها به سراغ شان بیاید.
راه های مقابله با استرس بی دلیل
- با موضوع مواجه شوید.
باید توجه داشت که پرسیدن دائمی این سوال که چرا دچار استرس بی دلیل می شوم خود باعث ایجاد استرس می شود. مواجه شدن به موضوع بدین معناست که واقعا در این موضوع تامل کنیم. یعنی با خودمان فکر کنیم که در گذشته چه چیزهایی باعث شده اند دلشوره و نگرانی را تجربه کنیم. در قدم بعدی باید ببینیم که در حال حاضر چه شرایطی داریم و آیا استرس و نگرانی ما بی دلیل است یا واقعا خطری احساس می کنیم. - فعالیت ورزشی را در برنامه کارهایتان بگنجانید.
انجام فعالیت های ورزشی یکی از راه های کنترل استرس است که بسیاری از کارشناسان آن را توصیه کرده اند. فعالیت بدنی باعث می شود احساس بهتری داشته باشیم. هم چنین هنگامی که ورزش می کنیم، ذهن ما از افکار منفی که استرس بی دلیل را افزایش می دهد، خالی میشود. پیاده روی، دویدن، شنا و دوچرخه سواری از جمله فعالیت هایی اند که به ما کمک می کنند تا بتوانیم بر دلشوره هایمان پیروز شویم. - رژیم غذایی تان را اصلاح کنید.
موادغذایی که در طول روز مصرف می کنید در بیشتر یا کمتر شدن استرس و نگرانی تان تاثیر دارند. رژیم های غذایی سرشار از موادی مانند کربوهیدرات ها و میان وعده هایی با میزان شکر زیاد استرس شما را زیاد می کنند. در مقابل رژیم حاوی میوه و سبزیجات تازه، پروتئین و ماهی و غلات استرس بی دلیل شما را کاهش می دهد - خوب بخوابید.
استراحت نامناسب به خصوص کمبود خواب شبانه از عواملی است که استرس شما را افزایش می دهد. تصور کنید که به دلیل مشغله فکری سه شب است درست نخوابیده اید. یقینا پس از آن بدون هیچ دلیلی روز پر استرسی را خواهید گذراند.
اگر خواب مناسبی در طول شب ندارید، راه های مناسبی برای بهتر خوابیدن وجود دارد. اما باید این را بدانید که اگر شب قبل خواب مناسبی نداشته باشید، روز بعد ذهن شما با کوچکترین عامل خطرناک، شروع به احساس خطر می کند و احساس نوخایند دلشوره و استرس بی دلیل به سراغ تان خواهد آمد.
- سیگار و قهوه یعنی استرس!
مصرف سیگار و قهوه و دریافت نیکوتین و کافئین، باعث بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون می شود. تصور غلطی که در میان برخی افراد وجود دارد که سیگار کشیدن استرس را کاهش می دهد کاملا غلط است. مصرف سیگار باعث بالا رفتن دائمی فشار خون می شود. هم چنین دوری از سیگار و نکشیدن آن خود عامل دیگری است که باعث می شود فرد، استرس بی دلیل را تجربه کند. وابستگی روانی که سیگار و یا حتی قهوه ایجاد می کند، استرس تان را بیشتر از قبل خواهد کرد. - انتظارات معقولانه تری داشته باشید.
یکی از عواملی که باعث می شود ما با نگرانی، عصبانیت و استرس مواجه شویم، انتظارات بیجایی است که از دیگران و یا اتفاقات زندگی مان داریم. در جهان امروز، هر کسی با توجه به شغل و شرایط زندگی اش، با دغدغه های زیادی مواجه است. انتظارات نامعقول باعث می شود که قسمتی از کارهای خود را بدون دلیل موجه برعهده دیگران بگذاریم. واگذار کردن کارهایی که در واقع جزو وظایف ما هستند، خود به خود باعث می شود استرس بگیریم. - با دوستان صحبت کنید.
یک دوست خوب می تواند در کاهش استرس در زندگی ما نقش بسیار مهمی داشته باشد. تعدادی از شرایط استرس زایی که تجربه می کنیم بدین خاطر است که نمی توانیم تصمیم مناسبی برای شرایطی که در آن قرار داریم بگیریم. نقش یک مشاور خوب یا یک روانشناس مناسب اگر بیشتر از یک دوست خوب نباشد، قطعا کمتر از آن نیست. فضایی آرامش بخشی که مشاوران مرکز روان آرام برای شما ایجاد می کنند میتواند به شما در کاهش دادن استرس تان یاری برساند.
5عادت که میتواند شما را مضطرب کند چیست ؟
تعهد بیش از حد :
- با تعهدات بیشتر فشار بیشتری برای خود به وجود می اورید که میتواند محرک اضطراب باشد همیشه برای استراحت خود زمان تعیین کنید حتی زمانی که بهترین حالت احساس را در زندگی خود دارید
افکاری که منجر به منفی نگری میشوند :
- مغز ما سریعتر با افکار منفی تغذیه میش.د تا افکار مثبت احتمال اینکه افکار منفی فحوادث اسیب زا و ترس را به یاد اورده و نگهداری گنیم بسیار بیشتر از موقعیت های مثبت است این یک عادت است و ما باید تلاش کنیم و مغز خود را اموزش دهیم تا بتواند از الگوهای تفکر منفی تغذیه نکند
عدم رعایت رژیم غذایی متعادل :
- پرهیز از غذاهای فراوری شده و غذتاهای سرشار از قند به این معناست که بدن ،قند خون کمتری را تجربه میکند که این امر به کاهش اضطراب بسیار کمک میکند هجوم قند در بدن میتواند به حمله وحشت را شبیه سازی کند همیشه بدن خود را هیدراته نگه دارد تا ضربان قلب شما افزایش پیدا نکند مصرف اب کافی بسیار کمک کننده است
تغییر روال خواب :
- این که فکر کنیم وقتی احساس اضطراب کمتری میکنیم میتوانیم برنامه خواب خود را تغییر دهیم یا وقتی اضطراب زیاد داریم کمی بی خوابی داشته باشیم اشتباه است عدم رعایت برنامه خواب و تغییر ان میتواند باعث ایجاد اضطراب شود
افزایش مصرف کافئین و الکل :
- معمولا تعامل به استفاده از کافئین برای بالا نگه داشتن انرژی در طول روز و الکل برای ارام کردن در شب است این دو اکسیر ضربان قلب شما را افزایش میدهد بنابراین باعث افزایش اضطراب میشود
10روش تنفس برای کاهش اضطراب :
تنفس سوراخ بینی جایگزین : برای تنفس سوراخ بینی در مکانی راحت بنشینید ست.ن فقرات را صاف کرده و قفسه سینه خود را باز کنید دست چپ خود را روی پاهای خود قرار دهید و دست راست خود را بلند کنید سپس انگشت میانی دست راست را روی پیشانی خود در بین ابروها قرار دهید چشمان خود را ببندید و از طریق بینی دم و بازدم کنید
با استفاده از انگشت شست دست راست سوراخ بینی را ببندید و به ارامی از طریق چپ دم کنید بینی خود را بین انگشت شست راست و انگشت حلقه خود ببندید و لحظه ای نفس را در درون خود نگه دارید
با استفاده از انگشت حلقه سمت راست سوراخ چپ بینی خود را ببندید و از طریق سوراخ سمت راست بازدم انجام دهید لحظه ای منتظر بمایند تا دوباره نفس بکشید از سوراخ بینی راست به ارامی دم بگیرید بینی خود را دوباره ببندید و لحظه ای مکث کنید ،اکنون سوراخ سمت چپ را باز کرده و بازدم انجام دهید لحظه ای منتظر بمایند و دوباره نفس بکشید این چرخه دم و بازدم از طریق سوراخ بینی را تا 10 بار تکرار کنید هرچرخه باید 40 ثانیه طول بکشد
ریشه یابی استرس در کودکان و نوجوانان از دکتر نازنین حبیبی
چند راهکار برای بهتر شدن دلشوره و استرس درونی بدون علت
▪️ابتدا ترس و اضطراب خود را بشناسید و قبول کنید و برای حل و رفع مشکل برنامه ریزی کنید.
◽در مشکلات سابق خود باقی نمانید. تغییراتی ایجاد کنید که احساس راحتی داشته باشید.
▪️با خودتان مهربان باشید.
◽از یوگا و مدیتیشن استفاده کنید.
▪️استراحت کنید و برای بهبود در خواب به پزشک مراجعه کنید.
◽از کافئین و شکلات و سیگار اجتناب کنید.
▪️فکرتان را از مسایل استرس زا دور کنید.
◽برای تفریح و شادی برنامه ریزی کنید.
▪️برنامه ریزی روزانه برای انجام کارها داشته باشید.
◽عامل استرس زا را یادداشت کنید.
▪️در گروه های اجتماعی شرکت کنید، به دیگران کمک کنید.
◽از کاه کوه نسازید و آرامش خود را حفظ کنید.
▪️مثبت فکر کنید.
◽از شکم نفس عمیق بکشید.
▪️آهسته راه بروید یا بایستید.
◽از بینی نفس عمیق بکشید، عمیقتر از حد معمول.
▪️تصور کنید در جمع دوستان صمیمیتان هستید.
◽به حرف و قضاوت مردم توجهی نداشته باشید.
▪️طرز فکرتان را نسبت به شرایط درونتان تغییر دهید تا شاید روحیهتان عوض شود.
◽مصرف دمنوش بابونه و گل گاو زبان، ماساژ درمانی، جوشانده جینسینگ ، نوشیدن چای سبز و مصرف مواد خوراکی مملو از ویتامین B برای ▪️درمان تنش و استرس بسیار مفید هستند.
◽رژیم غذایی سالم حاوی میوه و سبزیجات به حفظ سیستم ایمنی بدن در زمان استرس کمک کرده است
گیاهان ارام بخش برای رهایی از استرس و اضطراب :
- بابونه : این گیاه یکی از قدیمی ترین گیاه های دارویی است و برای درمان انواع بیماری انسان مانند تب یونجه ، التهاب ،اسپاسم عضلانی ،اختلالات قاعدگی ،اختلالات گوارشی و زخم ،بواسیر ، روماتیسم استفاده میشود به طور گسترده به عنوان یک ارام بخش ملایم و القا کننده خواب در نظر گرفته میشود بابونه در وسایل ارایشی و معطر و هم به شکل چای مصرف میشود
- اسطوخودوس : این گیاه عطر و بوی زیبایی دارد برای انواع بیماری ها از بی خوابی و علائم اضطراب را رد فرد مبتلا کاهش میدهد و مطالعات نشان داده است که در بین دانشجویان فارغ التحصیل پرستاری استفاده شده و باعث کاهش استرس در ان ها شده است
- گل ساعتی : برای درمان شرایط بی قراری و یا هیستری استفاده میشود و در سراسر امریکا از ان به عنوان ارام بخش استفاده میکنند مطالعات نشان داده است که بیمارانی که قبل از جراحی به ان ها گل ساعتی داده شده است اضطراب کمتری نسبت به دارونما داشتند و به همان سرعت بعد از بیهوشی بهبود یافتند
- بادرنجبویه : تا قرون وسطی برای مقابله با استرس و اضطراب ،تقویت و بهبود هضم از ان استفاده می شده است این گیاه ارام بخش موثری است و تسکین دهنده اضطراب و استرس است
- سنبل الطیب : از قرن دوم برای درمان بی خوابی و اضطراب استفاده میشده است دانشمندان معتقد هستند که این گیاه ارام بخش است و مشابه داروهای الپرازولام و دیازپام است که باعث ارامش مغز میشود
دو ورزش برای اضطراب و افسردگی :
- پیاده روی در جنگل : برای به حداکثر رساندن مزایای سلامت روان به کمک ورزش و فعالیت بدنی و عرق کردن مسیر های هدف مهم است پیاده روی در اطراف گیاهان فدرختان از جمله درختان پوسیده میتواند به کاهش اضطراب کمک کند
- یوگا : باعث کاهش افسردگی و اضطراب و عصبانیت و علائم عصبی میشود افراد بعد از شروع یوگا کاهش معنی داری در علائم استرس و اضطراب را تجربه کرده اند
نتیجه گیری :
استرس و اضطراب شدید یک بیماری نادر نیست و می تواند پس از تجربه رویداد آسیب زا رخ دهد. افرادی که شغل آنها در معرض رویدادهای آسیب زا می باشد، ریسک بالاتری به بروز این اختلال دارند و به درمان استرس و اضطراب شدید نیاز زیادی دارند. اختلال استرس و اضطراب شدید رابطه نزدیکی با اختلال موسوم به PTSD دارد و اکثر بیماران علائم مشابهی دارند. البته ASD بیماری کوتاه مدتی است که معمولا در عرض یک ماه برطرف می شود، اما PTSD یک بیماری مزمن است که نوع بلندمدت این اختلال محسوب میشود.
هدف از درمان استرس و اضطراب شدید، کاهش علائم و کمک به فرد می باشد تا راهکارهای موثر مقابله با این اختلال را یاد بگیرد. گزینه های درمان استرس و اضطراب شدید شامل درمان رفتاری شناختی یا CBT، روشهای ذهنآگاهی و دارو درمانی هستند. تماسداشتن با دوستان، خانواده و افراد اجتماع نیز می تواند به فرد کمک کنند تا احساسات خود را ارزیابی کند و پس از وقوع یک رویداد آسیب زا به زندگی سلامت خود ادامه دهد.
دیدگاهتان را بنویسید