نوجوانان در دوران بلوغ از نظر جسمی و ذهنی چه تغییراتی می کنند
نوجوانان در دوران بلوغ از نظر جسمی و ذهنی چه تغییراتی می کنند
نوجوانی دوره بسیار حساسی از زندگی هر فرد است، دورانی پر از نوسانات خلقی، احساسی و تحولات جسمی، احتمالا چندان به یاد ندارید که خودتان در دوره نوجوانی چه تغییراتی داشتهاید؛ به همین دلیل است که درک کاملی از حالات فرزندتان ندارید و برای شما عجیب و کلافهکننده است! اما باید بدانید که این دوره برای تمام نوجوان های دیگر دنیا با فراز و نشیبهای زیادی طی همراه است و مسلما نقش والدین در این دوران بسیار پررنگ و حیاتی است.
از دید کارشناسان، 12 تا 18 سالگی دوره نوجوانی محسوب میشود که اوج آن برای دختران 12 تا 14 سال و برای پسران 14 تا 15 سال است؛ دورهای که به بلوغ میرسند و تغییرات بلوغ در آنها پدیدار میشود. اگر فرزندی در این بازه سنی داشته باشید، خوب میدانید که چه تنشها و چالشهایی در این دوران پیش میآید و حل آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
بلوغ عاطفی چه علایمی دارد ؟
- نوجوانان دچار دلهره ،اضطراب ،گوشه گیری ،پرخاشگری ،فداکاری و احساس گناه میشوند
- تغییرات عاطفی زیادی برای نوجوانان پیش می آید اگر والدین برخورد صحیحی نداشته باشند مشکلات تازه شروع میشوند
- نوجوانان خواهان زدن آسیب به خانواده نیستند بلکه بر اساس اقتضائات سنی خود رفتار میکنند
- اگر به خوبی ها توجه کنید و مدام تشویق و تاییدشان کنید نیاز او به توجه طلبی رفع خواهد شد و رفتارش بهتر خواهد شد
- اطلاعات خود را در زمینه خشم و اضطراب و بیحوصلگی افزایش دهید تا بتوانید در صورت بروز بحران مقابله کنید
شایع ترین تغییرات روانی ـ رفتاری در دوره بلوغ
- نوجوانان در دوره بلوغ درباره دانستن برخی مسائل مانند وضعیت جسمانی، جنسیت، هویت و سایر خصوصیات که در آنها شکل می گیرد بسیار کنجکاوند.
- در دوران بلوغ با اینکه نوجوانان تجربه کافی ندارند اما به تدریج رشد ذهنی و منطقی آنان بالا می رود و آنها قادر خواهند بود استعداد ها و تواناییهای خود را بشناسند. اعتماد به نفس و ارزش های اخلاقی در آنها رشد می کند تا جایی که می توانند با اطرافیان و جامعه سازگار گردند.
- یادگیری ارزش ها یکی از مهمترین یادگیری های از پانزده سالگی به بعد است. در این سن افراد علاقه وافری به ارزش های معنوی پیدا کرده و گرایش بیشتری به این نوع ارزش ها دارند. آنها فلسفه زندگی را جستجو خواهند نمود و علاقه زیادی به مسائل سیاسی پیدا می کنند.
- از ویژگی های رفتاری گروهی از نوجوانان در این دوران تمایل به رفتار نامطلوب مانند:سیگار کشیدن، دعوا کردن، خشونت یا گوشه گیری است. هیجانات و حالات عاطفی مختلفی مثل خشم، ترس، حسادت و عشق به جنس مخالف در این دوران گریبانگیر نوجوانان خواهد شد.
- در این دوران نوجوانان تمایل بیشتری به برقراری روابط اجتماعی با دیگران دارند. آنها در این دوران متمایلند با دوستان ،همسالان یا همکلاسان خود ارتباط بیشتری برقرار نمایند و از سوی آنها پذیرفته شوند. هر چند معمولاً ارتباطات اجتماعی آنها به داشتن دو یا سه دوست صمیمی محدود می شود اما دوستی عمیق تری بین آنها ایجاد می شود.
- عالیترین مرحله رشد فکری انسان رسیدن به مرحله تفکر انتزاعی است که نوجوانان در سن بلوغ به این ویژگی دست می یابند. به طوری که قدرت تجزیه و تحلیل مسایل، تفکر منطقی و نتیجه گیری صحیح را می یابند.
- در دوره نوجوانی و بلوغ، دختران و پسرا به دنبال هویت و شناخت خود هستند و برای آینده شان جهت گیری و برنامه ریزی می کنند. در این دوران رابطه آنها با والدین یا سایرین به رابطه با بزرگسال تبدیل می شود.
- گسترش دامنه رغبت ها و تمایلات از دیگر ویژگی های روانی دوره بلوغ است. در این دوران، دختران و پسران تمایل بیشتری به فعالیت های هنری، ورزش، مطالعه، تماشای فیلم، شرکت در مجالس دوستانه می یابند.
- شناختن جنس مخالف و پدید آمدن عشق های نوجوانی نیز در این دوران شایع است و اگر این نوع عشق ها با تفکر منطقی و تصمیم درست همراه نباشد، سبب به خطر افتادن آینده نوجوان و کشیده شدن او به سمت انحرافات خواهد شد.
- گاهی در دوران بلوغ افراد دچار اختلالات و مشکلات خلقی مانند افسردگی، تمایل به انزوا و بی حوصلگی خواهند شد که می توانند آنها را با اقدامات موثر و روش های منطقی حل کنند.
- یکی از مسایل رایج در دوران بلوغ فعال شدن هورمون های جنسی در نوجوانان می باشد که به دلیل اختلال روانی نیست و می توان آن را کنترل نمود این مسئله از طریق ورزش، فعالیت های هنری، برنامه های روزانه فعال و نگرش های سازنده والدین و با رسیدن به آرامش جسمی ـ روانی قابل کنترل می باشد.
چگونه خشم فرزندان را کنترل کنیم به صحبت های اقای یزدان مهربانی در مورد کنترل خشم با دقت گوش دهید تا راه حلی برای کنترل خشمتان پیدا کنید
چالشهای دوره نوجوانی
چالش با والدین
نوجوانان اغلب بر ضد والدینشان میشوند و در مقابل آنان مقاومت کرده و موضع میگیرند.
نوجوانی دوره گذار از کودکی است و نوجوان با نقشها و مسئولیتهای بسیار جدید در خانواده و جامعه روبرو میشود. نوجوان از وابستگی کودکانه به سمت استقلال حرکت کرده و میخواهد در محیط خانواده و اجتماع استقلال بیشتری نشان دهد و خودش تصمیمگیریهایی داشته باشد.
از طرفی، والدین احساس میکنند که نوجوان که دیگر کودک نیست و خواهان استقلال است، بایستی تمامی وظایف یک فرد کامل را اجرا کرده و درست و بیاشکال رفتار کند. این کشمکش بین خواسته در نوجوان و عدم پذیرش واقعیتهای دوره نوجوانی توسط والدین، منجر به ایجاد تضاد بین آنها میشود.
چالش با دوستان
تمایل شدید به ارتباط با همسالان، پذیرفته شدن و مورد تائید بودن در گروه دوستان یکی از مشکلات عمده نوجوانان است که تأثیر بسزایی در آینده، نقش اجتماعی و اعتمادبهنفس آنان دارد. در این دوره، دوستیها شکل جدیتری به خود میگیرد و در حدود چهاردهسالگی به بیشترین اندازه خود میرسد. درواقع مهمترین آسیبپذیری از فشار همسالان در این دوره هست که میتواند به رفتارهای ضداجتماعی مانند دزدی، مصرف مواد مخدر، تجاوز جنسی و … منجر شود.
بحران هویت
دوره نوجوانی یکی از مراحل مهم در رشد شخصیت فرد است. از مهمترین چالشهایی که نوجوان با آن روبهرو میشود، مسئله هویت فردی است. هویتیابی دستاورد بسیار مهم دوره نوجوانی است و سؤالات زیادی درباره مفهوم زندگی در ذهن او شکل میگیرد، سؤالاتی نظیر من کی هستم، کجا قرار دارم، به کجا میخواهم بروم، چه مسیری را میخواهم در زندگی طی کنم؟ هدف من در آینده چیست؟ و سؤالات دیگری که میتواند آینده نوجوان را در سرتاسر زندگیاش تحتالشعاع قرار دهد. در این سنین، هر چه ارزشهایی که از طرف دوستان و همسالان ابراز میشود باارزشهای خانواده همخوانی بیشتری داشته باشند به همان نسبت، بحران هویت آسانتر طی میشود.
طغیان علیه مراجع قدرت
برخلاف تصورات قالبی که وجود دارد، طغیان و سرکشی نوجوانان با والدین خود یا بزرگسالان صرفاً به دلیل مخالفت با آنها نیست، درواقع نوجوانان نمیخواهند با تمام قوانین آنها مخالفت کنند بلکه خواهان انتخاب شخصی در مسائلی هستند که قبلاً در حوزه کنترل والدین بوده است. تمایل نوجوان برای مستقل شدن و از کنترل خانواده درآمدن از یکسو و پافشاری والدین برای اعمال کنترل نوجوان از سوی دیگر، به درگیریهای بین آنها منجر میشود. خانوادهها با محدودیت زیاد و اعمال مقررات خشک باعث ایجاد فاصله میشوند. درواقع دوره نوجوانی بافاصله عاطفی بین فرزند و والدین همراه است و ممکن است مدتزمانی طول بکشد تا نوجوان و خانوادهاش به حالت تعادل و آرامش برسند.
وجود و ارضای نیازهای جنسی
تغییرات بیولوژیکی و افزایش هورمونها در سن بلوغ بر روی نوجوان تأثیر بسیار زیادی میگذارد و باعث افزایش تمایلات و فعالیتهای جنسی در آنها میشود. با ورزش کردن، پر کردن اوقات خالیشان و آموزشهای صحیح جنسی به آنها میتوان آسیبهای احتمالی ناشی از روابط جنسی را کاهش داد.
ترس از آینده
ورود به نوجوانی و پیدایش نیازهای جدید در فرد و میل به استقلال، نگرانی در مورد آینده را در نوجوان افزایش میدهد. درواقع نوجوان باید هدف و مسیر زندگی خود در آینده را تعیین کند. تحصیلات دانشگاهی، چگونگی تأمین اقتصادی و تشکیل خانواده ازجمله مسائلی است که برای نوجوانان میتواند مبهم باشد.
استقلال مالی
یکی از روشهای ارضاء حس استقلالطلبی نوجوانان، دادن استقلال مالی به آنان است تا حدی که بتوانند برخی از نیازهای خود را رفع کنند. والدین میتوانند بهجای دادن پولتوجیبی بهصورت روزانه، مقدار پولی را برای مدت طولانیتر مثلاً هفتگی یا ماهانه تعیین کنید. همچنین استفاده از ادبیات متفاوتی نظیر کمکهزینه تحصیلی بجای پولتوجیبی میتواند عزتنفس نوجوان را افزایش دهد.
نوجوانان خود را چگونه کنترل کنیم با صحبت های دکتر نازنین حبیبی در این زمینه همراه باشید
علائم بلوغ در دختر
- رشد پستان
- رویش موهای زائد در بدن
- زنانه شدن صدا
- شروع چرخه قاعدگی و پریود
- افزایش و توزیع چربی در بدن
- تعریق
- ترشحات سفید رنگ واژن
- جوش و آکنه
علائم بلوغ در پسر
- رویش موی صورت (ریش و سبیل)
- رشد آلت تناسلی و بیضه
- رشد بدنی و عضلانی شدن
- تغییر در صدا (کلفت شدن صدا و بم شدن)
- رویش موهای زائد در بدن
- ترشح هورمون های جنسی و افزایش تولید اسپرم
- تعریق
افراد در دوره نوجوانی:
- زود عصبانی میشوند.
- زود گریه میکنند.
- احساس غرور در آنها پررنگتر میشود.
- تمایل به استقلال دارند .
- تمایل به پذیرش مسئولیت و بیرون آمدن از دوره کودکی دارند.
- بین شیطنتهای کودکی و پختگی بزرگسالی دچار دوگانگی میشوند.
- سعی میکنند صاحبنظر شوند.
- در مقابل عقاید و نظریههای بزرگسالان قدعلم میکنند.
- تمایل به حضور بیشتر در جامعه دارند.
- میل دارند با دوستانشان وقت بگذرانند.
- در منزل تمایل به تنهایی دارند.
- سعی میکنند در گروههای هواداری قرار بگیرند (هواداران سبک موسیقی خاص، تیم فوتبال خاص یا…)نیاز به محبت دارند.
- نیاز به حس ارزشمندی و موفقیت دارند.
مهمترین مشکلات نوجوانان چیست و چه راه حلی برای ان پیشنهاد میشود
1. احساس منفی نسب به خود
- در این دوره ممکن است نوجوانتان نسبت به ظاهر خود حساستر شود. حس کند زیبا نیست یا اندام غیرمتناسبی دارد.
• راه حل احساس منفی نوجوان نسبت به خود
- والدین نقش پررنگی در ایجاد اعتماد به نفس فرزندان دارند؛ از فرزندتان تمجید کنید و سعی داشته باشید منتقلکننده حس مثبت نسبت به او باشید.
2. ترس و نگرانی از پذیرش مسئولیت و شکست
- در این دوره فرزند شما میل دارد مسئولیتهای مختلفی بگیرد و خود را اثبات کند؛ اما با بیاعتمادی شما، دچار ترس از مسئولیت و ترس از شکست میشود. شما باید بپذیرید که فرزندتان پا به دوره جدیدی گذاشته و باید تجربیات جدیدی هم به دست بیاورد.
• راه حل احساس ترس و نگرانی نوجوان
- به فرزندتان مسئولیت بدهید. به او یادآوری کنید که به تواناییهایش ایمان دارید؛ اما حتی اگر در اجرای آن مسئولیت، تاخیری افتاد (از واژه شکست استفاده نکنید) همچنان کنارش هستید تا با کمک او، موانع را از سر راه بردارید. زمانی که فرزندتان از پس انجام ماموریتی برنیامد و یا مشکلی ایجاد شد، او را مقصر ندانید و سرزنش نکنید، بلکه از او بخواهید همفکری کند تا با هم مشکل را حل کنید.
3. مشکلات تحصیلی
- در این دوره به دلیل بعضی تحولات، تمرکز نوجوان از درس برداشته میشود و ممکن است شاهد افت تحصیلی وی باشید. همچنین به دلیل بدخلقی احتمالی، ممکن است با برخی معلمان نیز به مشکل بخورد و از درس فاصله بگیرد.
• حل مشکلات درسی نوجوانان
- در چنین شرایطی باید در فرزند نوجوان خود، انگیزه پیشرفت تحصیلی ایجاد کنید. او را تشویق کنید که هدفی را معین و برای رسیدن به آن تلاش کند، با معلمان او صحبت کنید. حامی نوجوان خود باشید و در عین حال از معلمان او بخواهید با درک بیشتر از شرایط روحی دوره نوجوانی شاگردانش، با ملاطفت بیشتری با آنها برخورد کند.
- گاهی برای موفقیت تحصیلی، میتوانید انگیزهسازی کنید. مثلا به نوجونتان بگوییدکه اگر معل کارنامه پایان سالش، بالای 19 باشد، برایش فلان هدیه را میخرید یا اگر در فلان درس پیشرفت کند، وسیلهای را که مدتی است نیازش دارد را هدیه میگیرد!
- حواستان باشد این جایزه دادنها نباید افراطی باشد و فرزندتان باید بداند که در این دوره، یکی از مهمترین وظایفی که برعهده اوست، ادامه تحصیل است.
4. رابطه زیاد با دوستان
- در این سن، نوجوان علاقه دارد در گروههای دوستانه قرار بگیرد و بیشتر وقتش را با دوستانش بگذراند، اما این نگرانی برای والدین وجود دارد که این دوستان چه خطراتی میتوانند ایجاد کنند و چطور باید با نوجوانی که علاقه دارد تمام وقتش را با دوستانش بگذارند برخورد کنند.
• حل مشکل رابطه زیاد با دوستان
- ابتدا باید درک کنید که محیط دوستانه برای فرزند شما، محیط امنتری است؛ چون وقتش را با همسالانش میگذارند، کسانی که درکش میکنند، به دردودلهایش گوش میدهند، دوستش دارند و کنار هم شاد هستند و به قولی جوانی میکنند!
- گام اول: نباید وقت گذرانی با دوستان را ممنوع کنید، اما باید نسبت به زمانی که فرزندتان در کنار دوستانش است، محدودیت قائل شوید و طبق قانون و برنامه خاصی رفتوآمد شود.
- گام دوم: باید سعی کنید محیط خانواده و مهمانیهای خانوادگی را برای فرزندتان امن کنید. طبیعتا وقتی به او خوش بگذرد، میل بیشتری برای گذراندن وقت با خانواده دارد.
- گام سوم: فرزندتان را آگاه کنید که دوستان خوب چه ویژگیهایی دارند و از او بخواهید نسبت به دوستانش حساس باشد و کسی را برای دوستی انتخاب کند که برای او دوست فوقالعادهای باشد. بد نیست کمی از آثار مخرب دوستان بدی که خودتان هم تجربه کردهاید به او بگویید و از او بخواهید که راه حل دهد که اگر آن زمان به جای شما بود چه میکرد. به این ترتیب، بدون این که در او احساس منفی نصیحت را به وجود بیاورید، کمکش کردهاید که نسبت به انتخاب دوستانش با چشم بازتری تصمیم بگیرد.
- گام چهارم: برای انتخاب نوجوان ارزش قائل باشید و از او بخواهید که در مقابل، او هم تعادلی بین روابطش ایجاد کند تا به مشکل نخورید.
- گام پنجم: سعی کنید دوستان نزدیک فرزندتان را بشناسید و با خانواده آنها ارتباط برقرار کنید؛ شناخت کافی، باعث میشود بتوانید بیشتر اعتماد کنید و یا در صورت نیاز، از فرزندتان بخواهید با درایت خودش، ارتباطش را با برخی از دوستانش کاهش دهد. برای شناخت بهتر میتوانید گاها به مدرسه او بروید و دوستانش را ببینید و کمی گپ بزنید یا آنها را به منزل یا یک پیکنیک دعوت کنید. سعی کنید در ارتباط با نوجوانان، مثل یک زن یا مرد دانا و نصیحتگر برخورد نکنید؛ بلکه برگردید به نوجوانی خود و وارد دنیای نوجوانانه آنها شوید، بخندید، خاطره تعریف کنید، جوک بگویید و جوانی کنید تا هر دو شما لذت ببرید و ارتباط خوبی هم بینتان برقرار شود.
5. اعتیاد به دخانیت و مواد مخدر در نوجوان
- در این سن، اغلب نوجوانان مایلند چیزهایی که را که دست بزرگسالان دیدهاند و برایشان تازگی دارد را امتحان کنند،. متاسفانه مصرف سیگار، قلیان و مخدر، در این برهه نوجوان شما را تهدید میکند.
• حل مشکل اعتیاد به دخانیت و مواد مخدر در نوجوان
- بهتر است نوجوان را با اعتیاد و تبعات سنگین آن آشنا کنید. فیلمهای مرتبط با اعتیاد را با مشورت یک مشاور، انتخاب و همراه با فرزندتان تماشا کنید. نباید فرصت دهید مواد اعتیادآور در ذهن فرزندتان تصویر کاذب مثبت پیدا کند. به او هشدار دهید که اگر از نه گفتن بترسد و ادعاهایی مبنی بر اعتیادآور نبودن این مواد را باور کند، خیلی زود اعتیاد تمام زندگیاش را ازبین خواهد برد.
6. ارتباط با جنس مخالف در نوجوانان
- در این دوره، نیازهای عاطفی، نوجوان را تشویق میکند که با جنس مخالف، ارتباط برقرار کند و دوستدختر یا دوستپسر بگیرد. حتی ممکن است با شنیدن این مسائل از سمت دوستانش حس کند که راه پذیرفتهشدن در جمع آنها و اثبات صمیمیت و همراهی، داشتن دوستی از جنس مخالف است.
• راه حل ارتباط با جنس مخالف در نوجوانان
- به او یادآور شوید که علاقهاش را درک میکنید؛ اما در این سن، این علاقهها باعث اخلال در تحصیل و رسیدن به اهدافش میشود. همچنین او را از خطراتی که ممکن است در این مسیر، روح و جسمش را تهدید کند آگاه کنید.
- سعی کنید رابطه صمیمانه و پرمحبتی با نوجوانتان داشته باشید و به او عشق و توجه بدهید تا در دیگران به دنبال آن نباشد. در صورت ادامه روابط پرخطر، حتما با مشاور کودک و نوجوان مشورت کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
شیوه هایی که افراد برای کاهش اضطراب به کار میبرند
چگونه به کودکمان آموزش جنسی مناسب بدهیم ؟
چگونه کودکان خود را در برابر شبکه های اجتماعی محافظت کنیم
نقش والدین در کمک به تربیت فرزندان
چگونه در زندگی خود تعادل برقرار کنیم ؟
راهکارهایی برای پیشگیری از خشم و عصبانیت در نوجوانان
29 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام . من به کمک فکری نیاز دارم. دو فرزند دارم.دختر 11 ساله و پسر 5 ساله . 1 ساله از شوهرم جدا شدم. با دخترم به مشکل بر خوردم .اخلاقش خیلی تند شده .به کمک و نظرات ارزشمندتون نیازمندم. . من از کاربران سال 89 و 90 نینی سایت هستم .ممنون میشم راهنماییم کنید
به علت جدایی که از همسرتون داشتین و دختربچه ها بیشتر وابستگی به پدرشون دارند به همین علت در شرایط روحی روانی خیلی بدی قرار داره و شما باید به عنوان یک دوست با او هم صحبت بشین تشویقش کنین شرایط روحیشو عوض کنین با تفریح رفتن با فعالیت های ورزشی و بهتره که در این زمینه مطالعه لازم رو داشته باشین و اگه شرایط بسیار حاد بود حتما به مشاور و روانشناس مراجعه کنید
سلام همیشه مادرا خیلی بیشتر از پدرا نگران این دوران بچه هان واقعا علتشونمیدونم اما من یه پدرم واقعا سه تا بچه دارم دوتاش دخترن و یکیش پسره من تو تربیتشون هیچ کم و کسری نزاشتم واقعا نزاشتم هرجا کمک خواستن کمکشون کردن تو بچگی عالی بودن الانم خوبن ولی نمیدونم شای اطلاعات من کمه نمیتونم تو این دوران که الان یکیشون 15 سالشه یکی هم 17 کنار بیام باهاشون من یه قانونایی دارم در زمینه درس حجاب ولی رعایت نمیکنن حرف حرف خودشونه واقعا یه راه حلی بدین من بتونم کنار بیام خب دخترن تو اجتماعن واسه پدر خیلی سخته
سلام پدر عزیز این شرایطی که برای شما به وجود اومده به کل جامعه و درگیر بودن با فضاهای اجتماعی و دوستان ناباب است یعنی شرایط جامعه ایجاب میکنه که با توجه به حرف سما در پوشش و افکارشون تغییراتی ایجاد بشه بهتره که شرایط بلوغشون رو در نظر بگیرین چون احساس بزرگی میکنن سرپیچی از قوانین دارند بهتره مشکل رو در درون خونوادتون ریشه یابی کنین شاید مادر خانواده حمایت میکنه از رفتارشون و شاید خود شما هم قوانین رو رعایت نمیکینن بهتره اون ها رو با معنویات بیشتر اشنا کنین و بیشتر اوقات تنبیه و تشویق هم در نظر بگییرین مثلا قانون بزارین چه ساعتی باید خونه باشن یا د رمورد پوششون باید تحقیق کنین دورو اطراف فرزندتون کیا هستن پوشوشن چجوریه دوستاشوشن چجورین و در زمینه درسی هم باز قوانین قرار بدین فلان نمره رو. مثلا در پایان ترم میخوام مثلا نمره 17 میخوام این دوران براشون بسیار حیاتی هستش و انشالا مشکلات با اگاهی شما والدین کمتر خواهد شد
سلام پسرم به دوران بلوغ هنوز نرسیده اما از تغییر حالاتش متوجه شدم که داره نزدیک میشه باید چیکار کنیم ؟
اگه تغیراتی رو در فرزندتون به نشانه بلوغ حس کردید حتما در رفتار و نحوه برخورد با رفتارهایی که فرزندتون نشون میدن کنترل لازم رو داشته باشید و سعی نکنید با پسرتون جدال ایجاد کنید بهتره با او دوست باشید چون کم کم رفتارها بدتر و بدتر خواهد شد
یه پسر ۱۲ونیم ساله هست که هیچ نشونخ بلوغی نداره با ببخشید آ ل ت تناسلی کوچیک داره تغییرات جنسی و بلوغشو چجوری باید متوجه بشیم ؟
ممکن هستش پسر شما تا سن 14 سالگی به بلوغ برسند که بلوغ دیررس هیتند اما نشانه بلوغ از همین سن اغاز میشه مثلا رشد موهای زائد تغییر در صداشون یا تغییر در رشد استخوان ها در بیضه ها و الت تناسلیشون و یا اندام های خارجی و یا داخلیشون این تغییرات به طوری ناگهانی هستن که شما والدین سریع متوجه خواهید شد کم کم روحیه شون عوض میشه پرخاشگرتر میشن عصبانی تر میشن و یا اعتماد به نفسشون کمتر میشه یعنی شما تمامی تغییر تحولات رو در اون سال حس خواهید کرد
فرزند پسرم الان۱۰سالشه علایم بلوغش از سن ۹ سالگی شروع شد خیلی نگران هستم احساس میکنم خیلی زود شروع شد میتونه بلوغ زود رس باشه؟ و اگه باشه الان که۱۰ سالشه زمان برای کنترلش هست؟ تورو خدا راهنمایی کنید خیلی نگرانم شهرستانی هم که زندگی میکنم دکتر غدد نداره منتظر پاسختون هستم با تشکر
سلام هیچ نگرانی در این زمینه وجود نداره چون بسیاری زا بچه ها قبل از 12 سالگی به بلوغ میرسند البته محیط و شرایطی که فرزند شما در اون زندگی کرده بسیار تاثیر گذار بوده شاید از دوستانش یاد گرفته و یا فیلم و محتوای خوبی رو ندیده و یا در خانواده شما مشکلاتی بوده که باعث بروز این بلوغ زودرس شده لطفا مراقب فرزندتون باشید
سلام من یک سوالی داشتم.
دوران بلوغ در دختران کی تموم میشه؟
منظورم یائسگی نیست.اینکه توی دوران بلوغ صداهم تغییر میکنه و کلفت تر و بم تر میشه و تار های صوتی ضخیم تر میشه.
کی این دوران تموم میشه؟
سلام این دوران چه برای پسرها و چه برای دخترها دورانی موقتی هستش و بعد از چند سال همه این عوامل درست خواهد شد
سلام دوستان.منو راهنمایی کنید.چطور در مورد مسایل بلوغ با فرزندانم صحبت کنم؟ از چه سنی و در چه شرایطی؟من هم دختر دارم و هم پسر.نمیدونم با پسرم چیکار کنم آخه باباش زیاد خونه نیست و پسرم با من راحتره تا باباش.از طرفی دوست دارم مسائل بلوغ و جنسی برای بچه هام راحت و قابل هضم باشه. البته هنوز تا سن بلوغ فاصله دارند ولی من میخام مهارتهاش رو کسب کنم
زیرکانه و هوشمندانه با فرزندتان، صحبت کنید. این مکالمه را به زور به خورد فرزندتان ندهید و آرام، بدون استرس و به صورت بحث آزاد صحبت کنید. این مکالمه لازم نیست خیلی طولانی و پر از جزئیات باشد و خودتان را برای سؤالاتی که ممکن است بپرسند آماده کنید. کلمات را موقع توضیح دادن به دقت انتخاب کنید و برای سؤالات سخت آماده شوید مثلاً ممکن است نوجوان از شما درمورد رابطه جنسی دهانی سؤال بپرسد که در یک فیلم دیده است.بهتر است پدر خانواده در مورد بلوغ با پسرتون صحبت کنند و شما با دخترتون صحبت کنید و اگر در مورد اعضای خصوصی قبلا صحبت کرده باشید در دوره کودکی که بهتر است اما از سنین ابتدایی و 12 سالگی بهترین موقع برای صحبت کردن با ان هاست
سلام هر چیز در زمان مناسب خود خوب است . بلوغ در زمان مناسب خود میتواند باعث ایجاد تغییر وتحول سازنده در ابعاد جسمی وروحی وروانی انسان شود . هر دلیلی باعث شود این تغییرات زودتر از موعد اتفاق بیفتد میتواند به جهت اماده نبود جسم وروح انسان باعث اسیب های جدی در انسان شو د. از مهمترین عوامل ایجاد کننده بلوغ زودرس میتوان روش های نادرست غذایی و دسترسی به منابع اطلاعاتی نادرست بدون رعایت شرایط سنی اشاره کرد
سلام ممنون از توضیح کامل شما
سلام دختری در سن بلوغ دارم که حدودا چند روز است که حالتی شبیه گیجی به خود گرفته به حرفهای من و مادرش گوش نمیده مثلا کاری که داره اشتباه انجام میده تذکر میدیم بر خلاف سابق اصلا گوش نمیده گوشه گیر شده باید چند دفعه صداش کنی تا جواب بده خواهش میکنم کمکم کنید
سلام شما بهتره قوانین در خانه داشته باشید و موبایل و بازی رو قطع کنید و بهتره باهاش صمیمانه صحبت کنید و ترغیب کنید که به پیش مشاور بره و درمان بشه احتمالا خودش رو خیلی مقایسه میکنه و درگیر یکسری مشکلات در درون خودش هست یا با دوستاش و یا در مدرسه مشکل داره بچه ها تو این سن نصیحت پذیر نیستن و دوست دارند که حرف خودشون رو به کرسی بنشونن و یا ممکن هستش با جنس مخالف ارتباط داشته باشه باید علت ها رو در خونوادتون پیدا کنید و درمان کنید
یا حساس شدن روی حرف افراد ورفتار افراد از سن بلوغه یا افسردگی
ممکنه در دوران بلوغ فرزندمون کمتر از قبل درس بخونه یا علاقش به یک سری از چیزهایی که قبلا دوست داشت کم شه و بی توجه بشه نسب بهشون؟
سلام و احترام خدمت شما
بله امکان داره دوران بلوغ دورانی سخت برای فرزندان ما هست چون فرزند ما درگیر یک نوع از نو شکوفایی میشن و احساسات قبلی رو با شدت بیشتری احساس میکنن و از طرفی در بدنشون یک سری تغییرات ایجاد میشه و فرزند شما به همه این احساسات این تغییرات فکر میکنه برای همین ممکنه دیگه مثل سابق نباشه و ذوق و علایق جدیدی رو در خودش کشف کنه نگران این موضوع نباشید سعی کنین باهاش صحبت کنین و در این مسیر کنارش باشید.
ههههه اینارو برای مادر پدرا نوشتی اونا اصن به ما فکر نمیکنن وقتی پریودی همش سرت داد میزنن کلا خودم۱۲سالم همش ادمو بچه فرض میکنن دیگت تحمل این زندگیه کوفتیرو ندارم اه شت
سلام،یه سوال داشتم خیلی نگرانم اولین انزال در پسرم در سن 11.5 سالگی رخ داده میخواستم بدونم طبیعیه یا نه،با تشکر.
سلام و عرض ادب
بلوغ جنسی برای پسر ها در سن 15 سالگی اتفاق میفته اما این برای همه یکسان نیست با توجه به غذاهای هورمونی فعالیت کم ممکنه در برخی از نوجوانان بلوغ زودرس رو داشته باشیم که مشکلی نیست نگران این قضیه نباشید و سعی کنین به فرزنتدتون اگاهی لازمه رو بدین تا با اگاهی این تغییرات رو سپری کنه.
سلام من ی پسر 16 ساله دارم خیلی گوشه گیر شده و همش دوست داره تنها باشه و حس میکنم افسرده شده این رفتارش میتونه به خاطر بلوغ باشه یا دلیل دیگه ای داره؟
سلام
یکی از نشانه های بلوغ تغییر شخصیت و دگرگونی سخصیتی هست اما فرزند شما شاید فردی درون گرا باشه این مسئله رو باید بیشتر بررسیش کرد تا بتونیم پاسخ دقیقی بهتون بدیم . بهتر بود توضیحات دقیق تری از شخصیت فرزندتون ارائه میدادین
من دختری 9 ساله دارم در رابطه با بلوغ چطور باهاش صحبت کنم؟ لطفا راهنماییم کنین
مرسی از مطلب خوبتون فرزند من به بلوغ رسیده اما میترسم که به خود ارضایی رو بیاره یا کار خطرناکی انجام بده چطور این خود مراقبتی رو انجام بدم که بتونه این مرحله رو رد کنه؟
ممنون از مقاله خوبتون