چگونه نوجوان پسر را به درس خواندن تشویق کنیم
یکی از اصلی ترین روش محرک برای کودک و نوجوان تشویق به درس خواندن از طریق پدر و مادر است و یکی از اصلی ترین اصول موفقیت درس خواندن است اما در بسیاری از موارد والدین باتوجه به اینکه همه شرایط را برای فرزندانشان مهیا کرده اند از اینکه کودک یا نوجوانشان درس نمیخوانند شاکی هستند شاید این والدین روش درستی را برای تشویق فرزندانشان انتخاب نمیکنند درست است که برای موفقیت آن ها تمام توان و دانش خود را به کار میگیرند اما شاید روش اشتباهی را در پیش گرفته باشند
اغلب دانش آموزان خوب از بدو تولد یادگیرنده های خوبی نبوده اند، بلکه به مرور زمان و با شکل گیری شخصیت خود به موفقیت رسیده اند. بله شخصیت فردی، همان چیزی است که نقش اصلی را در تمایل کودک به یادگیری و وضعیت کلی تحصیلی او ایفا می کند. بیش تر کودکان در بعضی از زمینه ها یادگیری خوبی دارند، اما تشویق کودکان به درس خواندن توسط والدین می تواند به آن ها کمک کند تا در کل به یادگیرنده های خوبی تبدیل شوند. یادگیری بخش مهمی از فرایند آموزش است که فقط در درس خواندن به کار نمی آید و نقش مهمی در آیندۀ کودک نیز دارد.
مهم تر از همه، هر دانش آموزی که استعداد پایه را داشته باشد و درست تشویق شود، می تواند خوب یاد بگیرد. تشویق کودکان به درس خواندن و یادگیری مسئلۀ مهمی است که باید بادقت انجام شود.
باید به کودکان خود بیاموزیم که به تنهایی تکالیفشان را انجام دهند و باید این مهارت را به درستی یاد بگیرند همانطور که راه رفتن دویدن غذا خوردن و هجی کردن لغات و یا نوشتن را میاموزیم باید نحوه درست درس خواندن مطالعه صحیح و انجام تکالیف را هم بیاموزیم و ان ها را در مسیر موفقیت و پیشرفت همراهی کنیم
وظایف والدین در برابر فرزندان چیست ؟
1- همواره در جريان امور مدرسه قرار بگيرند. از تكاليف و دروس فرزندتان كاملا آگاه باشيد.
- بهتر است بدانيد سياست كاري مدرسه به چه ترتيبي است و انتظارات معلمين از فرزندتان چيست. اگر احيانا با روشهاي آنها موافق نيستيد، پيشنهادات خود را به آنها بگوييد تا آنها نيز نقطه نظرات خود را به شما ارايه دهند.
2- از مسايل فرزندتان باخبر باشيد.
- اگر واقعا قصد داريد تاثير خوب و مثبتي بر روي فرزندتان بگذاريد بايد كاملا از مسايل شخصي او آگاه باشيد. مطمئن باشيد شما تنها كسي هستيد كه ميتوانيد در اين مسير به او ياري كنيد.
- رفتارها و عكسالعملهاي او را مورد ارزيابي قرار دهيد و متوجه شويد كه علت بيعلاقگي او به درس خواندن چيست.
- سعي كنيد با صحبت كردن با فرزندتان، او را درك كنيد و دليل بيعلاقگي او را به مطالعه جويا شويد. برخي از بچهها ميگويند: ”دوست ندارم درس بخوانم.“ ”درس خواندن خيلي سخت است.“ ”از درس و كتاب متنفرم.“ بعضي ديگر به جزييات بيشتري اشاره ميكنند و ميگويند: “معلمم را دوست ندارم.“ ”سر كلاس درسها را متوجه نميشوم و خجالت ميكشم از معلم سوال كنم. چون ميترسم بچهها را مسخره كنند.“ ”رياضي را دوست ندارم.“ با دقت كامل به او گوش فرا دهيد، زيرا تمام صحبتهاي او براي شما مفيد خواهد بود.
- همواره به طور واضح با فرزندتان صحبت كنيد. در مورد گفتههاي او قضاوت نكنيد و تنها به دنبال يافتن راهحل باشيد. البته ممكن است مدتي طول بكشد تا شما متوجه عمق مشكل فرزندتان شويد، ولي سرانجام از لابهلاي صحبتهاي او پاسخ را پيدا خواهيد كرد. با شناخت كامل فرزندتان، شما ميتوانيد مشكل او را حل كنيد و راه مناسب را براي پيشرفت در امور درسي او پيدا كنيد.
3- به چه دليل ميخواهيد فرزندتان درسخوان باشد؟
- از خودتان بپرسيد: چرا ميخواهم رفتار و افكار فرزندم را در مورد درس خواندن تغيير دهم؟ آيا به اين دليل است كه از بحث و مشاجره با او خسته شدهام، يا اينكه اين موضوع آرامش خانواده را بر هم زده است؟ و يا تنها به اين دليل است كه خودم او را اين طور تربيت كردهام؟ به هيچ يك از اين سوالات نميتوان به طور قطع پاسخ مثبت داد. دليل اصلي كه دوست داريم فرزندمان درسخوان و اهل مطالعه باشد اين است كه قدرت تمركز بالايي داشته باشد و بتواند حواسش را كاملا بر روي يك موضوع جمع كرده، مطالب درسي را به خوبي درك كند. زيرا تنها در اين صورت است كه او ميتواند پلههاي ترقي را يكي يكي بالا رود و در زندگي به موفقيت دست يابد.
- شما نبايد از فرزندتان انتظار داشته باشيد كه تكاليفش را از روي اجبار انجام دهد. نكته قابل توجه اين است كه او بايد در مورد درس خواندن احساس مسووليت كند و هنگامي كه كاري را آغاز كرد، با اراده و جديت كامل آن را به اتمام برساند. قطعا چنين شخصي در زندگي خوشبخت و موفق خواهد شد.
4- انتظارات به جايي از او داشته باشيد.
- بعد از اينكه متوجه شديد به چه دليل ميخواهيد فرزندتان درس بخواند و تكاليفش را انجام دهد، نوبت به اين ميرسد كه يك سري سياستها و روشهايي را اتخاذ كنيد كه با پيروي از آنها بتوانيد به هدفتان راحتتر برسيد. شايد اين موضوع به نظر دشوار و پيچيده بيايد. ولي سعي ميكنم آن را با يك مثال براي شما روشن كنم. سياست من به اين ترتيب است كه به فرزندم نشان دهم كه براي رسيدن به هدفمان بايد با هم همكاري كنيم و به يكديگر اعتماد كامل داشته باشيم. او نبايد فكر كند من او را مجبور به درس خواندن ميكنم و او بايد به حرفهاي من گوش دهد. بر عكس بايد مرا مانند يك دوست صميمي ببيند كه بهترينها را براي او آرزومندم.
- قوانيني كه براي خودم گذاشتهام: همواره منصفانه قضاوت كنم و متعادل باشم. ديدم نسبت به مسايل باز باشد و يك طرفه قضاوت نكنم. كاملا براي او توضيح دهم كه انتظارات من از او چيست. با او تند و خشن برخورد نكنم، آرامش خود را حفظ كنم. سعي كنم هيچگاه اين قوانين را زير پا نگذارم. قوانيني كه براي فرزندم در نظر گرفتهام: به هيچ عنوان دروغ نگويد و براي رسيدن به موفقيت از هيچ تلاشي دريغ نورزد. (البته اگر در درسي نياز به كمك داشت، آن را مطرح كند) به اين قوانين احترام بگذارد و آنها را تحت هيچ شرايطي نقض نكند.
5- ليستي از نقاط مثبت خود و فرزندتان تهيه كنيد.
- اگر بخواهيد هر چه سريعتر به نتيجه دلخواه دست يابيد، بهتر است با ديدي مثبت به اين قضيه نگاه كنيد. يعني ابتدا تمام نقاط مثبت خود و فرزندتان را روي يك كاغذ بنويسيد. شما ميتوانيد از ديگر اعضاي خانواده نيز بخواهيد ليستي از نقاط مثبت شما و فرزندتان تهيه كنيد، سپس تمام اين نقطه نظرات را در كنار يكديگر قرار دهيد.
- فكر ميكنيد با اين عمل به چه نتيجهاي خواهيد رسيد؟ با تكيه بر نقاط مثبت خود و فرزندتان قادر خواهيد بود فرزندتان را سريعتر تحت تاثير قرار دهيد و علاقهمند به مطالعه كنيد، بنابراين به هدفتان نزديكتر خواهيد شد.
چگونه نوجوانان را به درس خواندن تشویق کنیم؟
- با توجه به شرایط جدیدی که در جهان به وجود امده و شرایط درس خواندن به کلی عوض شده است و بچه ها به دور از مدرسه و معلم و دوستان هستند در شرایط خواب و درس خواندنشان تغییراتی ایجاد شده طبیعی است که فرزندان ما رغبتی برای درس خواندن نداشته باشند وحتی برای کارمندان و افرادی که در محیط بیرون کار میکردند دورکاری برایشان خیلی جذاب بوده اما بعدها متوجه شدند که کارایی کمتری نسبت به شرکتشان دارند این اوامر طبیعی است پس برای فرزند شما هم این اتفاقات طبیعی است که علاقه ای به درس خواندن نداشته باشد و یا نمرات کمتری بگیرد و این مشکل بسیاری از خانواده ها شده پس یکی از عوامل درس نخواندن بچه ها بیماری کرونا بوده .
- برای فرزندان خود خط قرمز قرار دهید یعنی نمره ای مثل نمره ای نیاید زیر 17 داشته باشند و برای دانش اموزانی که در سال های آخر تحصیلی هستند قرار دادن نمره 20 بسیار مشکل است و والدین باید اعلام کنند که اصلا کاری به درس خواندن و نمرات فرزندشان ندارند اما در پایان ترم نمره ای زیر 17 نمیخواهند ونباید حتما معدل 20 را بخواهیم به طور مثال دانش اموزی که در سال 11 تحصیلی است برای او نمره 20 گرفتن شاید بسیار دشوار باشد و دچار اضطراب شود .
- خود خانواده ها باید اهل مطالعه باشند و در خانواده و اعضای آن کتاب و کتاب خوانی رواج داشته باشد وقتی که فرزندتان چیزی از شما نمیبیند که اهل مطالعه هستید و یا در مجالس علمی شرکت نمیکنید پس طبیعی است که در درس خواندن ناتوان شود مثل والدینی که سیگاری هستند به احتمال خیلی زیاد فرزندشان هم سیگاری خواهد شد چون بچه ها یاد میگیرند
- اگر فرزند شما درس خوان باشد اگر قوانین هم برای او قرار ندهید هم درس میخواند و برای بچه ای که درس خوان نیست اگر قوانین سخت هم قرار دهید بعد از مدتی تلاش او متوقف خواهد شد و تلاش او کمتر خواهد شد پس بهترین روش نمره گذاری برای ان هاست البته لازم به ذکر است که با توجه به توانایی و عملکرد فرزندتان نمره قرار دهید نمیتوانید برای دانش اموزی که توانایی کمتری دارد و میتواند نمره 17 بگیرد حتما نمره 20 قرار دهید پس به این نکات توجه کنید
- و اگر فرزند شما با نمره ای که شما قرار داده اید فاصله انداخته است مثلا معدل او از 17 به 16/54 رسیده است سخت نگیرید برای او تنبیه قرار دهید مثلا به مدت دوهفته او حق ندارد از گوشی استفاده کند و یا از اینستا و فضای اجتماعی استفاده کند و یا از بازی محروم است و نباید مدت زمان تنبیه را مثلا برای مدت زیادی مثل یکسال قرار دهید چون این تنبیه غیر منطقی است لطفا این نمات را به خوبی برای درس خواندن فرزندتان استفاده کنید حتما جواب خواهید گرفت
اضطراب تحصیلی چیست و باید چگونه با ان مقابله کرد با این کلیپ اموزشی از دکتر نازنین حبیبی و اقای دکتر ابولفضل بانوپور با دقت گوش دهید
- ✅ نباید به فرزندان خود جملات منفی مثل تو بی استعداد هستی بگوییم زمانی که نتوانست بخوبی درس بخواند تکرار هر روز این جمله انگیزه را از فرزند شما می گیرد و او احساس خواهد کرد که در تمامی زمینه ها بی استعداد است ممکن است در بسیاری از زمینه های دیگر موفق شود و توانایی لازم را داشته باشد
- اصولا به جای این که به فرزندمان بگوئیم: (( تو در درس بی استعدادی ))، باید به او گفت: ((تو در زمینه های دیگر بسیار با استعدادی ، چرا از هوش و حواست برای درس خوندن استفاده کامل نمی بری ؟ )) بیان این مطلب به نوجوان یادآورمی شود که او به حد کافی استعداد دارد و در سایر زمینه ها مورد تایید پدر و مادر است فقط در درس خواندن کمی تامل وتردید می کند.
- ✅ نکته دیگری در مورد نوجوان و درس باید مورد توجه خانواده ها قرار گیرد . این است که اگر مادری دایما نگران درس خواندن و احتمالا نمره بد فرزندش باشد ومرتبا او را بترساند ، و یا فرزندش را در تب وتاب بی سواد ماندن قرار دهد ، متاسفنه نتیجه ای جز آن چه که مادر قبلا تصورش را کرده و مرتبا آن را به زبان آورده به بار نخواهد آمد. زیرا به قول معروف ، مادر از آن چه که می ترسیده به سرش آمده است. بدین معنی که مادر ندانسته، پیشاپیش تصویر منفی شکست را در خود و فرزندش باور ساخته و سرانجام هم میوه تلخی به بار نشسته است. یک مادر و پدر خوب ضمن این که مراقب درس خواندن فرزندان خود هستند ، نگرانی بی جا و بی حاصل را به خود راه نمی دهند.
- اما خانواده ها چگونه می توانند فرق بین نگرانی های بی جا و بی توجهی به تکالیف دانش آموزان را بدانند، اگر فرزند شما به درس و مشق علاقه مند است و نمراتی بیش از ۱۶ می گیرد جای هیچ گونه نگرانی نیست.
- طبیعی است که اگر به درس او بی توجهی می شده ، باید کمی دقت بیشتر به خرج داد. ولی اگر دانش آموزی تمام تلاشش را بکار برده و شما هم توجه لازم را به کار برده اید، ولی نتیجه بیش از نمره ۱۶ نشده ، از تحت فشار قرار دادن او دست بردارید و نگرانی را از خود دور سازید و به انتظار تغییرات در سال های بعد بنشیینید که درسش بهبود یابد.
چگونه به کودکان خود القاء میکنید که به خود انگیزه بدهند؟
(در اینجا چند نکته را بیان میکنیم که به شما کمک میکند تا طوری بر آنها تاثیر بگذارید که افرادی با انگیزه شوند.)
۱. اجازه ندهید که اضطراب و نگرانی شما موجب شود تا برای ایجاد انگیزه به آنها فشار بیاورید
- با این کار، فقط به آنها این انگیزه را میدهید که در برابر شما مقاومت کنند یا برای آرام کردنتان از شما اطاعت کنند، زیرا میخواهند که آنها را تنها بگذارید. این کار به همان اندازه که موجب تلاش آنها برای آرام کردن شما یا مقاومت در برابر شما میشود، به افزایش انگیزه در آنها منتهی نمیشود. با این کار، به جای آنکه بر خودشان و یافتن انگیزههای درونی تمرکز کنند، به دنبال واکنش نشان دادن در برابر شما هستند. نگرانی و نیاز شما به اهمیت دادن آنها، موجب شکلگیری جنگ قدرت میان شما و فرزندتان میشود.
۲. الهامبخش باشید
- تنها راهِ انگیزه دادن، تلاش نکردن برای انگیزه دادن است. به جای آن، سعی کنید برای کودکتان الهامبخش باشید. چطور باید این کار را انجام بدهید؟ کافی است که الهامبخش باشید. از خودتان بپرسید که آیا رفتارهایتان الهامبخش است یا کنترلکننده؟ بدانید که اگر رفتار شما کنترلکننده باشد، فرزندتان سعی میکند تا کارهایی غیر از آنچه شما میخواهید انجام بدهد. به کسی که در زندگی شما الهامبخش بوده فکر کنید و سعی کنید مانند او باشید. فراموش نکنید که اگر به فرزندتان فشار بیاورید، تنها انگیزهای که در او ایجاد میکنید، انگیزهی مقاومت کردن در برابر شماست.
۳. اجازه بدهید که کودک به تنهایی تصمیم بگیرد و با نتایج آن روبرو شود
- به فرزندتان اجازه دهید که خودش تصمیم بگیرد. وقتی تصمیم اشتباهی میگیرد، بگذارید با نتایج طبیعی که به دنبال آن تصمیم اشتباه ایجاد میشود، روبرو شود و خودش مسئولیت آن اشتباه را بپذیرد. مثلا اگر نتیجهی انجام ندادن تکالیف مدرسه، استفاده نکردن از کامپیوتر است، امکانِ بازگرداندن زمان استفاده از کامپیوتر را در دستان خود او بگذارید. یعنی اگر تکلیفی را که به او محول شده تمام کند، زمان استفاده از کامپیوتر را که بر سر آن توافق کردهاید به دست میآورد. این میتواند برای او انگیزهای در جهتِ درست باشد، بدون اینکه لازم باشد به او بگویید که چه کاری انجام بدهد، چگونه این کار را انجام بدهد و بدون اینکه لازم باشد درباره اهمیت انجام تکالیف سخنرانی کنید. شما باید به عنوان پدر و مادر از خود بپرسید که «در مورد چه چیزهایی باید صبور باشم؟ ارزشها و اصول من کدامند؟» و به آنها پایبند باشید.
۴. سوالات زیر را از خود بپرسید:
- چه چیزی به فرزند من انگیزه میدهد؟
او واقعا چه میخواهد؟
برای کمک به او برای جستجو و کشف علاقههایش، باید چه سوالاتی را از او بپرسم؟
اهداف و آرزوهای او چیست؟
به اندازهی کافی از کودک فاصله بگیرید تا او را به صورت فردی مستقل ببینید. سپس سعی کنید تا آنچه را که میبینید، درک کنید. برای فهمیدن پاسخ سوالهای بالا، با او صحبت کنید. سپس گوش بدهید، نه به جوابهایی که دوست دارید از او بشنوید، بلکه به چیزهایی که فرزندتان میگوید. فقط به او گوش کنید. به پاسخهای او احترام بگذارید، حتی اگر با آنها موافق نیستید.
۵. انتخاب کنید که میخواهید از چه دری وارد شوید
- ۲ در را تصور کنید. درِ شمارهی ۱، برای والدینی است که میخواهند به کودک خود انگیزه بدهند و کاری کنند که کودک کارهای درست را در زندگی انجام بدهد: یعنی از خواب بیدار شود، به مدرسه برود، وظایف خود را انجام بدهد، و موفق باشد. درِ شمارهی ۲ برای والدینی است که میخواهند خودِ کودک، انگیزهی انجام آن کارهای خوب را داشته باشد. آنها میخواهند طوری بر کودک تاثیر بگذارند که برای کارهایی تلاش کند که به آنها علاقه دارد. یعنی کودک فقط کارهای درست را انجام ندهد، بلکه خودش بخواهد که آن کارهای درست را انجام بدهد.
- شما از کدام در وارد میشوید؟ اگر از درِ شمارهی ۱ وارد میشوید، راه رسیدن به آن هدف، فشار آوردن، تنبیه کردن، التماس کردن، غُر زدن، باج دادن، جایزه دادن و وعده و وعید دادن برای راضی کردنِ کودک است. اگر درِ دوم را انتخاب میکنید، برای رسیدن به آن هدف، باید سوالات مختلفی را بپرسید. به جای «آیا تکالیفت را انجام دادهای؟» بهتر است بگویید: «چرا امروز تکالیفت را انجام دادی ولی دیروز انجام ندادی؟ متوجه شدم که دیروز تکالیف هندسه را انجام ندادی، ولی امروز تکالیف تاریخ را انجام دادی. هندسه و تاریخ چه تفاوتی برایت دارند؟» محققی باشید که جستجو و کاوش میکند، و به کودک کمک کنید تا انگیزهها و علاقههای خود را کشف کند.
۶. شما مقصر نیستید
- اجازه دهید کودکان خودشان تصمیم بگیرند
نبود انگیزه در کودک، تقصیر شما نیست، پس مسئله را شخصی نکنید. با این کار، ممکن است که با ایجاد مقاومت بیشتر، به عدم موفقیت بیشتر کودک کمک کنید. اینطور به مسئله نگاه کنید که مثلا اگر از فاصلهی بسیار نزدیک به آینه نگاه کنید، نمیتوانید خودتان را ببینید و فقط تصویر تاری میبینید. ولی وقتی از آینه فاصله میگیرید، میتوانید خودتان را واضحتر ببینید. در مورد کودک نیز همین طور رفتار کنید. گاهی آنقدر به آنها نزدیک هستیم و گرفتار آنها شدهایم که نمیتوانیم آنها را جدا از خود ببینیم. ولی زمانی که به اندازهی کافی از او فاصله میگیرید، میتوانید شخصیت واقعی او را ببینید و بفهمید که چه چیزی در او انگیزه ایجاد میکند، و سپس میتوانید به او کمک کنید تا او نیز، خودش را بهتر درک کند. وقتی عقب میایستید و تماشا میکنید، میفهمید که چه چیزی در مورد او موثر است، چرا او برای چیزهای خاصی تلاش میکند و چه چیزی او را به حرکت وامیدارد. کارهایی وجود دارد که کودک هرگز انگیزهای برای انجام آنها نخواهد داشت، ولی انجام آن کارها برای او لازم است. ممکن است که کودک از انجام کارهای خانه بیزار باشد و سعی کند که از انجام آنها شانه خالی کند، و اینجاست که شما باید عواقب و نتایجی را برای انجام ندادنِ وظایف او ایجاد کنید. - هدف این است که وقتی کودک مجبور است که کاری را با بیمیلی انجام بدهد، بر او تاثیر بگذاریم و به اندازهی کافی او را بشناسیم تا بفهمیم که چه آرزوهایی دارد. شما به عنوان پدر یا مادر، باید مهارتهای او را در تعریف چیزهایی که برایش مهم است تقویت کنید. شما باید کمک کنید تا کودکتان بفهمد که چه کسی است، چه چیزی برایش مهم است و برای رسیدن به آن، حاضر است چه کارهایی را انجام بدهد. مسئولیت ما این است که به کودکمان کمک کنیم تا این کار را انجام بدهد، نه اینکه خودمان آن را برای او انجام بدهیم. ما باید به اندازهی کافی از سرِ راه او کنار برویم تا بفهمد که کیست، به چه فکر میکند و به چه چیزهایی علاقه دارد.
- برای اینکه بتوانید فرزند خود را به درس و مدرسه علاقه مند کنید، ابتدا باید علت بی علاقگی و بی انگیزگی به درس را در فرزندتان شناسایی کنید. در واقع نداشتن درک درست از نوجوان باعث می شود که نتوانید او را به مسیر درست هدایت کنید و از طرف دیگر خودش تبدیل به عاملی می شود که فرزندتان را بیش از هر چیزی از هدف خود دور کند.
با صحبت های دکتر نازنین حبیبی در مورد نحوه درس خواندن با دقت گوش دهید
وظایف والدین در قبال آموزش آنلاین و کلاس های مجازی فرزندان
دلایل بسیار زیادی در مورد بی توجهی و بی علاقگی نوجوانان به درس خواندن وجود دارد اما گاهی اوقات این بی توجهی مربوط به دوره زمانی ان هاست و بحران هایی که در این دوران پشت سر می گذارند بی تاثیر نیستند مانند:
1. بحران نوجوانی
- یکی از بحران های اصلی و مهم در این دوره بحران هویت است فرد در تلاش است تا به این سوال پاسخ دهد ( من کیستم ) و میخواهد استقلال پیدا کند یا شخصیت مستقلی را تجربه کند و خودش را فردی با ویژگی های منحصر به فرد معرفی میکند
- کنترل کردن های پیایی، امر ونهی های مداوم، توصیه ها و نصیحت های خانواده این پیام را به نوجوان شما منتقل می کند که بر سر راه استقلال او قرار گرفته اید و در حقیقت نمی توانید برای حل بحران هویتش به او کمک کنید.
- در واکنش به همین مسائل، کودکی که تا دیروز نیازمند تایید و توجه شما بود، امروز برای رسیدن به استقلال شخصی خود شروع به نافرمانی می کند و حرف هایتان را حتی در زمینه درس و آینده پذیرا نیست. باید بدانید که نوجوانان دراین دوره برای کسب تایید و توجه کمتر سراغ والدین می روند به جای آن در تلاش اند تا گروه های دوستی جدیدی تشکیل داده و با رعایت ارزش های مربوط به هر کدام از این گروه ها از طرف اعضای گروه پذیرفته شوند.
2. برخی ویژگی خاص مربوط به دوران نوجوانی
- نوجوانان در اینده نگری ناتوان هستند و این مورد یکی از ویژگی های این دوره است و شما فکر میکنید که تنها فرزند شما دچار این مشکل است و بسیار خشمگین میشوید که چرا به اینده خود اهمیتی نمی دهد و وقت خود را صرف کارهای دیگر میکند بجای اینکه درس بخواند اما این یکی از ویژگی های این دوره است و برای همه نوجوانان اتفاق می افتد و برخورد با این موضوع مهارت های تربیتی مخصوصص به خود را دارد
- نوجوان شما در این دوره کمتر به نقطه نظرهای دیگران اهمیت می دهد و بیشتر جهان را با نگاه خود می بیند. او دائما از خودش قهرمان سازی کرده و به همین دلیل فکر می کند مشکلاتی که شما از آن ها صحبت می کنید هرگز برای او اتفاق نخواهد افتاد! در نتیجه تشویق به درس خواندن او کار چندان راحتی نیست.
- همچنین نوجوانان نسبت به تصویر خود به دیگران، بسیار اهمیت می دهند. تحقیر و سرزنش از سوی معلمان و کادر آموزشی باعث می شود که نوجوان نتواند تصویر دلخواهش را به دیگران ارائه دهد و در نتیجه اعتماد به نفس او به شدت کاهش می یابد. به همین خاطر برای بازیابی اعتماد به نفس از دست رفته سعی می کند در محیط هایی قرار بگیرد که احتمال دریافت تایید و تحسین بیشتری دارد (مانند گروه دوستان) و از محیط هایی مانند مدرسه که به تصویر ایده آل ذهنی او آسیب می زند، دوری می کند.
چگونه نوجوانم را به درس علاقه مند کنم؟
برای علاقه مند کردن نوجوان به درس خواندن راه ها زیادی وجود دارد که برخی از آن ها به شرح زیر هستند:
- 1. به دنبال پاسخ های سریع و کوتاه مدت از طرف فرزند خود نباشید
- 🟡نوجوان را وادار نکنید در همان لحظه تكالیف خود را با بی دقتی و عجولانه انجام دهد. به جای این کار به او فرصت دهید پس از استراحتی كوتاه، با دقت و علاقه بیشتر به انجام كارها یا تكالیف مدرسه خود بپردازد.
- 2. تشویق به درس خواندن | نیازهای فرزندتان را در نظر بگیرید
- 🟡معلم خصوصی و انجام هزینه های زیاد تضمین کننده پیشرفت فرزندتان نیست. قبل از انجام هرکاری نیازهای فرزندتان را در نظر بگیرید، اگر او تلاش های زیادی انجام می دهد اما موفق نمی شود معلم خصوصی و کتاب های کمک درسی می توانند گزینه های خوبی باشند. اما اگر فرزند شما علاقه ای به درس نشان نمی دهد، باید با او ارتباط موثری برقرار کرده و علت بی علاقگی اش را جویا شوید.
- 3. بیشتر گوش شنوا باشید
- 🟡فرزند نوجوان شما در این دوره دست به کاوش و کشف استعدادهایش می زند تا هویت اصلی خود را بیابد. به همین دلیل ممکن است گرایشات غیر درسی در این دوره برای او اهمیت بیشتری پیدا کند. توجه داشته باشید که نهایتا این موفقیت فرزند شماست که اهمیت دارد و تحصیل تنها یکی از راه های رسیدن به این امر است. مراقب باشید که برای علاقه مند کردن او به درس سایر استعدادهایش را کور نکنید! فرزند شما در این دوره به والدینی نیاز دارد که انتخاب های او را ببینند، برای وجود مستقلش و همه استعدادهای درسی و غیر درسیش اهمیت قائل باشند.
- 4. با انتظارات بالای خود موفقیت های او را نادیده نگیرید
- 🟡به جای تمرکز بر شکست های فرزندتان نقاط قوت او را ببینید. سعی کنید انتظاراتی در سطح متوسط از فرزندتان داشته باشید. اگر انتظارات شما همیشه در حد بسیار بالایی باشد، فرزندتان در هر حال احساس شکست و عدم موفقیت خواهد داشت، چرا که هیچ وقت نمی تواند انتظارات شما را برآورده کند.
- 5. تشویق به درس خواندن | همه نوجوانان شبیه به هم نیستند
- 🟡همه نوجوانان در دوره نوجوانی مشکلات یکسانی را تجربه نمی کنند. مثلا اگر فرزند شما در آینده نگری دچار مشکل شده، او را با سایر افراد مقایسه نکنید. به جای سرزنش و تحقیر نوجوان خود، او را درک کرده و سعی کنید آگاهی او را در مورد این مرحله از زندگیش بالا ببرید.
- تنها والدین نیستند که نیازمند کسب مهارت های متناسب با سن و مشکلات مخصوص فرزندشانند بلکه هر کسی باید در هر دوره ای از زندگی به سطح متناسبی از مهارت های رفتاری دست پیدا کند تا در مسیر رشد خود از پس بحران های پیش رو بر بیاید و بهترین مسیر را برای زندگی خود انتخاب کند. در نتیجه اگر فرزندتان در کسب این مهارت ها دچار مشکل شد به جای سرزنش و بحث از یک فرد آگاه کمک بگیرید.
پیشنهاد ما : بهترین شیوه آموزش دانش اموزان به صورت مجازی چیست
نکات مهم در تربیت فرزند موفق با دکتر یزدان مهربانی همراه باشید
تشویق کودکان به درس خواندن
کودکان راحت تر از نوجوانان به درس خواندن تشویق می شوند و والدین می توانند با انجام کارهایی ساده آنان را به درس خواندن علاقه مند کنند. این کارها عبارتند از:
1. ایجاد فضایی برای مطالعه
- بهتر است برای علاقه مند کردن کودک یک فضای مخصوص برای مطالعه کردن آماده کنید. فضایی که برای کودک جالب و لذت بخش باشد و از بودن در آن مکان خسته نشود. همچنین می توانید زمانی را اختصاص دهید تا تمام اعضای خانواده به مطالعه بپردازند. به این صورت کودک هم با دیدن این جو به مطالعه کردن علاقه مند می شود.
2. تشویق به درس خواندن | حق انتخاب
- کودکان هم مانند سایر افراد کنترل شدن بیش از حد را دوست ندارند و در این صورت دست به نافرمانی می زنند. به همین دلیل اجازه دهید که کودک حق انتخاب داشته باشد. مثلا به او بگویید که می توانی زمان درس خواندنت را مشخص کنی و یا در انجام تکالیفی همچون موضوع انشا و فعالیت های فوق برنامه حق انتخاب و آزادی داشته باشد.
3. برقراری رابطه صمیمانه
- با کودک خود رابطه صمیمانه ای داشته باشید تا کودک نگرانی ها و مشکلات خود را به راحتی با شما در میان بگذارد. اگر کودک در زمینه درس خواندن از والدین خود احساس ترس داشته باشد، علاقه اش به مطالعه از بین می رود.
4. شناسایی روش یادگیری
- روش یادگیری فرزندتان را بشناسید و از آن برای تشویق به درس خواندن او استفاده کنید. هیچ روش درست و غلطی در درس خواندن وجود ندارد اما تفاوت در این روش ها باعث می شود که کودکان به درس علاقه مند شده و یا برعکس نسبت به آن بی علاقه شوند. مثلا روش یادگیری یک کودک دیداری است و هرچه معلم و والدین با روش شنیداری تلاش می کنند، نتیجه ای نمی دهد. در این شرایط تنها لازم است روش درس خواندن را تغییر دهید تا عملکرد کودک نیز بهتر شود.
5. درس خواندن همراه با بازی
- تحقیقات نشان داده که کودکان در حین بازی کردن بیشتر از دوره های درسی آموزش می بینند و علاقه زیادی هم به بازی کردن نشان می دهند. در این شرایط احساس رقابت کودک برانگیخته شده و تلاش خود را چند برابر می کند.
6. تشویق به درس خواندن | استفاده از محرک های خارجی
- کودکان در سن پایین ماهیت درس خواندن و اهمیت آن را به خوبی درک نمی کنند پس لازم است که با یک محرک بیرونی او را به درس خواندن تشویق کنید. تشویق های لذت بخشی همچون تماشای تلویزیون و رفتن به پارک را به طور مداوم انجام دهید تا نتیجه بخش باشد. البته این مشوق ها نباید جنبه رشوه داشته باشند.
7. کمک گرفتن از متخصص
- برخی مواقع کودک با وجود تمام راهکارهای گفته شده نیز همچنان علاقه ای به درس خواندن نشان نمی دهد. در این شرایط ضروری است که از کمک یک روانشناس بهره مند شوید تا علل درس نخواندن کودک را ریشه یابی کند. ممکن است کودک مشکل جدی همچون اختلال یادگیری داشته باشد. با تشخیص و مداخله زودهنگام روانشناس می توانید این مساله را برطرف کنید.
کلام آخر:
ما باید مهارت های مخصوص به کودکان و نوجوانان را بیاموزیم و همیشه در تلاش باشیم تا این تکات را به ان ها نیز اموزش دهیم شاید سیستم اموزشی کشور در این موارد به خوبی پاسخگو نباشد اما وظیفه ما والدین برطرف کردن این مشکلات و چگونه صحیح برخورد کردن و دادن انگیزه بیشتر به کودکان و فرزاندمان است در مرحله اول شناخت بیشتر و مرحله های بعدی دادن انگیزه به ان هاست تا بتوانند در مسیر موفقیت گام اول را به راحتی و با کمک ما بردارند
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
شیوه هایی که افراد برای کاهش اضطراب به کار میبرند
چگونه به کودکمان آموزش جنسی مناسب بدهیم ؟
چگونه کودکان خود را در برابر شبکه های اجتماعی محافظت کنیم
نقش والدین در کمک به تربیت فرزندان
چگونه در زندگی خود تعادل برقرار کنیم ؟
راهکارهایی برای پیشگیری از خشم و عصبانیت در نوجوانان
46 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام خسته نباشید …پسرم پایه یازدهم ریاضی احساس میکنم از درس خوندن زده شده به اسرار من میخونه انگار کشش نداره بلاتکلیفه از پایه دهم چیزی یاد نگرفته نمیدونم چیکار کنم امکانش هست راهنماییم کنید ممنونم
سلام باتوجه به شرایطی که طی دوسال برای همه آحاد جامعه بخصوص برای دانش اموزان مشکلات زیادی رو به وجود اورده شرایط کرونا بوده و این مشکل بسیاری از مراجعه کنندگان هستش و بچه ها به دلیل انلاین بودن درس ها و حضوری نبودن تمایل به درس خوندن نداشتن شما باید تکنیک هایی رو در خونه استفاده کنید که فرزندتون به درس خوندن علاقه پیدا کنه عوامل زیادی وجود دارن که اتفاقا خود والدین مقصر اصلی داستان هستند مثلا خواسته های فرزندان رو بیش از اندازه براورده میکنند و بی انگیزگی رو افزایش میدن در فرزندشون و یا حمایت های نا به جا دارند و یا د رجمع های خانوادگی و یا دوستانه بحث هایی دارند مثل اینکه ما درس خوندیم چی شدیم و حرف هایی از این قبیل و یک عامل موثر دیگه این هستش که شما روی درس خوندن بچه هاتون نظارت ندارید و موقع امتحانات تازه متوجه میشید که بچه ها درس دارند در حالی که باید درس خوندن رو با انگیزه و نکات مثبت به یک وظیفه براشون تبدیل کنین وظیفه ای که ازش خسته نشن در رابطه با نوجوونتون بیشتر مطالعه کنید و حتما برای این بی انگیزه بودنش یا خودتون راهنماییشون کنین و یا حتما به مشاور مراجعه کنین تا خیلی دیر نشود
سلام ممنون از مطلب خوبتون ولی یه سوالی داشتم ازتون من دوتا دانش اموزدارم یکیش ابتداییه و یکی دوم متوسطه دخترم که ابتداییه درس خوندنش به موقع هستش اصلا تمام قوانینی که توی خونه گذاشتم رو رعایت میکنه ولی پسرم نه خودمم میدونم تو سن حساسیه و حتی تو این زمینه مطالعه میکنم اما واقعا تو بعضی از شرایط مثل همین درس خوندن از پسش برنمیام ؟؟ من چجوری پسر نوجوونمو به درس خوندن تشویق کنم ؟ بهش جایزه بدم همش تو درساش دخالت کنم یعنی چه چیزی انقد روش تاثیر گذاشته که توی یکسال اینهمه تغییرات براش به وجود اومده ممنون میشم کمکم کنید
سلام خیلی خوشحال شدم که شما در این زمینه آگاهی ومطالعه لازم رو دارین خدمتتون عرض کنم که شما در منزل با توجه به قوانینی که وضع میکنین مثلا ساعت خواب رو تنظیم میکنین و یا در مورد رفت و آمد با دوستان قوانینی را وضع میکیند در مورد درس خواندن هم باید همین کار رو انجام بدین مثلا تعیین نمره کنین و دیگه به پسرتون در زمینه درس خوندن کاری نداشته باشین مثلا بگین سرماه و یا دو یا سه ماه و یا نمرات میان ترم باید نمره ت به طور مثال البته 16 باشه پایین تر شد تنبیه بزارین براش هر تنبیهی که فکر میکنین جواب میده از نظر فیزیکی نه کاملا مخالفم اما از نظر تربیتی میشه و یا مقایسه نکنین خیلی از مادرا بچه هاشون رو با بچه های دیگه مقایسه میکنن میگن چون فلان دوستت زرنگه اینجوریه توهم باید اینطوری باشی و شرایط خانوادگیتونو در نظر بگیرین ایا شما در خونه مطالعه دارین خودتون چقدر تو مسائل علمی شرکت دارین تو بحث و گفت و گوهای خانوادگی تو مهمونیا راجع به چه چیزهایی صحبت میکنین نقش تربیتی تو خانواده مهم تر از مدرسه هستش
یکی از کارهایی که من واسه درس خوندن پسرم کردم این بود که باهم دیگه نشستیم درس هایی رو که روش مشکل داشت و توی یادگیریش ضعیف بود برنام ریزی کردیم مثلا اون نوشت که چجوری از درس خوندنش لذت میبره مثلا دوست داشت توی طبیعت درس بخونه ماهم این کار رو براش انجام دادیم میدونین واقعا من مادر و یا پدر باید در کنار بچم باشم از همون بچگی باید یادش بدم کتاب های دیگه بخونه یا اونایی رو که مشکل داره با ما درمیون بزاره روش من که جواب داد
به مطلب خوبی اشاره کردین دوست عزیز واقعا این کار شما خیلی تاثیرگذار هستش و والدین باید نیازهاو خواسته های فرزندشون رو در نظر بگیرن نه زیادی ازادی بدن و نه زیاید محدود کنن اینکه در درس ها لذت ببره یادگیری بهتری هم خواهد داشت
چرا اکثر بچه های الان درس نخون شدن؟؟ دیدم تو. فامیل همه قشر متوسط و ضضعیف و خیلی پولدار و همه بچه هاشون درس نخون البته
ولی واقعا چی باعث میشه نوجوونا به درس خوندن تشویق بشن تو مقاله تون بود مثلا گفتین که چرا میخوایم فرزندمون درس بخونه من با این موضوع درگیرم یعنی به خاطر خودمونه که میخوایم درس بخونن بیشتر توضیح بدین ممنون میشم
سلام دوست عزیز بیشتر والدین دوست دارند توانایی هایی که خودشان کسب نکرده اند را به اجبار به فرزندشان تحمیل کنند تا ان ها به جایی که ان ها نرسیده اند برسند منظور ما از این موضوع این بود دو حالت بیشتر نیست یا بچه ها درس هخون میشن یا نمیشن یعنی حد واسطی وجود نداره شما باید با توجه به شناختی که از توانایی فرزندتون دارید به جلو برید
سلام من با این موضوع هنوز کنار نیومدم که همه میگن بچه تو بزار خودش درس بخونه من از کلاس اول تا الان که پسرم اول راهنمایی شده باهاش کار کردم یعنی کلاس اول دوم خیلی کار کردم باهاش نمیشه که ولش کنیم هرکاری دلش خواست بکنه یجایی لازمه کمکش کنیم مخصوصا الانا که کرونا اومده همه درگیرن تو خونه هاشون اما اینا رو خوندم الان بیشتر میفهمم چجوری باید پسرمو به درس خوندن تشویق کنم مرسی
سلام دوست عزیز جاهایی لازمه که شما بعضی از کارها در زمینه تدریس رو برعهده خود پسر یا دخترتون بزارین مخصوصا الان که به سن نوجوانی نزدیک شده اند باید بیشتر حواستان به این موضوع باشد چون بچتون در هر کاری حتی درست کردن یک کاردستی به شما نیاز پیدا خواهد کرد اما روش تدریس شما این که فرزندتون رو تا الان کمک کردیداصلا چیز بدی نیست و بسیار تاثیر گذار است اما سعی کنید مطالبی رو که در مقاله هست با دقت بخونید ممنون از شما
والله تا گوشی هست بچه ها سرکلاس درس آنلاینی با دوستاشون دارن چت میکنن به نظر شما این انگیزه میشه برای درس خوندن چه جوری میشه بچه هارو به درس خوندن تشویق کرد میشه ولی با این شیوه کمتر میشه من فقط ازخدامه مدرسه ها باز بشه بچه ها برن مدرسه وگرنه اگه همین طوری پیش برن بچه ها چیزی یادنمیگیرن در واقع بی سوادن ولی واقعا
سلام کودکان امروزی بیسواد نیستند شاید در بسیاری زا موارد از بزرگسالان هم بیشتر بدونند چون با وجود شرایط امروزه جامعه با وجود اینترنت اما با همه این اطلاعاتی که حتی خود ما در دسترس داریم بازهم بی اطلاع و نااگاه هستیم پس نمیشه گفت وقتی همه از گوشی یا تبلت استفاده میکنند بچه شما جدای از این ها باشه باید قانون بزارین در خونه که چه ساعاتی استفاده کنه نظم داشتن رو بهش اموزش بدین برای درس خوندمش نمره تعیین کنید یعنی کاری به کارش نداشته باشید تا زمانی که مثلا میخواین براش کارنامه بگیرین بگین من نمره ای که ازت خواستم 18 بود اگه کمتر شده تنبیه در نظر بگیرید کتک نه فیزیکی خیر بلکه اونو مثلا از بازی کردن با پی اس فور محروم کنید یا هر چیز دیگه ای خیلی راه ها رو میشه در خانواده انچام داد
با شرایط موجود دچار مشکل شده ایم در صورتیکه قبل از وضع موجود پسرم که چهارده سال دارد بسیار درس خوان بود ولی حالا فقط بازی با گوشی ومستحضر هستید نگران هستیم که فشار هم حرمت ها از بین برود و متاسفانه مدارس هم از موقعیت استفاده و کامل سلب مسولیت نموده من پیشنهاد دادم حداقل در مدت هفته تعدادی بچه ها دعوت کنید کمترینش ورزش در مدرسه ، ولی می گویند ما اجازه نداریم چه باید کرد از نظر شما واقعا شرایط سنی مهم است دیگر مشکل است شاید اصلا امکان پذیر نیست اگر هم محدود کنیم با سن بلوغ و شبکه های مجازی و غیر اخلاقی مواجه خواهیم شد راهکار چیست ؟
ا عتیاد برخی نوجوانان و جوانان به شبکههای اجتماعی به حدی زیاد شده که حتی در کلاس درس و زمان تدریس معلم و استاد در شبکههای اجتماعی به سر میبرند.اینترنت ابزار قدرتمندی که هم میتواند باعث فساد بشه و هم ابزار آموزش و تعلیم و رشد علمی، فرهنگی و اجتماعیِ نوجوانان و جوانان را فراهم کنه. پس دید مثبت و منفی نسبت به اینترنت وجود داره و این امر طبیعیه چون حتی بزرگسالان هم در شبکه های اجتماعی به سر میبرند شما نباید مسولیت تربیت پسرتون رو برعهده مدارس بزارین و از این امر مهم غافل بشین چون مهد اول تربیت بچه ها در خانواده هستش فرزند شما نیاز به توجه داره نیاز به گذاشتن یک حد و مرزهایی داره در خانواده د و بسیاری زا چیزها رو از خود پدر و مادرش یاد میگره درواقع شما الگوی پسرتون هستین والدین باید اطلاعات جدید را بیاموزند و با مشاوره در خصوص تأثیرات نرم افزارهای ارتباطی و بازی های رایانه ای سطح آگاهی خود را بالا ببرند اینگونه میتونین در این زمینه اگاهی داشته و به بچه تون کمک کنید که جذب درس بشه با انگیزه و امید دادن بهش
بچه های شما چطوری هستن؟چطور به درس خوندن ترغیبشون میکنید؟هر کس میخواد بگه ولش کن بزار چیزی که میخواد رو بره اون دوست داره ارایشگری بره یا بازیگری و زیاد علاقه نشون نمیده به درس اخه واقعا بهم توضیح بدین چه جوری من ترغیبش کنم به درس خوندن چجوری نوجوونمو به درس خوندن تشویقش کنم
اگر فرزند شما علاقه ای به درس نشان نمیده باید با او ارتباط موثری برقرار کرده و علت بیعلاقگیاش را جویا بشین فرزند شما در این دوره به والدینی نیاز داره که انتخابهای او را ببینه برای وجود مستقلش و همه استعدادهای درسی و غیر درسیش اهمیت قائل باشه بیشتر نقاط قوتش رو ببینین نه نقاط ضعفش رو اگه فرزندتون توی اینده نگری دچار مشکل شده لطفا با بقیه دوستانش مقایسه ش نکنید رابطه صمیمی باهاش داشته باشید و بیشتر گوش شنوا باشید تا والدینی که همیشه نصیحت و سرزنش میکنند و اگه علاقه به ارایشگری یا بازیگری داره کلاس های فئوق بفرستین تا استعدادشو کشف کنه شاید بعد از مدتی به کلی زده بشه و شاید هم فرد موفقی تو این زمینه باشه
الان ۲۷ سال دارم از اول ابتدایی تا دیپلم را بسختی گذراندم همیشه پدرم به من سرکوفت میزد که تو ناتوانی و وضعیت تحصیلی دیگران را به رخم میکشید به اصرار پدرم به دانشگاه رفتم اما شکست خوردم اما هرگز به این خاطر نبود متوجه آینده نبودم من از اینکه دکتر یا مهندس شوم بدم نمی آید اما همیشه از احساس خستگی مزمن در بدن و استرس و نداشتن تمرکز رنج میبرم به روانپزشکان و روانشناسان زیادی مراجعه کردم اما هیچ کدام برای من کاری انجام ندادند هیچ ویتامین یا ماده معدنی در بدنم کم نیست مانده ام چه کنم خواهش میکنم کمکم کنید کن مقاله مفیدتون رو خوندم واقعا هم متوجه شدم که تو دوران نوجوانی بحران هایی که داشتم بخاطر رفتار بدی که پدرم باهام داشت کلا نه تشویق شدم برای درس خوندن و نه جذب درس شدم ولی اینارو به داداش نوجونم حتما یاد میدم که چجوری به درس خوندن تشویق بشه ممنون
سلام با ارزوی موفقیت برای شما دوست عزیز شما دچار بیماری روحی روانی شده اید به همین علت هم احساس خستگی میکنید چون هنوز مشکلاتی که در دوره نوجوانی از طرف پدر یا خانواده تان داشته اید در این سن و سال هم با شما هستند پس علت و معلول قضیه را پیدا کرده و با روانشناس درمیان ببگذارید حتما شما افت تحصیلی داشتید یا انگیزه لازم رو از طرف خونواده نداشتید به همین علت بوده که موفق نشده اید البته برای هیچ یزی دیر نیست و میتوانید از الان شروع کنید چه در حوزه کاری و چه درسی دلیل بی انگیزه بودن خودتان را پیدا و آن را بهشکل ریشهای رفع کنید. کارها را بهتأخیر نیندازید، نخستین گام را برای ایجاد تغییری کوچک بردارید. این تغییر کوچک را به عادت تبدیل کنید تا همیشه باانگیزه بمانید و برای درمان استرس رفتاردرمانی و یا ذهن اگاهی و یا دارو درمانی شاید جواب دهد اگر با روش های اسان درمان نمیشوید ممنون از شما
جالبه برام از وقتی اومدم سایتتون 1 ساعت گذشته و متوجه نشدم خیلی خوب بود اولا که پسر بزرگ کردن واسه مادرای مثل من سخته چه برسه نوجوونم باشن تو زمینه درسی هم مشکل داشته باشن من که تشویق کردن نوجوون رو یاد نگرفتم چون اصلا این مهارت رو به ما یاد ندادن
سلام شما میتونین به راحتی با مطالعه کتاب های انگیزشی و کتاب هایی در مورد کودک و نوجوان این مشکلات رو حل کنید یا با رفتن به مشاوره چه خانواده چه تحصیلی
ببینین، این راها کارساز نیست، بچه خودش باید انگیزه داشته باشه که بخونه، الان خود من درسته توی دبستان درست و حسابی نخوندم ولی وقتی وارد متوسطه یک شدم طوری خوندم که تا حالا هیچ وقت اونطوری نبودم و این ادامه خواهد داشت، چرا؟ چون انگیزه دارم براش و یه هدف دارم، پس اگه هدف داشته باشه یه بچه، اونوقته که میتونه درس بخونه
اگه پدر یا مادری کودکش رو برای درس خوندن کتک زده باشه باید چجوری این مشکل رو حل کنه ؟
حتما باید خودتون رو درمان کنید و راهکارهارو یاد بگیرین چون با کتک زدن و خشونت از این نوع فرزند شما ردس خون نخواهد شد باید راه حل هایی پیدا کنید به درس جذب بشه با اموزش صحیح دادن و در تربیتتون تجدید نظر کنید مادر عزیز
سلام برادر من 17 سالشه و اصلا درس نمیخونه من خواهر بزرگترس هستم و انقد تاکید میکنم رو درس خوندنش باعث میشه بعضی مواقع منو بزنه من خودم فوق لیسانس خوندم و بهم میه تو مگه چیکاره شدی انقد پس انداز کرده کلی طلا و پول به مادرم داده براش نگه دراه یعنی فقط میگه میخوام پولدار شم موفق شم نمیخوام درس رو ادامه بدم هنوز دیپلمش رو هم نگرفته ما چیکار کنیم به درس خوندنتشویق بشه ؟
سلام وقتی برادر شما محیط و ادمای اطراف رو میبنن که با درس و کتاب شاید به جایی نرسیدن و بیشتر ادم های موفق که در کل جهان هستن بدون مطالعه صرفا درسی به جایی نرسیده اند بزارین روی زحمت و توان خودش یاد بگیره بعدها احتمالا به درس خوندن گرایش پیدا میکنه یا به مطالعه ازاد چون اگه شما به عنوان خواهرش که تدریس کردین و اگه شاغل نباشین و پسانداز زیادی نداشته باشید یا به نوبه خودتون موفق نشده باشین در ذهن او تاثیرات بدی خواهد گذاشت پس برادر شما در مسیر موفقیت قرار گرفته لطفا جلوشو نگیرین و مانعی برای او نباشین
سلام پسرم سال آخر تجربی هست به اجبار پدرش این رشته رفته وبه زور درس میخونه به رشته موسیقی وآهنگ سازی علاقه داشت ولی پدرش هیچ حمایتی تو زمینه نکرد واجازه نداد بدنبال علاقش برهبر
سلام بهتر هستش با پدر ایشون صحبت کنین که کلاس های فوق برای موسیقی حتما پسرتون رو بفرستن چون اگه پسر شما هم در رشته تجربی بهترین رشته رو در دانشگاه قبول بشن علاقه ای به این رشته و درس ها نخواهند داشت به شما توصیه میکنیم به مشاور تحصیلی مراجعه کنید
با سلام
من برادری دارم که امسال قراره کنکور بده ۱۷ سالشه تا ۳ سال پیش فوق العاده درس خون و مودب بود ولی در این ۳ سال تمایلش به درس به کل از بین رفته مدام سرش تو گوشیه و به محض اینکه من یا پدر و مادرم بهش میگیم که باید برای آیندش تلاش کنه و درس بخونه شدیدا پرخاش میکنه و میگه درس بخونم که چی بشه هیچ هدفی نداره و همش با دوستاش مشغوله لطفا راهنمایی کنین که چطور باهاش برخورد کنیم؟
سلام برادر شما در دوره سختی به سر میبره دوره نوجوانی و علت بسیاری از پرخاش هاش هم دست خودش نیست یا از خونواده و یا محیط بیرون یاد گرفته و الان احساس استقلال میکنه و ابن علائم رو نشون میده یعنی نیاز به توجه زیاد داره از طرف خونوادش و یا مشکلات رو باید ریشه یابی کنید و بهتره اگه به صحبت های شما گوش نمیده به مشاوره تحصیلی مراجعه کنید تا براحتی بتونه مشکلش رو حل کنه به رفتاراش دقت کنید اگه زیاد از حد پرخاش میکنه و یا با دوستان ناباب میگرده و یا شاید به چیزهایی رو اورده که شما اطلاعی ندارید بهتره مشکل رو از ریشه پیدا کنید و نیاز بود به روانشناس مراجعه کنید
خیلی مفید بود من خودم وقتی درس میخونم با روش معلم بودن درسم رو شروع میکنم با این روش حداقل میتونم کمی از درس لذت ببرم
من درس های خود را یاد نمی گیرم آهسته میخونم نمیشه
بلند میخونم انرژی مصرف میشه خسته میشم
زود درس یادم میرود تمرکز ازبین میرود هیچ خسته شدم اینگار فکر میکنم من برای درس خوندم نیستم
ایا این مشکل پایان داره نه توی کلاس نه کتابخانه نه خونه نه هیچ جای چطور کنم من
برنامه ریزی داشته باشید برنامه ریزی خودتان را مطابق با عادتها و زندگی خودتان در نظر بگیرید در برنامه درسی خودتان استراحت و تفریح را هم در نظر بگیرید در برنامه درسی خودتان مرور، حل تمرین و مسئله، مطالعه و را در نظر بگیرید اگر این مشکل رو در خودتون حل نکنید تا اخر عمر با شما همراه خواهد بود
سلام. پسرم اصلا به درس اهمیت نمیده حتی با بداخلاقی و داد زدن، کتک زدن و خشم نتونستم او را درست کنم. او بی نظمه و گوش نمیگیره. همه راه رو رفتم. چکار کنم؟ لطفا راهنمایی کنید. ممنونم
این امر باعث می شود که فرزندان رفته رفته علاقه خود را نسبت به مطالعه از دست بدهند و به علاوه در حین مطالعه هم از تمرکز کافی برخوردار نباشند . نباید فرزندتان را به علت خطاهایی که مرتکب شده در زمان مطالعه تنبیه کنید این امر باعث شرطی شدن منجر میشود و باعث بیزاری او از مدرسه میشود . اینکه تا ترس وجود دارد ، بچه ها نقش مطالعه کردن را بازی می کنند و با از بین رفتن منبع ترس مثلا ( بیرون رفتن پدر از خانه ) مطالعه یا نمایش حالت مطالعه نیز تعطیل می شود . پس با کتک زدن نمیتونید فرزندتون رو به درس علاقه مند کنید باید علت بی علاقگی به درس رو ریشه یابی کنید ممکنه حتی فرزند شما دچار استرس و افسردگی شده باشد و یا اصلا مشکل خانوادگی داشته باشید و یا بخاطر حم زیاد دروس و یا مشکلاتی که در مدرسه دارد دچار این مشکل شده باشد
سلام . من واقعا نگران پسرم هستم الان کلاس دهم است پارسال با تلاش زیاد تیزهوشان قبول شد ولی امسال درس نمیخواند و همش با موبایلش مشغول است مدام سرش تو گوشی است و همه جر و بحث ما سر استفاده از تلفن همراه است و هیچ قانونی را برای استفاده از تلفن قبول نمیکند لطفا راهنمایی کنید ممنون
سلام فرزند شما در دوران نوجوانی هستش و بسیار یاز رفتارها طبیعی هست که افت تحصیلی پیدا میکنند فرزندتون رو به مشاور و روانشناس ببرید تا ریشه یابی کنید و حتما به مشاوره تحصیلی هم مراجعه کنید
من یه دختر ۱۰ ساله دارم.اصلاً درس خون نیست از وقتی مدرسه مجازی شده هیچ انگیزه ای نداره برای درس خوندن.
من چیکار کنم که یه ذره بشینه پای درس و مشق؟
به دلیل مجازی شدن درس ها بچه ها اینطوری رفتار میکنند و بیشتر افت تحصیلی پیدا میکنند شما باید مشکل اصلی رو چیدا کنید که چرا دخترتون از درس فرارری شده ایا در مدرسه اتفاقی براش افتاده قبلا یا اعتماد به نفس لازم رو در شرکت رد کلاس های مجازی نداره و یا در خانواده دجار مشکلی شده ریشه یابی کنید
سلام من سه تا بچه دارم دوتاش کوچیکن یعنی یکی 5 سالشه و یکی دیگه 10 سالشه ولی یه دختر نوجوون هم دارم که الان دراه میره 16 سال من اصلا وقت نمیکنم بهش برسم چون درگیر درس یکی از بچه هام درگیر بچه کوچیکممم تازگی متوجه شدم که دخترم نمره هاش خیلی افت کرده واسه خودش تنهایی میره بیرون اصلا توجه نمیکنه یچیزی بهش میگم خیلی خیلی خجالتی بود ولی میبنم با دوستاش یجور دیگه حرف میزنه پشت تلفن حتی میبنم با پسرا هم دوست شده یعنی کاملا از کنترلم خارج شده هم افت تحصیلی کرده هم به حرف من و پدرش اهمیت نمیده نمیدونم باید چیکار کنم کلا گیج شدم کمک کنید لطفا
سلام دختر شما میخواد جلب توجه کنه و به همین دلیل که شما اهمیت خاصی قائل نشدین دوست داره که بهش توجه بشه اگر در خانواده این توجه رو جلب نکرده در محیط بیرون توسط جنس مخالف یا همسالان این رو میخواد و ممکنه در این راه اسیب های زیادی ببینه پس باید توجه ویژه ای بهش داتشه باشین قوانین در خونه وضع کنین و ساعت رفت و امد مشخص کنید باهاش ارتباط نزدیکی بگیرین و پیگیر درسش باشین که فکر نکنه براتون مهم نیست و بهتره آگاهیتون رو بالا ببرین و در زمینه نوجوان و نوع رفتار باهاشون مطالعه زیادی داشته باشید
واقعا توی این شرایط بد که مدارس هم تطیل شده درس خوندن بچه ها یه معضل بزرگ شده چون با فضای اینترنت آشنا نیستن درس رو جدی نمیگیرن و همش باید ما والدین پیگیر باشیم تا بخوان درس بخونن
مطلبتون خیلی مفید بود ممنونم ازتون
ممنون از شما به خاطر نظرتون
بله درسته ولی با همین شرایط هم میتونیم فرزندانی مشتاق به یادگیری داشته باشیم
پسرم کلاش دومه به درس علاقه ای نداره اصلا من همش باید پیگیر تکالیفش باشم و مجبورش کنم که درس هاشو بخونه و تکالیفشو انجام بده چیکار کنم که به درس خوندن علاقه داشته باشه
سلام به شما والدین عزیز
در مقاله قید شده سعی کرده ایم کلیه راه های کاربردی برای ایجاد علاقه فرزندان به درس خواندن را مطرح کنیم لطفا مطلب فوق را مطالعه کنید قطعا پاسختان را دریافت خواهید کرد
من ی پسر 8 ساله دارم که خیلی بازیگوشه و از درس فرار میکنه امیدوارم همه این راه حل ها جواب بده مرسی از مطلب خوبتون
سلام
قطعا با صبوری و به کار بردن راه حل های قید شده میتونین این اشتیاق رو در فرزندتون ایجاد کنید.