خطرناک ترین نوع کودک آزاری چیست
خطرناک ترین نوع کودک آزاری چیست؟
شاید صدها بار قلبمان به دلیل انتشار فیلم و عکس در شبکه های اجتماعی یا صدا و سیما و یا روزنامه ها و مجلات با عنوان کودک ازاری به درد امده باشد جنایایتی که علیه کودکان معصوم و بی گناه که همه ان ها از رحمت و نعمات خداوند منان هستند و خیلی از این افراد بیمار قدر این رحمت بی کران خداوند را نمیدانند و اینگونه با کودکان برخورد میکنند ما در این مقاله سعی کردیم شما را با کودک ازاری و انواع کودک ازاری و نحوه برخورد با این معضل اجتماعی اشنا کنیم
این بیماری میتواند بر سلامت جسمی و روحی کودکان زیر 18 سال تاثیرات مخربی داشته باشد چون خانواده اولین محیطی است که کودک در انجا پرورش پیدا میکند باید نیازهای عاطفی و جسمی کودک تامین شود و به همه مشکلات و نیازهای کودک پاسخ داده شود اگر با او بد رفتار شود به شدت اسیب می بیند و این اثرات در بزرگسالی و در هنگام ورود به اجتماع خود را بیشتر نشان میدهد و حتی این کودکان به افراد خلافکار و بیماران روانی و جنایتکار تبدیل می شوند پس تعریف کودک آزاری یعنی هرگونه اسیب جسمی جنسی روحی روانی عدم رسیدگی به کودک توسط خانواده و یا مراقبین می باشد .
انواع کودک ازاری :
- کودک آزاری جسمی
- کودک ازاری عاطفی
- کودک آزاری جنسی
کودک ازاری جسمی : عواملی مثل کتک زدن ، شلاق زدن ، لگد زدن ، پرت کردن و یا هل دادن ،کبودی جسمی ، آویزان کردن ، شکستگی استخوان ، حمله کردن ، جراحات جسمی ، همه این عوامل کودکن زیر 18 سال را شامل می شود .
کودک ازاری عاطفی : بی توجه بودن به نیازهای عاطفی ،رفتار همراه با خشونت اعضای خانواده به خصوص والدین باهم ، طرد کردن کودک ، تشویق نکردن کودک ، الکل مصرف کردن والدین ، مواد مصرف کردن در حضورکودک و…
کودک ازاری جنسی : لمس کردن ، بوسیدن افراطی ، وادار کردن کودک به دیدن روابط دو فرد بزرگسال ، برهنه کردن کودک ، عکس گرفتن از بدن کودک ، نشان دادن عکس افراد برهنه به کودک و تحمیل جنسی ، درگیر کردن کودک در فعالیت هایی که موجب ارضای فرد بزرگسال شود ،
علائم وجود مشکل آزار جسمی در کودک :
- تغییرات رفتاری : زمانی که کودک خود را به مدرسه یا مهد کودک میفرستید دقت کنید که تغییرات رفتاری ناگهانی نداشته باشد مثلا پرخاشگری در مقابل پرستار کودکتان یا نسبت به دبیر و یا …گریه کند و یا دعوا به راه بیندازد شاید در بسیاری از موارد هیچ مشکلی نباشد و واکنش طبیعی نشان دهد اما باید این موارد را با دقت مورد بررسی قرار دهید تا مشکلی برای کودک دلبندتان به وجود نیاید .
- آسیب جسمی : خراشیدگی سوختگی کبودی چشم کبود شده بریدگی شکستگی جای گاز و دندان همه این ها نشانه های هشداردهنده برای شما هستند مثلا کودکانی داریم که اصلا نمیتوانند راه بروند اما استخوان رانشان شکسته است و یا کبودی پوست دارند شکستگی دنده بازو دارند این عوامل نشان دهنده ان است که کودک ما مورد کودک ازاری قرار گرفته است .
- سندرم کودک تکان نخورده : نام دیگر این سندروم sbs است که به ان ترومای سر ناشی از سوء استفاده نیز گفته می شود مثلا کودکان را از روی عصبانیت تکان میدهند سرشان را به دیوار یا کف اتاق می کوبند بدن این گونه از کودکان خشک و بی حالت است و چشمانی شیشه ای و براق دارند و اشتهایشان به شدت کم است و یا کودکان زیر یکسال از سینه مادر شیر نمی خورند و یا استفراغ میکنند و اگر کبودی هم در بدن کودک باشد یعنی دچار کودک ازاری شده است چون جراحت به سر کودک وارد میشود پس از اینکه متوجه شدید سریعا کودک را به اورژانس ببرید چون این مساله خیلی مهم است و او اسیب جدی دیده است
اگر میخواهید نکات خوبی در مورد روش های تربیتی در کودکان خود بیاموزید و از به وجود امدن بسیاری از مشکلات جلوگیری کنید به صحبت های دکتر هلاکویی با دقت تمام گوش دهید
پیامدهای جسمانی کودک آزاری
برخی از پیامدها عوارض مادم العمر برای کودک به همراه خواهند داشت مانند ضربه مغزی ناشی از ضربه. از دیگر عوارض طولانی مدت آزار جسمانی که به تدریج بروز پیدا میکند عبارتند از:
◾دیابت
◾بیماریهای مزمن ریوی
◾سوء تغذیه
◾معلولیت جسمی و حرکتی
◾حمله قلبی
◾آرتروز
◾فشار خون بالا
◾آسیبهای مغزی
◾سردردهای میگرنی
◾برونشیت مزمن
◾سرطان
◾سکتههای مغزی
◾سندروم خستگی مزمن
◾بیماریهای مزمن سیستم گوارش
کودک آزاری و بی توجهی به کودک باعث عدم رشد مناطق خاصی از مغز و حتی عدم رشد کافی مغز میشود. بخش آمیگدال که مربوط به پردازش احساسات است. هیپوکامپ که بخشهای مربوط به حافظه و یاد آوری است. مخچه که مربوط به حرکت وجابجایی است؛ و بخشهایی از قشر مغز که مربوط به تصمیم گیری و قوانین و مقررات است. اما خوشبختانه با مداخلات به موقع توسط روانشناسان میتواند مانع از بروز بسیاری از عوارض در کودک شد.
چند نکته اموزشی د رمورد پیشگیری از ازار جنسی کودکان
View this post on Instagram
پیامدهای روانی کودک آزاری
کودک آزاری و غفلت منجر به احساس ترس و انزوا بی اعتمادی در کودک میشود. همچنین مشکلات تحصیلی و عزت نفس پایین و افسردگی و مشکل در حفظ روابط بین فردی از دیگر پیامدهای طولانی مدت کودک آزاری محسوب میشود. از دیگر عواقب این گروه از کودک آزاری عبارتند از:
کاهش و عملکرد و مهارتهای شناختی
مشکلات یادگیری و توجه
عدم انعطاف پذیری و خود کنترلی
🔸سلامت عاطفی و روانی ضعیف به ویژه افسردگی و خود کشی در این افراد بسیار شایع است. بخصوص اگر زمانی که کودک تحت آزار قرار دارد زیر ۷ سال سن داشته باشد.
🔸اختلال در روابط بین فردی و اجتماعی، رابطه با همسالان و روابط عاشقانه آنها درسنین بزرگسالی نیز تحت تاثیر قرار میگیرد.
🔸رفتارهای ضد اجتماعی و مجرمانه در این افراد بسیار شایع است.
🔸احساس استرس پس از سانحه در کودکانی که مورد ازار و اذیت قرار میگیرد با علائمی از قبیل مرور خاطرهی اتفاقی که برای او افتاده است، اجتناب از رودررو شدن با افرادی که در ان اتفاق دخیل بودند، احساس ترس، وحشت، عصبانیت و گناه، شرم و تغییرات خلقی دیده میشوند.
🔸استرس پس از حادثه نیز منجر به رفتارهایی مانند خودکشی، مصرف مواد مخدر و شکست در روابط بین فردی میشود.
پیامدهای رفتاری کودک آزاری
🔹قربانیان کودک ازاری حتی بعد از پایان دورهای که مورد اذیت و ازار قرار میگرفتند نیز رفتارهایی از خود نشان میدهند. از جمله رفتارهای جنسی مانند تعدد در شرکای جنسی، بلوغ زودرس و شروع زودهنگام فعالیتهای جنسی از جمله رفتارهایی است که در این کودکان دیده میشود. مطالعات بسیاری حاکی از رابطه بین کودک آزاری و رفتارهای بزهکارانه و جنایتکارانه در این افراد در سنین بالاتر است.
🔹در بروز رفتار و واکنشهایی که به دنبال کودک آزاری در افراد دیده میشود جنسیت نیز تاثیر گذار است. بر اساس تحقیقات انجام شده دختران اغلب تمایل به درونی کردن احساسات خود دارند و علائمی مانند افسردگی، انزوای اجتماعی و اضراب را بیشتر بروز میدهند و پسران رفتارهای پرخاشگرانه، زور گویی و رفتارهایی که منجر به جنایت میشود را نشان میدهند.
🔹مصرف الکل و سایر مواد مخدر در افرادی که در دوران کودکی مورد کودک آزاری قرار گرفته اند به صورت قابل توجهی بیشتر از سایرین است. اما از ناگوارترین پیامدهای کودک آزاری ادامه پیدا کردن این چرخه است. کودکانی که مورد کودک آزاری قرار گرفته اند برای کودکان خود نیز همین رفتارها را انجام میدهند
پیشگیری از کودک آزاری
- اولین هدف مداخله در کودک آزاری، پیشگیری است، چون توفیق درمان کودکان و خانوادهها پس از وقوع کودک آزاری محدود است. تمرکز اصلی راهبردهای مداخله ای جستجوی برنامه های پیشگیری از بدرفتاری با کودک است.
- پیشگیری از کودک آزاری در سه سطح صورت میگیرد: ۱ پیشگیری اولیه ۲ –پیشگیری ثانویه۳ -پیشگیری ثالثیه
- پیشگیری سطح اول)پیشگیری اولیه(: این سطح پیشگیری شامل اقداماتی است که موجب استحکام بنیان خانواده و همچنین ارتقای سلامت اجتماع می گردد. آموزش به والدین کودکان و نوجوانان در زمینه حقوق کودکان، بهداشت روان و مهارتهای مقابله با مشکلات و مسایل از مهمترین راهکارهای نیل به این هدف است.
- -پیشگیری سطح دوم (پیشگیری ثانویه) : این سطح از پیشگیری شامل شناسایی خانواده های پر خطر قبل از گرفتار شدن کودک و آسیب وی می باشد.
- پیشگیری سطح سوم ( پیشگیری ثالثیه(: این سطح از پیشگیری شامل اقدامات مداخله ای، درمانی و حمایتی برای خانواده های گرفتار می باشد. و در این سطح باید سعی کرد از بروز مجدد سوء رفتار جلوگیری شود.
دیدگاهتان را بنویسید