علت اصلی مشکلات جوانان و نوجوانان در خانواده چیست
علت اصلی مشکلات جوانان و نوجوانان در خانواده چیست
وجوانان و جوانان به طور روزانه با نگرانی های حاصل از مشکلات در محیط بیرونی و اجتماعی، رو به رو هستند و این نگرانی ها در سنین 13تا19 سالگی بسیار بیشترو تاثیر گذار تر خواهد بود. مشکلاتی که آن ها دائما با آن ها مبارزه می کنند ناشی از تغیرات هورمونی، بلوغ، فشارهای اجتماعی، فشار مدرسه و.. است. دوره نوجوانی یک دوره ای میان کودکی و نوجوانی و انتقال به دوره بزرگسالان است نوجوانان در زمینه اخلاقی ، رفتاری ، عاطفی ، اجتماعی ، دچار تغییر و تحول میشوند و ممکن است گاهی اوقات از دوره کودککی خارج شده و مسولیت پذیری استقلال و کنجکاوی و پیشرفت را دوست داشته باشند و گاهی اوقات به دوره کودکی خود برگردند برای اینکه بتوانید با موانع و مشکلات والدین با نوجوانانشان اگاهی درستی داشته باشید و این مشکلات را رفع کید با تیم ما همراه باشید که در این مقاله سعی کرده اند شما را در این زمینه راهنمایی کرده و راه حل های درستی را برایتان پیشنهاد کرده اند با ما همراه باشید .
علت اصلی مشکلات جوانان و نوجوانان در خانواده چیست ؟
- این دوره یعنی پا گذاشتن در دنیای بزرگسالی و در دختر یا پسر نوجوان تغییراتی ایجاد میشود که در این زمینه به حمایت خانواده نیازمند هستند تا بتوانند با روشی درست از این بحران گذر کنند و با دنیای اطراف خود ارتباط ایجاد کنند اما در این دوره نوجوانان با والدین خود دچار مشکل میشوند و متاسفانه والدین نیز نحوه برخورد صحیح با نوجوان را نمیدانند و بیشتر نقش حمایتی را بازی میکنند اما جوانان خواستار احترام از طرف دیگران هستند به خصوص از والدین خود می خواهند درک درستی از ان ها داشته باشند به دلیل اینکه وارد جامعه میشوند و به عنوان فرد مفیدی در جامعه حضور پیدا میکنند این دوره برایشان بسیار اهمیت دارد در این دوره باید فعال باشند باید ایفای نقش کنند و از بحران کودکی خارج شده و به دوره جوانی به پیش میروند اما روش تربیتی امری بسیار مهم است چون به تازگی ویت خود را پیدا کرده و شناخته شده می خواهد دیگران هم اورا به رسمیت بشناسند و استقلال و احترام را تجربه کند اما به دلیل تفاوت در نسل ها ارتباط بین والدین و فرزندان دچار مشکل شده است باید والدین با فرزندانشان به صورت منطقی صحبت کنند در خانواده قوانین قرار دهند و طبق ان قوانین رفتار کنند اگر نیار به مشاور و یا روانشناس داشتند باید مراجعه و مشورت داشته باشند
در این دوره ها والدین با تغییرات در کودک و نوجوان خود مواجه میشوند باید در این زمینه به صحبت های اقای یزدان مهربانی با دقت گوش دهید تا تربیت صحیح فرزندانتون رو یاد بگیرید
مهمترین مشکلات نوجوانان چیست ؟
1.تغییرات فیزیکی
- تغییرات فیزیکی به دلیل تغییر در سطح هورمون نوجوانان رخ می دهد.
- رشد سینه ها در دختران در ابتدا می تواند ناخوشایند باشد. ممکن است دختران نسبت به چهره خود احساس نامطلوبی داشته باشند.
- تغییر صدا و ظاهر موهای صورت در پسران شاید برجسته ترین تغییر است که در دوران نوجوانی اتفاق می افتد.
- آکنه یکی از مشکلات اساسی است.
- افزایش عضلات گاهی منجر به اضافه وزن بدن در نوجوانان می شود.
- رشد موهای چرکی در دختران و پسران.
- بوی بدن بیشتر می شود.
- دختران دوره های قائدگی خود را شروع می کنند.
راه حل:
- بهترین روشی که می توانید برای کمک به نوجوان بکار ببرید این است که آنها را از این تغییرات آگاه کنید.
- توضیح دهید که این تغییرات در بدن هر نوجوانی اتفاق می افتد و کاملاً طبیعی است.به آنها کمک کنید که با این تغییرات سازگار شوند – این تغییرات را تصدیق کنید و به آنها در پذیرش کمک کنید.آنها را قادر سازید که از طریق یک رژیم غذایی و ورزش مفید برنامه زندگی سالمی را در پیش بگیرند.
2. تغییرات و مشکلات عاطفی
- هورمون ها نه تنها از نظر جسمی بلکه از نظر عاطفی روی نوجوان شما تأثیر می گذارند.
- نوجوانی سن بین بزرگسالی و کودکی است. نوجوانان غالباً در مورد نقش خود به اشتباه دچار می شوند و بین مسئولیت هایشان به عنوان بزرگترها در حال رشد و تمایلاتشان به عنوان فرزندان سردرگم می شوند.
- آنها در مورد مسائل مختلف بیش از حد احساساتی می شوند(به دلیل تغییرات هورمون ها).هر چیزی می تواند آنها را خوشحال ، هیجان زده ، مضطرب یا عصبانی کند.
- دختران نوجوان تمایل بیشتری به گریه دارند.
- نوسانات خلقی در بین پسران و دختران نوجوان رایج است.
- تغییرات جسمانی منجر به خودآگاهی می شود.
- احساس فرومایگی یا برتری ممکن است در این سن بوجود بیاید.
- نوجوانی سنی است که احساسات جنسی در افراد بوجود می آید. احساسات و افکار در مورد رابطه جنسی می تواند باعث احساس گناه شود.
راه حل:
- بلوغ می تواند یک تغییر جسمانی-عاطفی باشد. در اینجا نحوه کمک به فرزندتان برای مقابله با این مشکلات عاطفی دوران نوجوانی بسیار مهم است.
- آنها را به ورزش تشویق کنید زیرا فعالیت بدنی به بالا نگه داشتن سطح سروتونین (ایجاد احساس شادی ) کمک می کند.
با آنها صحبت کنید. بدون قضاوت به حرف هایشان گوش دهید و وقتی که برای آن آماده نیستید از نصیحت کردن آنها خودداری کنید.
تجربیات خود را در دوران بلوغ به اشتراک بگذارید یا اجازه دهید با خواهر یا برادر بزرگتر که همین مسئله را پشت سر گذاشته است ، صحبت کنند.
مشغول شدن با یک فعالیت خلاقانه می تواند به آنها کمک کند تا احساسات خود را هدایت کنند.
3. تغییرات رفتاری
- احساسات بیش از حد یکی دیگر از مشکلات نوجوانان می باشد که می تواند به رفتارهای تحریک پذیر منجر شود ، که می تواند برای نوجوان و همچنین دیگران آزار دهنده باشد.
- نوجوانی زمانی است که بچه ها استقلال خود را توسعه داده اند. این می تواند به زیر سوال بردن قوانین والدین و ایستادگی در برابر آن منجر شود.
- هورمونهای خشن در پسران نوجوان حتی می توانند آنها را به سمت درگیری های جسمی سوق دهند. آنها همچنین مایل به گوش دادن به موسیقی با صدای بلند هستند.
- بعنوان بخشی از استقلال جدید خود ، نوجوانان همچنین ممکن است بخواهند چیزهای جدید را امتحان کنند و سلامت خود را به خطر بیاندازند ، در نتیجه رفتارهای پر خطرانجام می شود.
- گاهی اوقات ، فشار همسالان و نیاز به همرنگ شدن با آنها باعث می شود آنها به روشی خاص رفتار کنند یا عادات خاصی را ایجاد کنند که شکستن آنها دشوار است.
- لباس ، مدل مو و استایل آنها نیز تغییر می کند ،که در اغلب موارد ممکن است مورد تأیید شما نباشد.
- دروغ گفتن یکی از مسائل متداول رفتاری نوجوانان است. نوجوانان ممکن است برای جلوگیری از رویارویی با والدین یا از ترس ، دروغ بگویند.
راه حل:
- مشکلات رفتاری در نوجوانی می تواند زندگی والدین را دشوار کند. اما به یاد داشته باشید که این یک مرحله گذرا است و کاملاً طبیعی است.
- با آنها صحبت کنید و به آنچه می گویند گوش دهید. درباره آنها قضاوت نکنید یا از آنها انتقاد نکنید ، زیرا این امر می تواند رفتار آنها را بدتر کند.
- به آنها بگویید که شما آنها را همانطور که هستند دوست دارید. آنها را ترغیب کنید که به خودشان صادق باشند و شخصیتی را برای خشنود کردن دیگران بدست نیاورند.
- به یاد داشته باشید که فرزند نوجوان شما در برخورد با احساسات خود کاملاً مستقل نیست و به حمایت شما احتیاج دارد. به او بگویید که وقتی احساس غم و اندوه ، عصبانی ، حسادت و … می کنید چه کاری انجام می دهید.
4.به مهمانی نیامدن نوجوانان
- بسیاری از والدین شکایت دارند که فرزندشان از یازده سالگی به تعطیلات با خانواده علاقه مند نیستند یا تمایلی به سفر با خانواده ندارند و دائما وانمود می کنند که با دوستان اند یا تنها در خانه می مانند.
- این مشکل بسیاری از والدین را نگران می کند، زیرا آنها در چنین شرایطی نمی دانند، مثلا اگر نوجوانان به تنهایی در خانه باقی بمانند، چه نوع فعالیت هایی آنها را سرگرم می کند.
- چه سایت هایی را در فضای مجازی بازدید می کنند یا چه نوع ویدیوهایی را تماشا می کنند؟
- اگر با دوستان است، با آنها ارتباط دارند؟
- این دوستان مواد مخدر یا مشروبات الکلی مصرف نمی کنند؟
- همجنسگرایی یا جنس مخالف چی؟
- تعطیلات سالم را انتخاب می کنند؟
راه حل این مشکل والدین با نوجوانان
- اگر نوجوان به شما می گوید که مهمانی یا مسافرت با شما خسته کننده است، به او احترام بگذارید، اما او را تنها نگذارید.
- اگر او می خواهد با دوستانش باشد، او باید آنها را به شما معرفی کنید و به شما اطلاعات کافی در باره مکان ملاقات در آنجا بدهد.
- اگر او بخواهد با دوستانش سفر کند، اعتراضی نکنید و نام او را در اردوهای نوجوانان ثبت کنید تا این تجربه را دنبال کند.
- در این وضعیت، نوجوان از آزادی و استقلال مکفی برخوردار شده و اعتماد به نفس بیشتری خواهند داشت.
5.کودک من به اینترنت معتاد شده است
- اکثر نوجوانان زمان زیادی را صرف اینترنت و شبکه های اجتماعی می کنند.
- این طبیعی است و هیچ نگرانی وجود ندارد.
- راه حل: اگر فرزندتان بیش از حد از اینترنت استفاده می کندبا او صحبت کنید، چه در بازی های کامپیوتری و چه در صحبت کردن با تلفن همراه، و اگر موثر واقع نمی شود، از یک مشاوره روانشناسی کمک بگیرید.
- مهمترین مسئله این است که او را از خطرات مطلع سازید.
- به عنوان مثال، در ارتباط با استفاده از اینترنت و سایت های اجتماعی، توجه داشته باشید که معرفی اطلاعات شخصی می تواند برای او مشکل ساز باشد و در آینده زندگی اش تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
- همچنین، به یاد داشته باشید که مجبور نیستید همه مسائل را که در سایتهای مختلف خواندید باور داشته باشید و به آنها نگاه کنید.
6.احساس منفی نسبت به خود :
- نوجوانان نسبت به خود و ظاهر خود حساس تر شده و احساس میکنند زیبا نیستنددو یا فکر میکنند از اندام متناسبی برخوردار نیستند در این زمینه والدین نقش زیادی در ایجاد اعتماد به نفس در ان ها دارند به فرزندان خود حس مثبت را انتقال دهید و از ان ها تعریف و تمجید کنید
7. ترس از پذیرش مسولیت وشکست :
- نوجوانان دوست دارند مسولیت های زیادی را داشته باشند وبرای اثبات کردن خود آماده هستند نباید به بی اعتماد بود باید اشتباه کند تجربیات جدید کسب کنند تا این ترس از او برداشته شود در کنارش باشید و از او حمایت کنید وقتی ماموریتی را نتوانست انجام دهد او را سرزنش نکنید با او هم فکری کنید و باهمدیگر مشکل را برطرف کنید
8.مشکلات تحصیلی :
- به دلیل تغییر و تحولاتی که در نوجوان صورت میگیرد افت تحصیلی پیدا می کنند و ممکن است حتی با بسیاری از معلمین خود درگیر باشند و به مشکل بخورند
راه حل
باید به فرزندان خود انگیزه بدهید و از او تمجید کنید و او برای رسیدن به هدفش تشویق کنید و حامی نوجوان خود باشید و از معلمانش بخواهید در این دوره با توجه به شرتیط روحی نوجوانان با ملاطفت رفتار کنند مثلا به نوجوانان بگویید اگر معدلش بالای 19 شد فلان هدیه را برایش بخرید و یا در فلان درس پیشرفت داشت وسیله ای که خودش دوست دارد را برایش میخرید البته در دادن هدیه هم نباید افراطی عمل کنید نوجوان باید به این درک برسد که وظیفه اش ادامه تحصیل است
9. رابطه زیاد با دوستان :
- در این سن نوجوانان علاقه دارند در گروه های دوستانه باشند و با ان ها وقت گذرانی کنند و این امر باعث نگرانی والدین شده است و نمیدانند باید در این مواقع با نوجوانان خود چگونه برخورد کنند
راه حل
- باید بدانید که محیط دوستانه برای نوجوان شما امن تر است چون وقت خود را با کسانی می گذرانند که درکش میکنند به درد و دلش گوش میدهند باهم شاد هستند و دوستش دارند نباید این موضوع باعث نگرانی بیش از حد والدین شود باید قوانین و مقررات قرار دهید تا باتوجه به ان رفتار کنند
- گام اول: نباید وقت گذرانی با دوستان را ممنوع کنید، اما باید نسبت به زمانی که فرزندتان در کنار دوستانش است، محدودیت قائل شوید و طبق قانون و برنامه خاصی رفتوآمد شود.
- گام دوم: باید سعی کنید محیط خانواده و مهمانیهای خانوادگی را برای فرزندتان امن کنید. طبیعتا وقتی به او خوش بگذرد، میل بیشتری برای گذراندن وقت با خانواده دارد.
- گام سوم: فرزندتان را آگاه کنید که دوستان خوب چه ویژگیهایی دارند و از او بخواهید نسبت به دوستانش حساس باشد و کسی را برای دوستی انتخاب کند که برای او دوست فوقالعادهای باشد. بد نیست کمی از آثار مخرب دوستان بدی که خودتان هم تجربه کردهاید به او بگویید و از او بخواهید که راه حل دهد که اگر آن زمان به جای شما بود چه میکرد. به این ترتیب، بدون این که در او احساس منفی نصیحت را به وجود بیاورید، کمکش کردهاید که نسبت به انتخاب دوستانش با چشم بازتری تصمیم بگیرد.
- گام چهارم: برای انتخاب نوجوان ارزش قائل باشید و از او بخواهید که در مقابل، او هم تعادلی بین روابطش ایجاد کند تا به مشکل نخورید.
- گام پنجم: سعی کنید دوستان نزدیک فرزندتان را بشناسید و با خانواده آنها ارتباط برقرار کنید؛ شناخت کافی، باعث میشود بتوانید بیشتر اعتماد کنید و یا در صورت نیاز، از فرزندتان بخواهید با درایت خودش، ارتباطش را با برخی از دوستانش کاهش دهد. برای شناخت بهتر میتوانید گاها به مدرسه او بروید و دوستانش را ببینید و کمی گپ بزنید یا آنها را به منزل یا یک پیکنیک دعوت کنید. سعی کنید در ارتباط با نوجوانان، مثل یک زن یا مرد دانا و نصیحتگر برخورد نکنید؛ بلکه برگردید به نوجوانی خود و وارد دنیای نوجوانانه آنها شوید، بخندید، خاطره تعریف کنید، جوک بگویید و جوانی کنید تا هر دو شما لذت ببرید و ارتباط خوبی هم بینتان برقرار شود.
10.اعتیاد به مواد مخدر در نوجوانان :
- بیشتر نوجوانان دوست دارند چیزهای جدید را امتحان کنند مثلا مصرف سیگار ،قلیان و حتی مواد مخدر در این دوره نوجوان شما را تهدید میکند
راه حل
- بهتر است نوجوان را با تبعات سنگین این مواد اشنا کنید مثلا فیلم های مرتبط در این زمینه را باهم دیگر تماشا کنید و یا با مشاور و روانشناس مشورت کنید نه اینکه تصویر اعتیاد را تصویر کاذب مثبت در ذهنش ایجاد کنید باید به او نه گفتن را اموزش دهید چون اعتیاد کل زندگیش را نابود خواهد کرد
به صحبت های خانم دکتر نازنین حبیبی در مورد رفتار نوجوانان و مخالفت نوجوان با والدین با دقت گوش دهید بسیار برایتان مفید خواهد بود
افراد در دوره نوجوانی:
❗زود عصبانی میشوند.
❗زود گریه میکنند.
❗احساس غرور در آنها پررنگتر میشود.
❗تمایل به استقلال دارند .
❗تمایل به پذیرش مسئولیت و بیرون آمدن از دوره کودکی دارند.
❗بین شیطنتهای کودکی و پختگی بزرگسالی دچار دوگانگی میشوند.
❗سعی میکنند صاحبنظر شوند.
❗در مقابل عقاید و نظریههای بزرگسالان قدعلم میکنند.
❗تمایل به حضور بیشتر در جامعه دارند.
❗میل دارند با دوستانشان وقت بگذرانند.
❗در منزل تمایل به تنهایی دارند.
❗سعی میکنند در گروههای هواداری قرار بگیرند (هواداران سبک موسیقی خاص، تیم فوتبال خاص یا…)
❗نیاز به محبت دارند.
❗نیاز به حس ارزشمندی و موفقیت دارند.
دسته بندی مسائل و مشکلات نوجوانان
اگر بخواهیم در یک دسته بندی کلی انواع مشکلات نوجوانان را از نظر عوامل جسمانی، روانی، مذهبی، عقیدتی، شخصیتی و … برای شما نام ببریم؛ می توان آن ها را در 7 دسته به شرح زیر تقسیم بندی کرد. دقت داشته باشید که هر یک از عوامل ذکر شده بر روی شخصیت، رفتار نوجوان در آینده تاثیری جدی و غیر قابل جبرانی خواهد داشت:
- دسته اول: مشکلات بدنی و جسمی نوجوانان نظیر احساس خستگی مداوم، ظهور تمایلات جنسی و چگونگی ارضای آن، عدم تناسب اندام، بی خوابی و …
- دسته دوم: مشکلات شخصیتی و روانی نوجوانان نظیر پرخاشگری و عصبانیت، حقارت، خجالت زدگی، عدم اعتماد به نفس، انرژی و هیجان افراطی و …
- دسته سوم: مشکلات خانوادگی نوجوانان نظیر مشاجره، بحث با اعضای خانواده، فاصله زیاد سنی با والدین، احساس تنهایی، عدم اعتماد، محدودیت آزادی، تنبیه جسمانی، تحقیر و سرزنش و …
- دسته چهارم: مشکلات اجتماعی و روابطی نوجوانان نظیر عدم اعتماد به نفس، ناشیگری، احساس ناکامی در راستای موفقیت، ترس از پذیرش مسئولیت های جدید، نگرانی و استرس و …
- دسته پنجم: مشکلات دینی و اعتقادی نوجوانان نظیر تردید، شک، ترس از مرگ، بی رغبتی در کسب اطلاعات دینی، نداشتن معیار و راهنمای درست و …
- دسته ششم : مشکلات تحصیلی و مدرسه ای نوجوانان نظیر تنبیه و آزار معلمان، عدم تمرکز، ترس و استرس امتحان، تنفر از دروس، سرزنش، مقایسه، دعوا با همکلاسیان خود و …
- دسته هفتم: مشکلات مهارتی نوجوانان نظیر ترس و نگرانی دائمی برای موفقیت شغلی، سردرگمی در انتخاب رشته تحصیلی مناسب برای شغل آینده، نگرانی از وضعیت حقوق و درآمدی زندگی و …
افسردگی در نوجوانان یک امر بسیار مهم است که باید والدین در این دوره به این مشکلات توجه ویژه ای نشان دهند با دکتر نازنین حبیبی همراه باشید
منشأ مشکلات جوانان با والدین
مشکلات میان جوانان و والدین ناشی از موارد متعددی است که برخی از رایجترین آنها به شرح زیر هستند:
1. مشکلات جوانان با والدین
- یکی از مشکلات میان والدین و جوانان به این دلیل است که والدین میخواهند همچنان از سبکهای فرزند پروری سابق خود همچون کنترل کردن و طرد کردن استفاده کنند. در حالی که این روشها دیگر بر روی جوانان تاثیرگذار نیست. رابطه بهتر میان والدین و جوانان از طریق احترام و گفتگو به دست میآید. والدین باید به هویت بزرگسال جوان خود احترام بگذارند و مشکلات را از طریق گفتگو با یکدیگر حل کنند.
2. مشکلات حل نشده در دوران نوجوانی
- به هر حال جوانان همچنان در یک مرحله رشدی هستند و هرقدر هم که بزرگسال به حساب بیایند، ممکن است که برخی کارها و رفتارهای نوجوانی خود را تا مدتی به همراه داشته باشند. در صورتی که مشکلات و بحرانهای نوجوانی به خوبی میان والدین و نوجوانان حل نشده باشد، مشکلات در دوران جوانی نیز ادامه پیدا میکند.
3. استقلال جوانی
- یک فرد جوان به سنی رسیده است که خود را بزرگسال خطاب میکند و توقع دارد که والدین نیز بزرگسالی او را قبول کرده و به استقلالش احترام بگذارند. برخی مواقع والدین با نیت کمک کردن و یا کنترل کردن، استقلال جوان خود را زیر پا میگذارند و با مقاومت و دلخوری فرزند جوان خود مواجه میشوند. منظور از استقلال این نیست که رابطه والدین و جوان قطع شود؛ آنها همواره به یک رابطه قوی و عاطفی نیازدارند. اما جوانی دوره ترک محیط امن خانه و ورود به اجتماع است. به همین دلیل لازم است که والدین از کنترل خود بر فرزندشان بکاهند و عرصه را تا حدودی برای آنها باز کنند.
4. مشکلات جوانان با والدین | گرایش های جوانی
- جوانی دورانی پر از غرور و کنجکاوی است. جوانان دوست دارند که همه چیز را خودشان امتحان کنند و والدین به دلیل تجربه و نگرانیهایشان، فرزند خود را از برخی کارها منع میکنند. از این موارد میتوان به عدم تشکیل خانواده، استقلال مالی، رابطههای خارج عرف مانند ازدواج سفید و غیره اشاره کرد. لازمه حل این مشکلات این است که والدین و جوانان به طور منطقی با هم گفتگو کنند. والدین میتوانند برای حل اینگونه مشکلات با مشاوران و متخصصان مشورت کرده و از آن ها کمک بگیرند.
5. تفاوت نسل ها
- مهمترین و اصلیترین دلیل مشکلات میان والدین و جوانان تفاوت نسل میباشد، میتوان گفت که ریشه تمام مشکلات فوق نیز از همین دلیل سرچشمه میگیرند. والدین و جوانان از دو نسل متفاوت هستند و هر کدام متناسب با چهارچوب و قواعد فکری نسل خود حرکت کرده و رفتار میکنند. به همین دلیل هیچ یک نمیتوانند حرفهای طرف مقابل را به درستی درک کنند و به مشکل برمیخورند. برای ارتباط بهتر میان دو نسل، بهتر است که از مشاوره روانشناسی کمک گرفت تا بهترین راههای برقراری ارتباط را به شما معرفی کند.
تاثیر خدمات روانشناسی بر حل مشکلات جوانان با والدین
همانطور که گفته شد به دلیل تفاوت نسل میان والدین و جوانان هیچ یک نمیتوانند به خوبی یکدیگر را درک کنند و در نتیجه مشکلات روز به روز جدیتر میشود. در این شرایط روانشناس مانند پلی ارتباطی میان شما قرار میگیرد و کمک میکند تا یکدیگر را بهتر درک کنید و مشکلات خود را برطرف سازید. حل مشکلات میان جوانان و والدین به داشتن خانوادهای سالم کمک میکند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
شیوه هایی که افراد برای کاهش اضطراب به کار میبرند
چگونه به کودکمان آموزش جنسی مناسب بدهیم ؟
چگونه کودکان خود را در برابر شبکه های اجتماعی محافظت کنیم
نقش والدین در کمک به تربیت فرزندان
چگونه در زندگی خود تعادل برقرار کنیم ؟
راهکارهایی برای پیشگیری از خشم و عصبانیت در نوجوانان
7 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
پسر من 13 سال و خورده ای .کلاس هشتم.
یجورایی خیلی ریلکسه ! اصلا یه چیزیش گم بشه عین خیالش نیست البته بنظر من خیلی تو داره و بروز نمیده! خیلی کم حرف شده ! ولی یوقتایی که من باهاش با عصبانیت حرف میزنم برمیگرده جوابمو میده ! .بیرون رفتنش با دوستاش در حد توپ بازی تو پارک یا هر چند ماه یکبار گیم نت یا سینما قرار میذارن میرن … کلا نگرانشم ایا بخاطر سنش هست الان من بعنوان یه مادر چطور رفتار کنم با پسر نوجوانم؟ ممکنه این سن بچه افسرده بشه؟
سلام چون پسر شما در دوره نزدیک به بلوغ هستش این رفتارها طبیعی هستند اما اگه بیش از اندازه بشن باید به روانشناس مراجعه کنید و رفتارهای خودتون و همسرتن رو بسنجین نباید با نوجوونی خودتون مقایسه ش کنین و یا با هم سن و سالاش و یا براش به قول متعارف قلدری کنید و صداتون رو بالا ببرین سعی کنید این دوره رو خیلی خوب بهش اموزش بدین نه با توپ و تشر زدن و ارتباط صمیمی باهاش برقرار کنید
سلام دختر من بیشتر وقتشو صرف اینترنت و بازی ایترنتی و گوشی میکنه راه حل چیه باید چیکار کنم ؟
اگر فرزندتان بيش از حد از اينترنت استفاده ميکند يا اهل بازيهاي رايانهاي است يا با تلفنهمراه صحبت ميکند با او حرف بزنيد و اگر تاثيري نداشت از يک روانشناس کمک بگيريد. او را از خطرها آگاه کنيد. مثلا در رابطه با استفاده از اينترنت و سايتهاي اجتماعي به او خاطرنشان کنيد که وارد کردن مشخصات شخصي ميتواند برايش مشکلآفرين باشد و در آينده، زندگياش را تحتتاثير قرار دهد.
سلام دختر 16 ساله دارم که با هم رابطه مون اصلا خوب نیست به حرفام گوش نمی کنه خیلی بدسلیقه شده جدیدا می برمش خرید هیچی نمی پسنده !!!!! حاضره با مانتوی کهنه بیاد بیرون لطفا راهنمایی کنید
سلام من ۱۸سالمه و دخترم خونوادم ب شدت قدیمی هستن و من نمیتونم اصلا باهاشون کناربیام حتی اینستاهم ندارم نسبت ب دور وریای خودم خیلی بهترم تواین سن بخاطر این اخلاقاتشون مطلقع شدم و هنوزذهمنمیخان ازاین فکرای قدیمی بیان بیرون
سلام دختر من خیلی وقتش را توی اینترنت می کند و به من می گوید موسیقی خاص و فرد خاصی را دوست دارد با او چگونه برخورد کنم؟ او به حرف هایم توجه نمی کند؟