چگونه قدرت بیان خوبی داشته باشیم؟
چرا فرزند من خجالتی است و در جمع حرفی نمیزند؟ فرزند من نمیتواند بهخوبی با سایر افراد ارتباط برقرار کند. فرزند من در احوالپرسی کردن و پاسخ به سؤالات سایر افراد مشکل دارد. فرزند من تمایلی به حرف زدن ندارد. فرزند من توانایی نه گفتن ندارد. فرزند من نمیتواند بهدرستی درخواستش را مطرح کند. فرزند من فقط یک سری کلمات ساده بلد است و بلد نیست که احساسات خود را بیان کند. این سؤالات و صدها سؤال دیگر شما والدین عزیز است که نوجوانی دارید که توانایی ارتباط برقرار کردن برایش بسیار دشوار است و حتی دوست ندارد که صحبت طولانیای داشته باشد.
همانطور که میدانید کودکی بهترین زمان برای فراگیری مهارتهاست والدین نقش به سزایی در این یادگیری دارند بهطوریکه اگر در زمان کودکی یاد بگیریم که چطور صحبت کنیم چطور و بهدرستی کلمات رو ادا کنیم و بتوانیم در همان سنین کودکی با همسنهای خودمان و با بزرگترها خوب ارتباط برقرار کنیم در زمان نوجوانی و جوانی مشکلی نخواهیم داشت. اما هنوز هم دیر نیست و اگر شما یک نوجوان هستید اکنون هم میتوانید به خوبی صحبت کردن را یاد بگیرید و والدینی که نگران فرزندان خود هستید و دوست دارید که فرزندان شما راه صحیح ارتباط گرفتن را یاد بگیرند ما در این مقاله به تمامی سؤالات شما پاسخ خواهیم داد و کمک میکنیم تا بتوانید تکنیک های فن بیان را یاد بگیرید.
همه ما تمایل داریم زمانی که در جمعی قرار میگیریم خوب صحبت کنیم و بتوانیم بهراحتی در هر مسئله سایر افراد را متقاعد کنیم. فرقی ندارد که نوجوان باشیم یا بزرگسال فن بیان برای هر سنی لازم و ضروری است. درواقع توانایی جذاب سخن گفتن چیزی است که نمیشود از آن چشمپوشی کرد. پس برای اینکه بتوانید یک مهارت را یاد بگیرید لازم است که بهطور کامل با این مهارت آشنا شوید و تمرین و تکرار مداوم به شما کمک میکند تا سریعتر این مهارت را فراگیرید.
پیشنهاد ما: نقش والدین در کمک به تربیت فرزندان
فن بیان یا قدرت بیان چیست؟
فن بیان یعنی سخنوری یعنی ادای درست کلمات و جملات. درواقع فن بیان به معنی توانایی ارائه کردن کلمات بهدرستی و در جای درست است. شما در فن بیان نهتنها بهدرستی صحبت میکنید بلکه میتوانید بهخوبی با سایر افراد ارتباط برقرار کنید. بسیاری از والدین ممکن است این عقیده را داشته باشند که فن بیان همان سخنرانی است اما کاملاً اشتباه است فن بیان با سخنرانی متفاوت هست ممکن است فرزند شما بهخوبی تکنیک های فن بیان را یاد گرفته و علاقه به سخنرانی و گویندگی داشته باشد که این امر با توجه به علاقه فرزند شما متفاوت هست درواقع مهارت سخن گفتن برای این نیست که سخنران یا گوینده شویم برای این است که بتوانیم بهخوبی حرف بزنیم و بتوانیم در هر موضوعی بدون نیاز به عصبانی شدن طرف مقابلمان را متقاعد کنیم فن بیان برای این است که کاری کنیم سایر افراد به ما توجه کنند و به صحبتهای ما اهمیت دهند فن بیان یک توانایی است که میتواند در هر زمینهای خصوصاً در ارتباط اجتماعی و در آینده فرزندان ما بسیار تأثیرگذار باشد زیرا تا زمانی که نتوانیم بهخوبی تواناییهای خودمان را عرضه کنیم نتوانیم در رابطه با یک موضوع کسی را متقاعد کنیم نمیتوانیم بهراحتی به هدف خود برسیم و شغل موردنظرمان را به دست آوریم.
هدف از یادگیری فن بیان
اولین چیزی که همه انسانها را به سمت اجتماعی بودن سوق داده است گفتار است زیرا از طریق گفتار میتوان بهراحتی با افراد دیگر ارتباط برقرار کرد. زمانی که افراد بابیان درست با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند این روابط میتواند بسیار بادوام و عالی باشد. طی تحقیقات انجامشده بیش از 74% زمان بیداری را در حال ارتباط برقرار کردن هستیم درواقع هرروز در هر مکانی که هستیم مشغول معرفی و پرزنت خودمان هستیم و این امر در هر جایگاهی که باشیم فرقی ندارد برای همه ما لازم و ضروری است که بتوانیم به درستی از سایر افراد درخواستی داشته باشیم بتوانیم خوب صحبت کنیم بتوانیم با سایر افراد خوب ارتباط برقرار کنیم همه این موارد نشان میدهند که چقدر این تکنیک بااهمیت هست و لازم هست که فرزندان ما حتماً از کودکی با فن بیان آشنا باشند.
پیشنهاد ما : چگونه اعتماد به نفس را در کودکان و نوجوانان افزایش دهیم
دلایل ضعف نوجوانان در فن بیان چیست؟
ضعیف بودن فن بیان نوجوان میتواند دلایل متعددی داشته باشد که قطعاً والدین نقش به سزایی در ایجاد این موارد برای نوجوانان دارند و باید تلاش کنیم تا این دلایل را بهطور کامل برای فرزندان خودمان رفع کنیم و کمک کنیم تا این مهارت را یاد بگیرند.
اعتمادبهنفس
اعتمادبهنفس یعنی باور داشتن به توانایی و مهارتهای ذاتی و درونی خودمان. هر چه قدر این اطمینان بیشتر باشد ما اعتمادبهنفس بالاتری خواهیم داشت. اغلب افرادی که اعتمادبهنفس پایینی دارند نمیتوانند بهخوبی صحبت کنند یا با دیگران ارتباط برقرار کنند. نوجوانی که اعتمادبهنفس پایینی دارد از اینکه نظر شخصی خود را در هر مسئلهای مطرح کند واهمه دارد چون فکر میکند که ارزش وجودی او پایین است و نمیتواند به خودش اجازه ابراز عقیده بدهد. پس برای اینکه نوجوان ما فن بیان خوبی داشته باشد باید به اعتمادبهنفس آن توجه داشته باشیم
توجه نکردن به صحبتهای نوجوان
امروز به دلیل مشغلههای زیاد فکری و کاری والدین معمولاً فرصت زیادی برای صحبت کردن با نوجوان و فرزندانمان وجود ندارد همین موضوع باعث دور شدن فرزندمان از ما روی آوردن آن به فضای مجازی بازی کامپیوتر و …. میشود تا جایی که ممکن است این ارتباط کلامی کم شود یا بهکلی قطع شود و پایینتر از حد ممکن باشد. همین امر بهمرورزمان باعث میشود که نوجوان شما در صحبت کردن دچار مشکل شود و نتواند بهخوبی با افراد خارج از محیط خانه ارتباط کلامی برقرار کند و دقیقاً اینجا نقطه فن بیان نوجوان است که تحت تأثیر قرار میگیرد. بنابراین اگر میخواهید که نوجوان شما فن بیان بالایی داشته باشد به او گوش دهید و سعی کنید با او صحبت کنید از او درباره اتفاقاتی که در مدرسه کلاس و یا هر محیط دیگری بیرون از خانه اتفاق افتاده است سؤال بپرسید هدف این نیست که فرزندان خود را مورد بازجویی قرار دهید نوجوانان تفاوت صحبتهای شما را به خوبی درک میکنند پس سعی کنید کاملاً دوستانه و صمیمی برخورد کنید و نشان دهید که چقدر از همصحبتی با او لذت میبرید.
مشکلات گفتاری
مهارت خوب سخن گفتن تأثیر بسزایی در رشد و پرورش کودک و نوجوان شما دارد اما اگر فرزند شما دچار مشکل گفتاری است حتماً لازم است که در ابتدا این مشکل را از طریق مراجعه به پزشک و درمانهای تخصصی رفع کنید. مشکلاتی مانند لکنت زبان
بنابراین اگر فرزند شما از مشکلاتی مانند این رنج میبرد قبل از شروع آموزشهای مهارت بیان حتماً این مورد را رفع کنید در غیر این صورت توقع نداشته باشید که نتیجه دلخواهتان را کسب کنید.
طرز فکر والدین
پارها شنیدهایم که والدین اظهار میکنند فرزند ما استعدادی ندارد و هیچچیزی بلد نیست یا یاد نمیگیرد. این طرز فکر بسیار غلط است. همه افراد از بدو تولد استعدادهای یکسانی دارند و هیچ فردی با یک توانایی خاص به دنیا نمیآید توانایی چیزی است که ما در طول زمان با توجه به شرایطی که در آن قرار میگیریم کسب میکنیم. درست است همه ما علایق متفاوتی داریم اما واژه استعداد تعریف درستی برای توانایی نیست اگر نوجوان شما در حوزه فن بیان دچار ضعف است با تمرین و تکرار مستمر و گذراندن مراحل آموزشی این مشکل حل خواهد شد و شما تغییرات خوب و چشمگیری در وجود او خواهید دید. بنابراین از اینکه هرگونه جمله منفی درباره نوجوانتان و تواناییهای او به زبان بیاورید شدیداً خودداری کنید. چراکه یک جمله شما تمامی زندگی و اعتمادبهنفس فرزندتان را تحت تأثیر قرار میدهد.
پیشنهاد ما: آموزش مهارت خودآگاهی به کودکان
روشهای تقویت قدرت بیان نوجوانان
برای تقویت فن بیان نوجوانان راهحلهای بسیاری وجود دارد که نیاز به آموزش و یادگیری است و نیاز به اساتید مجرب و کارآزموده دارد اما یک سری روشها بدون نیاز به تخصص در خانه قابلاجراست در ادامه با این روشها آشنا خواهید شد.
در جمعهای مختلف او را ترغیب کنید تا صحبت کند
زمانی که در جمعی قرار دارید نوجوان شما ساکت و آرام در گوشهای نشسته و صحبتی نمیکند شما بهعنوان پدر یا مادر او را ترغیب به صحبت کردن کنید. برای این کار نیازی نیست که بازور او را وادار نمایید تا درباره موضوعی خاصی که در آن آگاهی زیادی ندارد صحبت کند فقط کافی است درباره موضوع مورد صحبت از او بخواهید تا نظرش را مطرح کند و او را وارد مکالمه کنید.
این امر علاوه بر تأثیری که روی اعتمادبهنفس فرزند شما دارد باعث میشود دیگران نیز متوجه اهمیت شما به فرزندتان شوند. نوجوان شما هم از این موضوع بسیار خرسند خواهد شد و احساس میکند آنقدر بزرگشده است که پدر یا مادرش در کنار دیگران از او میخواهند تا نظرش را بیان کند.
داستانسرایی یا مشاعره
مشاعره کردن از فعالیتهایی است که همه افراد نسبت به آن ابراز تمایل میکنند و دوست دارند همراه مناسبی داشته باشند. این کار بهعنوان بازی و سرگرمی کمک بسزایی به فرزند شما میکند زیرا باعث افزایش دایره واژگان فرزند شما خواهد شد.
داستانسرایی هم یکی دیگر از فعالیتهای جالب و سرگرمکننده است که به فرزند شما کمک میکند لغات مختلف را در ذهن کنار هم بچیند و جملاتی را روی کاغذ بیاورد و همین امر به او کمک میکند تا مهارت جمله نویسی و چینش کلمات را کسب کند. قطعاً زمانی که فرزند شما بتواند بهخوبی داستانسرایی کند و یا داستانی را خودش به وجود بیاورد میتواند مهارت فن بیان را بهخوبی یاد بگیرد و همین امر باعث فعال شدن قوه تخیل نوجوان نیز خواهد شد.
بالا بردن میزان مطالعه
مطالعه کردن یکی از بهترین گزینهها برای افراد است تا دایره لغات خود را افزاش دهند. اگر شما والدینی علاقهمند به مطالعه باشید و این کار را هرروز انجام دهید قطعاً کودک شما بامطالعه آشنا است اما والدینی که مطالعه ندارند برای این کار حتماً باید ابتدا خودشان به سراغ مطالعه بروند میتوانید با فرزندان خود به کتابفروشی بروید و این عادت را در خانه ایجاد کنید و یا در کتابخانه ثبتنام کنید و کتابهایی مطابق علاقه فرزند خود تهیه کنید تا فرزند شما به مطالعه علاقهمند شود. مطالعه باعث میشود که دایره لغات نوجوان شما افزاش پیدا کند و این لغات در هنگام صحبت کردن بسیار کمککننده خواهند بود.
والدینی دلگرم کننده
زمانی که در ابتدا شما میخواهید مهارتی را فراگیرید بودن در کنار افراد نزدیک به شما احساس دلگرمی و اعتمادبهنفس میدهد پس برای اینکه فرزند شما بتواند بهخوبی صحبت کند سعی کنید شما یا دوستان او در آن مکان حضورداشته باشند. نوجوان شما با دیدن شما احساس آرامش میکند و با خیالی آسودهتر به صحبتش ادامه خواهد داد. همین اتفاق کوچک بهمرورزمان استرس فرزند شمارا کاهش میدهد و باعث میشود فرزند شما شجاعت این را پیدا کند که حتی در جمعهای مختلف بهتنهایی بتواند صحبت کند.
تمرین کردن اصولی
شونده تمرینی برای فرزندتان باشید زمانی که فردی میخواهد در هر زمینهای صحبت کند ابتدا باید در رابطه با آن مطلب آگاهی داشته باشد اما صحبت کردن فقط با آگاهی کافی نیست برای نوجوانی که تازه قرار است این مهارت را یاد بگیرد قطعاً استرس زیادی خواهد داشت بنابراین سعی کنید شونده خوبی برای آنها باشید و صحبت کردن را در مقابل آینه و یا افرادی که با آنها آرامش بیشتری دارد یا به او یاد بدهید. همچنین به نوجوانان خود یاد دهید در رابطه با مطلبی که قرار است درباره آن صحبت کنند اطلاعات بیشتری کسب کنند. از مسخره کردن نوجوان و گرفتن اشتباهات او در حین صحبت پرهیز کنید اگر نوجوان شما اشتباهی در حین صحبت داشت یا جملهای را به درستی ادا نکرد ابتدا شنونده خوبی باشید و زمانی که صحبت او تمام شد میتوانید درستی اشتباهات او را متذکر شوید.
کلاسهای تخصصی
بخش ویژهای از فراگیری تکنیک فن بیان نیاز به اساتید خاصی دارد تا به نوجوان شما آموزش دهد. مؤسسات و آموزشهای زیادی وجود دارند که میتوانید از این آموزشها کمک بگیرید.
فن بیان کودکان و نوجوانان ذاتی است؟
خیلی از کودکان از همان ابتدا که شروع به صحبت کردن میکنند تفاوتهایی با همسنیهای خودشان دارند. بنابراین ممکن است این مهارت از ابتدا در ذات فرزند ما باشد اما نکته مهم این است که تعداد کودکان و نوجوانانی که نمیتوانند بهراحتی در جمع صحبت کنند زیاد است و این به خاطر نداشتن استعداد یا نبودن این توانایی در ذاتشان نیست بلکه به خاطر رفتار نامناسب والدین است که باعث بروز این مشکل در فرزندان میشوند. از زمانی که با سختگیری و تربیت نادرست مانع شکوفا شدن استعدادهای فرزند خود شدهاید در همین حین اعتمادبهنفس فرزند خود را کشتهاید.
درونگرا یا برونگرا بودن نوجوانان
نوجوان درونگرا
شاید برای شما پیشآمده باشد که فرزند شما تمایلی به صحبت در جمع ندارد و شرکت نمیکند در ابتدا در ذهن همه والدین این جمله نقش میبندد که فرزند من خجالتی است و صحبتی نمیکند اما خلاف نظر شما فرزند شما فردی درونگراست. نوجوانی که درونگرا باید از تنها بردن لذت میبرد و پس از گذراندن زمان زیاد با دیگران ازنظر احساسی خسته میشود. اما فردی که خجالتی است تمایلی به تنها ماندن ندارد اما از ارتباط با دیگران به وحشت میافتد.
سایر ویژگیها:
در هر موقعیتی که باشند بر روی معنی و مفهوم آن تمرکز میکنند.
هیجان کمی دارند و به کدرهایی مثل گوش دادن به موسیقی آرام، کتاب خواندن، چای نوشیدن و … علاقهمند هستند.
راهکار:
نوجوانی که خجالتی باشد میتواند به این خجالت غلبه کند و قابلدرمان است اما درونگرایی بخشی از وجود فرد است مانند رنگ مو، چشم و …. که جدانشدنی و غیرقابل تغییر است. این افراد حتی ممکن است فن بیان خوبی داشته باشند و بهراحتی در فعالیتهای اجتماعی شرکت کنند اما ازنظر احساسی خسته میشوند و نیاز دارد که حتماً زمانی را در تنهایی بگذراند.
تغییر دادن نوجوان درونگرا به برونگرا بودن باعث استرس و شروع مشکلاتی در عزتنفس او خواهد شد. برای کمک به فرزند درونگرا خود ابتدا بپذیرید که درونگرا بودن یکی از صفات شخصیتی اوست و او آن شخصیت فعال اجتماعی را ندارد. پس از یک سری فعالیتهای اجتماعی به نوجوان خود اجازه دهید تا زمانی برای تنهایی داشته باشد و اگر خواستار ترک محیطی بود مثلاً مهمانی خانوادگی یا جشن تولد و … او را درک کنید و از پیشنهاد ترک آن مکان شگفتزده نشوید و مقاومت نکنید. بهطورکلی درک متقابل از سوی والدین به فرزند شما احساس آرامش و اطمینان میدهد و باعث میشود از خیلی از رفتارهای پرخطر و اشارهای عاطفی دور باشد.
نوجوان برونگرا
هر فردی شخصیت متفاوتی دارد و شخصیت افراد قابلتغییر نیست ما میتوانیم باورها نگرشها نوع پوشش صحبت کردن را تغییر دهیم اما نمیتوانیم ویژگی وجودی ما که همیشه با ما است را تغییر دهیم در همین راستا برعکس نوجوانان و کودکان درونگرا افرادی که برونگرا هستند خیلی سریع و گرم با سایر افراد ارتباط برقرار میکنند و شخصیتی اجتماعی دارند. نوجوانان برونگرا انرژی بالایی دارند و به دنبال هیجان هستند مسلماً شما اگر شخصیت فرزند خود را بهخوبی بشناسید میتوانید در هر مهارتی بهتر به او کمک کنید.
راهکار:
فرزند شما شخصیتی برونگرا دارد پس با ارتباط و صحبت کردن مشکلی ندارد و حتی ممکن است این کار را بهخوبی بلد باشد و پیش از آنکه خودتان تصمیمی برای فن بیان فرزند خود داشته باشید خودش این مهارت را تا حدودی داشته باشد فرقی ندارد که فرزند شما چه ویژگی دارد اینکه چه مهارتی را کسی میکنند نیاز به آگاهی و کمک والدین دارد قطعاً توجه شما باعث میشود که فرزندی بسیار توانمند داشته باشید.
پیشنهاد ما: علت اصلی مشکلات جوانان و نوجوانان در خانواده چیست
هوش کلامی و تأثیر آن در فن بیان
هوش کلامی یکی از مهمترین مهارتهایی است که نوجوان شما برای داشتن فن بیان خوب به آن نیاز دارد
درواقع هوش زبانی به زبان سادهتر میزان تسلط نوجوان به کلمات و توانایی استفاده درست از آنها بر اساس مفهوم، صوت، ترتیب، موقعیت، جملهبندی و … است.
هوش کلامی از نگاه هوارد گاردنر: افرادی که هوش کلامی بالایی دارند، برای شغل هایی مانند تدریس، خبرنگاری، سخنرانی و .. مناسب هستند.
هوش کلامی شامل موارد زیر است:
1- معناشناسی: در ابتدا نوجوان شما باید معنای کلماتی را که از آن استفاده میکند را بهخوبی بداند تا بتواند در جای درست این کلمات را به کار ببرد.
2- آواشناسی: اگر نوجوان شما جملات را با لحن و آوای درستی تلفظ نکند یعنی منظور خود را بهخوبی منتقل نکرده است. مثلاً اگر سؤالی با لحن خبری پرسیده شود یا …. در کل رعایت صوت و آوای صدا برای مهارت فن بیان بسیار ضروری است.
3- توانایی در جملهسازی: جملهسازی از موارد مهم هوش کلامی است. اگر فرزند شما توانایی چینش کلمات و جملهسازی را نداشته باشد باید روی مهارت بیان کار کند.
4- کاربرد کلمات: دانستن کاربرد کلمات بسیار مهم است چون برخی کلمات چندین معنای متفاوت دارد و اگر نوجوان شما نداند که از این کلمات در چه موضوعاتی باید استفاده کند ممکن باعث رخ دادن سو تفاهم شود.
بازیهای مؤثر برای تقویت هوش کلامی نوجوانان
بازی پانتومیم
پانتومیم یکی از محبوبترین بازیها در جمعهای دوستانه و خانوادگی است. افراد به دو گروه تقسیم میشوند. یکی از گروهها واژه یا جملهای را انتخاب نموده و به فردی از گروه دیگر که وظیفه اجرای آن را دارد انتقال میدهد. آن فرد بدون استفاده از کلام و با اشاره مستقیم تنها با زبان بدن و مهارتهای غیرکلامی باید همگروهی خود را راهنمایی کند تا آن واژه یا جمله را حدس بزند. این بازی علاوه بر تقویت هوش کلامی باعث تقویت زبان بدن نیز میشود.
جدول کلمات متقاطع
حل جدول یکی از بهترین راههای تقویت دایره واژگان است. میتوان این سرگرمی را بهصورت مسابقه انجام داد.
درست کردن بازی پازل بهصورت دستهجمعی
این سرگرمی علاوه بر تقویت هوش کلامی باعث افزایش سطح یادگیری و ارتقای مهارتهای ارتباطی فرزندان میشود و بسیار سرگرمکننده نیز میباشد.
اجرای نمایش بهصورت بداهه
این سرگرمی باعث افزایش دایره لغات، توانمندی در جملهسازی و ایجاد ارتباط منطقی و صحیح بین کلمات شده و باعث تقویت مهارت ارتباطی، فن بیان، زبان بدن، هوش کلامی میشود.
مشاعره
یکی از بهترین بازیها و سرگرمیها برای تقویت آواشناسی بهعنوان یکی از مهمترین مؤلفههای هوش کلامی نوجوانان مشاعره است. از سوی دیگر شرکت در این بازی انگیزه مطالعه و شعرخوانی را در نوجوان افزایش میدهد.
کلمه یابی
این بازی با حضور 2 یا چند نفر انجام میشود به این صورت که نفر اول کلمهای را انتخاب میکند و نفر دوم تا نفرات بعدی به ترتیب با آخرین حرف کلمه قیدشده باید کلمه جدیدی بیان کنند. هر کس که نتواند کلمه را بیان کند یا کلمه بیانشده تکراری باشد حذف خواهد شد این بازی آنقدر ادامه پیدا میکند تا تنها یک نفر برنده باقی بماند.
مسابقه گزارش گری
در این بازی در حین تماشای یک گزارش فوتبالی یا هر مسابقهای صدای گزارشگر را قطع کرده و از فرزند خود بخواهید که آن مسابقه را گزارش کند. این بازی به او کمک میکند تا دایره واژگان خود را تقویت کند و باعث میشود تا فرزند شما بهکارگیری درست لحن و ابراز احساس را نیز یاد بگیرد.
زبان بدن و تاثیر آن در فن بیان
زبان بدن درواقع همان حرکات دستها پاها صورت و کل بدن است درواقع زمانی که شما در حال صحبت هستید حالت ایستادن نشستن و … به صحبت شما و توجه سایر افراد بسیار تاثیر گذار خواهد بود. زبان بدن حالت روحی ما را حین صحبت نشان خواهد داد و مخاطب ما متوجه حالت احساسی ما خواهد شد لازم است که فرزند شما تکنیک های زبان بدن در حین صحبت را بهخوبی یاد بگیرد این تکنیک ها شامل نگاه مستقیم حرکت دست ها و نشان دادن احساس در چهره است. برای اینکه بیشتر با زبان بدن و این تکنیکها آشنا شوید پیشنهاد میکنم مقاله مربوط به زبان بدن را مطالعه کنید.
نتیجهگیری
کودکی و نوجوانی دوران بسیار حساسی است و نیاز به حمایت والدین دارد برای اینکه بتوانید فرزندانی با فن بیان خوب تربیت کنید درک متقابل و شناخت فرزندتان را فراموش نکنید و در هر راهی حتماً بامطالعه و آگاهی کامل قدم بردارید برخی مواقع ممکن است تصمیمات سریع ما بدون آگاهی آینده فرزندانمان را تحت تاثیر قرار دهد. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
شیوه هایی که افراد برای کاهش اضطراب به کار میبرند
چگونه به کودکمان آموزش جنسی مناسب بدهیم ؟
چگونه کودکان خود را در برابر شبکه های اجتماعی محافظت کنیم
نقش والدین در کمک به تربیت فرزندان
چگونه در زندگی خود تعادل برقرار کنیم ؟
راهکارهایی برای پیشگیری از خشم و عصبانیت در نوجوانان
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
زیادخجالتی نیستما ولی خب انگاربلدنیستم درست وحسابی گرم بگیرم وتوشرایط مختلف چجوری صحبت کنم دلم میخادمثل یه عده خوش مشرب باشم وقشنگ صحبت کنم میدونین تایکی رومیببنم انگاربه جزسلام واحوالپرسی حرف دیگه ای بلدنیستم چجوری میشه فن بیان خوبی داشت؟؟
سلام و عرض ادب
فن بیان یک مهارت اکتسابی هست و ذاتی نیست و هر کسی میتونه این مهارت رو بدست بیاره و در خودش تقویت کنه فقط کافیه که روی خودتون کار کنین تکنیک های زیادی وجود داره زبان بدن چهره و دایره لغات . با دیدن پکیج های اموزشی به راحتی میتونین این مهارت رو کسب کنین کافیه براش وقت بزارین
من تو صحبت کردن خیلی کم میارم.نمیتوانم درست سلام ولی کنم مثل بقیه بتونم جملات قشنگ بگم دیدید بعضی ها چقد آدم از حرف زدنشون کیف میکنه من چطور مثل اونا بشم؟ 😔
سلام دوست عزیز
برای اینکه بتونین یک صحبت متداوم داشته باشید باید دایره لغاتتون رو افزایش بدین حتما مطالعه روزانه داشته باشید این مطالعات خیلی بهتون کمک میکنه سعی کنین با صحبت کردنتون احساساتتون رو نشون بدین خیلی اوقات افراد جملات تکراری مثل بقیه میگن ولی چون شما احساسشون رو حین بیان کردن اون جمله حس می کنید برای همین برای شما جذاب جلوه میکنه سعی کنین جلو ایینه تمرین داشته باشید و همیشه لبخند بزنین از دست ها استفاده کنید. برای اینکه کاملا با این مهارت آشنا شید و این توانایی رو کسب کنین میتونین پکیج های فن بیان مارو دنبال کنید .