دانش آموزان ضعیفی که در کنکور موفق شده اند
دانش آموزان ضعیفی که در کنکور موفق شده اند
✔️هرساله بسیاری از داوطلبان درگیر این مبحث کنکور هستند و در اوایل مسیر عملکرد بسیار خوبی دارند و مطالعه خود را شروع میکنند اما در اواسط مسیر علاقه خود را تبدیل به روزمرگی کرده و سرگرم کارهای غیر ضروری میشوند و کنکور را به سال بعد موکول میکنند و همین امر آنقدر ادامه پیدا میکند تا به علاقه و رشته مورد نظر خود نرسند
اگر می خواهید رتبه برتر در کنکور شوید برای به دست اوردن این موفقیت بزرگ باید تمام فکر و ذکر شما متوجه به موفقیت در کنکور باشد هر رشته ای که علاقه دارید و مطمئن هستید در آن موفق میشوید را ادامه دهید همه افراد نمیتوانند در رشته پزشکی تهران یا برق شریف و یا حقوق علامه قبول شوند و اگر شما همچین ارزویی دارید توانایی و لیاقت آن را دارید که به این موضوع فکر کنید و خودتان را در آن شرایط قرار دهید از طرفی با توجه به تعداد زیاد شرکت کنندگان در آزمون سراسری و ظرفیت محدود دانشگاه های برتر برای رشته های خوب قبولی در این رشته ها و رتبه برتر شدن شرایط خاص خودش را می خواهد ما در این مقاله به شما کمک خواهیم کرد تا بتوانید خود را شناخته و رتبه برتری در کنکور داشته باشید .✔️
4 کار واجب برای رسیدن به رتبه برتر کنکور با پایه درسی ضعیف
قبل از اینکه با راهکارهایی به شما بگوییم که چطور رتبه برتر کنکور شوید، بدانید که این مهارت ها را باید هرروز تمرین کنید. تمرین زیاد و مداوم باعث می شود که به نتیجه ایده آل خود برسید. پس فقط آشنایی با راهکارها کافی نیست، اجرای دقیق هرکدام از آن ها برای موفقیت ضروری است.
حتی علاقه و انگیزه ای که برای رسیدن به هدف دارید باید هرروز شارژ شود تا توان رسیدن به همه برنامه های خود را داشته باشید. پس راهکارهایی که در ادامه می گوییم را یادداشت کنید و هرروز چک کنید که آیا همه آن ها را به درستی انجام می دهید یا خیر.
1- یادگیری کامل مطالب با منابع مناسب کمک آموزشی
- شما با روش های اصولی میتواند در زمینه تحصیلی خود به سطح بالاتری برسید و اگر در پایه درسی خود ضعیف هستید این موضوع مانع رسیدن شما به رتبه برتر کنکور نیست و شما باید مهارت های لازم را بدانید و برای رسیدن به ان تلاش کنید و اگر هیچکدام از مهارت های لازم را ندارید تا به رشته مورد علاقه خود برسید هیچ اهمیتی ندارد تلاش کنید و آن مهارت ها را به خوبی یاد بگیرید و نهایت تلاش خود را بکنید
رتبه برتر شویم
- اولین مهارت لازم برای اینکه بدانید چطور رتبه برتر شویم این است که پایه درسی خود را تقویت کنید. چون برای اینکه از پس سوالات کنکور به خوبی بربیایید در قدم اول باید به سطح علمی خوبی برسید. سوالات کنکور از مطالب کتاب درسی طرح می شوند اما به سادگی مطالب نوشته شده در کتاب نیستند. یعنی طراح کنکور هر مبحث کتاب درسی را با دید پیچیده تری مورد سوال قرار می دهد. پس برای جواب دادن به سوالات کنکور باید از منابع کمک آموزشی مناسبی استفاده کنید، تا به سطح علمی مناسبی برسید.
- دقت کنید که برای پیدا کردن منبع آموزشی مناسب خود، فریب تکنیک هی سریع حل تستی که در دی وی دی های آموزشی تبلیغ می شود را نخورید. شما برای اینکه پایه درسی ضعیف خود را قوی کنید باید مطالب را از پایه بخوانید و با مفهوم اصلی هر مبحث به طور کامل آشنا شوید. تکنیک های سریع حل تست به راحتی فراموش می شوند و نه تنها پایه درسی شما را به سمت قوی شدن نمی برند که باعث می شود بیشتر سردرگم شوید.
- سوالات کنکور به حدی پیچیده طراحی می شوند که اگر شما با مفهوم اصلی هر مبحث آشنا نباشید، نمی دانید که هر تکنیک را باید برای چه سوالی استفاده کنید. دقت کنید که وقت شما در سال کنکور بسیار ارزشمند است، پس آن را برای کارهایی که واقعا شما را به موفقیت می رسانند استفاده کنید. به دنبال راه های سریع برای موفقیت نباشید، اگر می خواهید یاد بگیرید که چطور رتبه برتر شوید باید در مسیری قرار بگیرید که واقعا شما را قوی تر کند.
- بهترین منبع کمک آموزشی برای پایه درسی ضعیف، استفاده از درسنامه های کتاب های کمک آموزشی موجود در بازار است. بیشتر کتاب های کمک آموزشی درسنامه های استانداردی دارند که می توانید به راحتی به آن ها اعتماد کنید. البته درسنامه ها هم برای سطح های مختلف آموزشی نوشته می شوند. برای تقویت پایه درسی ضعیف از درسنامه هایی استفاده کنید که ریز به ریز نکات کتاب درسی را با متن روان توضیح داده باشد و تمرین ها و مثال های زیادی را برای هر مبحث حل کرده باشد تا بتوانید کاملا با موضوع هر بحث آشنا شوید.
- دقت کنید که ممکن است حتی با استفاده از کتاب های آموزشی قوی، همچنان برخی مطالب را یاد نگیرید. در این شرایط می توانید از فیلم های آموزشی که مبحث را به طور کامل آموزش می دهند استفاده کنید. البته دقت کنید که نباید همه ی مطالب کتاب را با فیلم آموزشی یاد بگیرید چون بسیار وقت گیر است.
- به اندازه هر یکساعتی که شما مبحثی را با فیلم آموزش می بینید، باید بعد از آموزش فیلم، همان مطالب را به اندازه دو ساعت از کتاب، درسنامه و جزوه مناسب مطالعه کنید و به اندازه کافی تست حل کنید تا واقعا مطالب را یاد بگیرید. پس در استفاده از فیلم های آموزشی زیاده روی نکنید. فقط و فقط همان مبحثی که نتوانسته اید از خواندن درسنامه یاد بگیرید را از فیلم نگاه کنید.
برای مثال اگر مبحث دنباله ها ریاضی را از درسنامه کمک آموزشی مطالعه کرده اید و همچنان در قسمت دنباله هندسی دچار مشکل هستید، فقط همین مبحث دنباله هندسی را از فیلم یاد بگیرید و لازم نیست که کل فصل دنباله ها را از فیلم ببینید. به خودتان اعتماد داشته باشید!
مطالعه کتاب درسی
مطالعه از درسنامه کتاب های کمک آموزشی قوی موجود در بازار (درسنامه ای را انتخاب کنید که همه نکات کتاب درسی را با جزئیات توضیح داده باشد.)
- بهتر است از منابعی استفاده کنید و تست بزنید که تمام نکات درسی را داشته باشد و تست در آن زیاد باشد و یا تست با سطح متوسط هم داشته باشد که بتوانید خود را بخوبی محک بزنید و به نکات جدیدی دست پیدا کنید فصلی که امروز از کتاب و درسنامه مطالعه کردید و تست های آموزشی آن را حل کردید، مجددا 5 روز دیگر به همین ترتیب مطالعه کنید. این روند را تا 4 بار تکرار کنید. بعد از چهارمین نوبت مطالعه و تست زنی، حداقل 100 تست از آن فصل خواهید زد.
اگر بعد از 4 بار مطالعه و تست زدن، مبحثی از آن فصل را همچنان یاد نگرفته بودید از فیلم های آموزشی مناسب برای همان تک مبحث استفاده کنید. دقت کنید که باید از فیلم هایی استفاده کنید که مطالب آن مبحث را به طور کامل برای شما توضیح دهد. استفاده از فیلم هایی که فقط تکنیک های سریع به شما آموزش می دهند، ممنوع! در آخر وقتی کاملا با مفهوم هر فصل آشنا شدید باید به سراغ کتاب های تست با سطح بالاتر بروید تا اطلاعات خود را به چالش بکشید و تمام نکات ریز آن فصل را از تست ها استخراج کنید.
پس منبع آموزشی مناسبی را انتخاب کنید که از پایه و اصولی، مطالب را به شما آموزش دهد و سطح کتاب تست خود را از تست های متوسط انتخاب کنید و بعد از رسیدن به تسلط کافی از تست هایی با سطح بالاتر استفاده کنید. توجه کنید که برای یادگیری مطالب به هیچ وجه به سمت تکنیک های سریع نروید و مفهوم اصلی مطالب را به طور کامل یاد بگیرید.
صحبتی با کسانی که پشت کنکور مانده اند با دقت به این کلیپ نگاه کنید
2- آشنایی با نحوه مطالعه و مرور هر درس
- باید در هر پایه درسی که ضعیف هستید منابع آموزشی مناسب را انتخاب کنید اما روش های مطالعه در هر درسی متنوع است مثلا مطالعه فیزیک با زیست کاملا متفاوت است و هرکدام مباحث مربوط به خود را دارند پس بخوبی یاد بگیرید که باید چگونه هر درسی را مطالعه کنید .
- وقتی بدانید هر درس باید چطور مطالعه شود می توانید با بازده خیلی بیشتری درسنامه های کمک آموزشی خود را مطالعه کنید. مثلا وقتی که فیزیک می خوانید بعد از مطالعه هر فرمول باید حداقل 10 مثال مرتبط با آن را حل کنید. اما وقتی زیست می خوانید باید به شکل های کتاب درسی و قید هایی که در هر جمله آورده می شود توجه کنید.
- بعد از یاد گرفتن مطالعه هر درسی باید نحوه مرور آن درس را نیز یاد بگیرید مرور درس به شما کمک میکند تا پایخه درسی خود را تقویت کنید و به رتبه برتر کنکور برسید اما مرور هر درس با درس دیگر متفاوت است. برای مثال برای مرور زیست شناسی متن کتاب و درسنامه را مجددا می خوانید و تست های نکته دار را مجددا بررسی می کنید. اما برای مرور درس ریاضی اگر فقط فرمول ها را بخوانید کافی نیست، باید برای هر فرمول 5 تست مرتبط با سطح سختی متفاوت را حل کنید تا در ذهنتان مرور شود که از هر فرمول چطور باید استفاده کنید.
3- آشنایی با نحوه تست زدن و جمع بندی هر درس
- باید تسلط خود را در هر پایه درسی که از قبل کنکور امادگی در ان پیدا کرده اید را داشته باشید و این تسلط را تا روز کنکور حفظ کنید و در روزهای نزدیک کنکور حجم مطالب برای مرور بیشتر میشود و بعد از اطمینان از تسلط کامل بر هر فصلی و زدن تست های مهم و پرتکرار و نکات مهم در هر درسی را علامت بزنید و این کار به شما کمک میکند تا مرور سریعی بر درس ها داشته باشید این عمل یک گام مؤثر در رسیدن به رتبه برتر است
- برای مثال اگر می خواهید کل مطالب فیزیک یازدهم را در 4 ساعت مرور کنید، اول فرمول های هر درس را در نیم ساعت مرور کنید و بعد برای هر فرمول، تست هایی که علامت دار کرده اید را مجددا حل کنید. این تست های علامتدار دوباره تمام نکاتی که برای استفاده از فرمول ها در هر سوال لازم است که بدانید را برای شما یاد آوری می کند.
4- پیدا کردن منبع انگیزشی قوی
- هرروز که برنامه درسی خود را شروع می کنید باید به خود یاد آوری کنید که بعد از این همه تلاش که حالا دیگر مطمئن هستید در مسیر درستی دارد انجام می شود، به هدف و رشته مورد علاقه خود می رسید. ترسیم هدفی که رویای آن را دارید باید هرروز انجام شود تا فراموش نکنید که دلیل این همه تلاش چیست.
از پایه درسی ضعیف رتبه برتر شویم
- اگر در اول راه مطالعه، در یادگیری مطالب دچار مشکل شدید یا اگر تراز پایینی در آزمون ها به دست آورید ناامید نشوید. یادآوری شدت علاقه ای که به هدف خود دارید باعث می شود که شکست پایان راه شما نباشد بلکه با هربار شکست سعی می کنید نکات جدیدی یاد بگیرید تا برای رسیدن به رتبه برتری که در نظر دارید کاملا آماده باشید.
- تمامی راهکارهایی که گفتیم تا یاد بگیرید چطور رتبه برتر شوید و پایه درسی ضعیف خود را بهتر کنید، باید هرروز در ذهن شما مرور شود. باید همه راهکارها را تمرین کنید تا بتوانید با دقت کافی آن ها را اجرا کنید. اجرای دقیق این راهکارها باعث می شود از مسیر درست خارج نشوید و به رشته مورد علاقه خود برسید.
چطور رتبه برتر کنکور شویم؟
- اول از همه باید مشخص کنید که هدف شما جیست و به چه رشته ای علاقه دارید و در چه دانشگاهی قصد دارید تحصیل کنید و در انتخاب دانشگاه خود دقت کنید که ان دانشگاه بهترین شرایط را برای شما داشته باشد چون اگر قرار باشد رتبه برتر کنکور شوید باید رشته و دانشگاهی را هدف خود قرار دهید که از درس خواندن در آنجا لذت ببرید.
- اینکه به رشته ای که در دانشگاه انتخاب می کنید علاقه داشته باشید بسیار مهم است اما کافی نیست. برای اینکه یاد بگیرید چطور رتبه برتر شوید، باید مسیر رسیدن به هدف خود را هم بشناسید. مسیر یعنی بدانید چه درس هایی را باید بخوانید، در چه آزمون هایی باید شرکت کنید و از چه منابعی باید مطالعه کنیدو … .
پایه درسی ضعیف
- بعد از اینکه هدف خود را پیدا کردید و مسیر رسیدن به آن را شناختید، سخت ترین مرحله شروع می شود. سخت ترین مرحله برای یاد گرفتن اینکه چطور رتبه برتر شویم، این است که از مسیر مناسب خارج نشویم! یعنی برنامه هرروز خود را کامل اجرا کنید، ناامید نشوید، تنبلی نکنید و تا می توانید تلاش کنید.
- انتخاب هدفی که به آن علاقه دارید، پیدا کردن مسیر مناسب رسیدن به هدف و خارج نشدن از مسیر سه گام مهم برای این است که بتوانید به رتبه برتر کنکور برسید. حالا در ادامه با جزئیات بیشتری درمورد اینکه چطور رتبه برتر شوید و چطور از پایه درسی ضعیف به رتبه خوبی در کنکور برسید، صحبت می کنیم.
چرا پایه درسی ضعیف مانعی برای موفقیت در کنکور نیست؟
- موفقیت در کنکور با افزایش مهارت در سطح درسی اتفاق می افتد حتی برای دانش اموزانی که از نظر درسی قوی هستند هم نیاز است و پایه درسی قوی یا ضعیف دلیلی برای رسیدن به موفقیت نیست باید مهارت های لازم را به دست اورید .
- پایه درسی فقط سرعت رسیدن به هدف شما را تحت تاثیر قرار می دهد. یعنی دانش آموزی با پایه درسی ضعیف باید تلاش بیشتری برای یاد گرفتن مهارت های کنکوری داشته باشد. اما افرادی که پایه درسی قوی تری دارند می توانند با سرعت بیشتری به موفقت برسند، به شرطی که با مهارت های لازم برای رتبه برتر شدن آشنا باشند.
- از موفقیت در کنکور ناامید نشوید اگر از نظر درسی ضعیف هستید داشتن تلاش و پشتکار قوی و اموختن مهارت های لازم میتواند ما را برای کنکوری طلایی اماده کند
پیشنهاد ما : چگونه اعتماد به نفس دانش آموزان را تقویت کنیم ؟
عوامل مهم و موثر در موفقیت در کنکور
- چون ظرفیت پذیرش دانشجو افزایش پیدا کرده و هر کسی میتواند در هر رشته ای که علاقه دارد ادامه تحصیل داشته باشد و این امر باعث نشده که رقابت وجود نداشته باشد چون اهمیت تنها در قبولی دانشگاه نیست باید داوطلبان در رشته مورد علاقه خود در دانشگاهی که دوست دارند مجوز ادامه تحصیل را کسب کنند باید دانش اموزان علاوه بر فراگیری کنکور باید برنامه ریزی کنند تا بهره وری و کیفیت ان را افزایش دهند به این معنی که آنها بتوانند با اختصاص زمانی معقول و مساوی دیگر رقبا نتایج بهتری کسب نمایند. داوطلب کنکور با امتحانات مدارس آشنایی دارد و سالها آن را تجربه کرده است ولی کنکور وضعیت جدیدی است که نیاز به مهارتهای دیگری به جز مهارتهای دوران تحصیل دارد . تفاوتهای آزمون های دوران مدرسه و آزمون سراسری ، موجب تفاوت عولکرد دانش آموزان در این دو آزمون می شود که عبارتند از :
1- اهمیت : امتحان مدرسه معمولا ” یک نمره در یک درس در سال تحصیلی می باشد که قابل جبران است اما آزمون سراسری ، راه ورود به دانشگاه را تعیین می کند و این احتمال وجود دارد که مسیر زندگی فرد را عوض کند .
2- تعداد : داوطلب در مدرسه با تعداد محدودی از همکلاسی های خود که آنها را می شناسد سر و کار دارد و لی در کنکور ، با خیل عظیمی از داوطلبانی که آنها را نمی شناسد
3- رقابت : در یک کلاس یک شاگرد خوب به راحتی شاگرد اول می شود ولی همن فرد ممکن است در کنکور وضعیت چندان خوبی نداشته باشد
4- حجم کتابها : در دبیرستان معمولا ” از یک کتاب آزمون به عمل می آید ، در حالی که در کنکور از دروس چهار ساله مقطع دبیرستان و پیش دانشگاهی سوال طرح می شود و داوطلب با حجم وسیعی از دروس روبرو است .
5- زمان : در امتحانات مدرسه مشکل زمان مطرح نیست و دانش آموز فرصت کافی برای پاسخ به سوالات را دارد . در حالیکه در کنکور سوالات زیاد بوده و وقت محدود.
6- پذیرش در دانشگاه و رشته ی مورد نظر : داوطلبان اگر به علایق خود نرسند ، پذیرش خود را بی ارزش می دانند 7 – نوع سوالات : معمولا “در کلاس دانش آموز از نحوه ی تدریس دبیر نوع سوالات را پیش بینی می کند . اما در کنکور سوالات توسط طراحانی طرح می شود که هیچ گونه ارتباطی با داوطلبان ندارند و درجه ی دشواری سوالات متفاوت است .
عوامل موفقیت در کنکور سراسری چیست ؟
1- در مسیر قرار گرفتن :
- در واقع فرد اگر بخواهد وی موضوعی به طور جدی کار کند ، باید خود را در مسیر اصلی آن موضوع قرار دهد . برای مثال ، اگر فردی بخواهد وارد یک رشته ورزشی شود از لباسش گرفته تا نوع تمرینات ورزشی و نحوه ی تغذیه اش ، باید دقیقا” در جهت آن ورزش خاص باشد تا نتیجه دلخواه خود را بگیرد . پس در وهله اول باید حس کنکور داشته باشد . یعنی هر کس او را ببیند ، بفهمد که او یک کنکوری است . یعنی با سالهای قبل تفاوت داشته باشد ، کارهای جنبی را کم کند ، و به این باور برسد که امسال تنها یک کار تعریف شده دارد و آن هم موفقیت در کنکور است . و از کنار بسیاری از چیزها را که بزرگ نیستند بگذرد .
2- داشتن هدف :
- زندگي، فرصت هاي فراواني در اختيار کساني که به جستجوي آرمان هاي بلندشان به پا خواسته اند و به تحقق روياهايشان همت گماشته اند، قرار مي دهد. بدين ترتيب فزد باید خط مشي خود را در زندگي تعيين کند و سکاندار کشتي سرنوشت خود باشد. انتخاب هدف ، یکی از ضرورتهای زندگی است که اگر آگاهانه انجام نشود، ناآگاهانه صورت خواهد گرفت. یکی از ضرورتهای انتخاب هدف ، این است که تمرکز ذهنی را به همراه خواهد داشت. داشتن ذهنی متمرکز ، یکی از شرطهای لازم برای موفقیت است. یک ذهن متمرکز قدرت تفکر و خلاقیت دارد و پر از انرژی است، بنابراین میتواند در مسایل کنکاش کند و اعماق آنها را ببیند. نقطه روبروی ذهن متمرکز ، یک ذهن آشفته است. با یک ذهن آشفته نمیتوانیم کاری از پیش ببریم و تمام انرژیمان صرف کارهای بیهوده میشود .
مراحل رسيدن به هدف ها :
1) ليست بندي هدفها 2)زمان بندي هدفها ( زمان لازم براي رسيدن به هدف) 3) اولويت بندي هدفها 4) ايجاد انگيزه براي هر هدف ( وضوح در هدف) 5) برنامه ريزي براي رسيدن به هدفها 6) اقدام و شروع حرکت در مسير هدف (تلاش مستمر براي رسيدن به هدف )
3- داشتن نگرش مثبت :
- مغز انسانها بسیاری از تصمیم های خود را نه بر اساس واقعیت ها ، بلکه بر اساس پرداشتی که از آن واقعیت ها دارد ، می گیرد . به عنوان مثال اگر احساس شکست و بدبینی وارد مغز شما شود ، مغز حوادث و شواهدی را مبتنی بر این احساس جمع آوری می کند و آنگاه با ترشح آدرنالین به همه ی اعضای بدن ، فرمان آمادگی در برابر بدشانسی و شکست را صادر می کند و آنها را وادار می کند که خود را با ناکامی و شکست تطبیق دهند . و بالعکس ، اگر احساس موفقیت و شادابی داشته باشد ماده دیگری به نام آندروفین ترشح می شود که فرد را برای رسیدن به پیروزی آماده می کند .
- همه انسانهای بزرگ هدفهای بزرگی داشتند.هدفهایی که کاملا مشخص بودند.آنها به محدودیتها فکر نمی کردند بلکه به موفقیت ها فکر می کردندآنها هدفهایشان را با ذهنیت مثبت می ساختند و با ذهنیت مثبت دنبال می کردند.آنها هر روز و هر روز به هدفهایشان فکر می کردند و در خیالشان تصور می کردند در حالی که پر از شادی و موفقیت اند به هدفهایشان رسیده اند.با تکرار خیلی زیاد این کار٬ میلشان برای رسیدن به هدف به اشتیاقی سوزان تبدیل شده بود.آنها با تلاش پیگیر و انرژی فراوان برای رسیدن به هدفهایشان گام بر می داشتند.این چنین کردند و موفق شدند. گاهی پاره ای از معلمان یا دیگر افراد ، اطلاعات نادرستی از کنکور ارائه می دهند که تاثیر منفی روی داوطلبین می گذارد .داوطلب کنکور اجازه نمی دهد که القائات نادرست اطرافیان ، عملکرد او را تحت تاثیر قرار دهد . او اطلاعات را فیلتر کرده و آنهایی را که نادرست تشخیص می دهد از ذهن خود بیرون می کند .
- البته نباید نگرش مثبت را با ذهنی گرایی غیر واقعی اشتباه گرفت . ذهنی گرایی غیر واقعی نوعی خوش خیالی کودکانه است که در نهایت فرد را دچار اندوه می کند . در حالیکه مثبت نگری فرد را از نامیدی و یاس دور می کند و توان او را بالا می برد .
کلیپ انگیزشی در مورد کنکوری ها با ما همراه باشید
4- خود باوری :
- اینکه انسان چه اندازه خود را میشناسد و خود را میپذیرد، در رفتار و عمل او منعکس میشود. رفتارهایی که فرد از خود در زمینههای مختلف نشان میدهد نشانگر درجات خود باوری او است. البته گاهی افراد به خود باوریهای کاذبی نیز دچار میشوند که از لحاظ شدت و حدت پافشاری آنها در برخی ویژگیها قابل تشخیص است. در هر حال داشتن درجات متعادلی از ویژگیهای زیر نشان از خودباوری خوب و مؤثر در فرد دارد .
5-استقلال عمل
- در مورد مسائلی که مربوط به زندگی خود است با استقلال بیشتری عمل میکند. به دیگران وابسته نیست مگر در زمانی که چنین ارتباطی با دیگران با انجام عملی لازم و ضروری باشد. چنین فردی میداند که در امور زندگی خود بایستی خود عمل کند و شخصا فعالیتهایش را انجام دهد و همچنین میداند که برخی فعالیتها نیاز به همکاری دیگران دارند. اما فردی که دارای خود باوری بسیار پائین است مستقل عمل نمیکند، وابسته به دیگران است و حتی شاید در مسائل کاملا شخصی احتیاج به دخالت دیگران داشته باشد. فردی با خود باوری کاذب حتی در اموری که نیاز به همکاری دیگران دارند نیز تمایل به استقلال عمل دارد .
6-مسئولیت پذیری
- خود باوری خوب موجب میشود فرد مسئولیت پذیر باشد. مسئولیتهای مختلف را در زندگی دور و بر خود میپذیرد، حال این مسئولیت میتواند شامل اموری جزئی مثل شستن ظروف یا نظافت منزل باشد، یا مسئولیتهای بزرگتر در گروههای کلاسی ، مدرسه یا گروههای ورزشی و … . چنین فردی بی تفاوت نیست و قبلا از توصیه دیگران اغلب اقدام به عمل میکند. نقش و حضور این افراد و مسائل مختلف زندگی و جامعه کاملا پر رنگ است .
7-استقلال فکر
- افراد خود باور خودشان تصمیم میگیرند، فکر میکنند و مسیر فکری خود را در زمینههای مختلف تعیین میکنند. بر اساس خط مشی فکری خود به امور زندگی پاسخ میدهند و براحتی از افکار و عقاید دیگران تبعیت نمیکنند، مگر اینکه با تحلیل و بررسی آن افکار را در جریان فکری خود بپذیرند و ادغام کنند .
8-آگاهی از ویژگیهای مثبت و منفی خود
- افراد خود باور پیچ و خم شخصیت و درون خود را بررسی میکنند و به همان اندازه که میدانند کاستیهایی دارند و باید به فکر جبران آنها باشند . ویژگی خوب و کامل خود را همواره مد نظر دارند، به آنها افتخار میکنند و همواره مقابل چشم خود دارند. افرادی با خود باوری ضعیف شناخت خوبی از خود ندارند و آگاهی کاملی از ویژیگیهای خود ندارد و این ابهام موجب میشود ضعفها و ویژگیهای منفی را گسترش داده و باور خود را در مورد خود خدشه دار سازد .
9-دوری از تقلید
- افراد خود باور خود را به همان شکل که هستند میپذیرند، بنابراین کمتر از افراد خود باور پائین اقدام به تقلید از دیگران در زمینههای مختلف میکنند. دوست دارند به همان شکل و قیافه خودشان باشند و افکار خود را داشته باشند، تمام مسائلی که به آنها مربوط میشود را نیز به همان شکل باور دارند میپذیرند. مثلا خانواده ، شغل و … بنابراین به دنبال این نیستند که از کارهای دیگران تقلید کنند و یا مثل آنها باشند .
10-موفقیت در زمینههای مختلف زندگی
- افراد خود باور شناخت صحیحی که از خود دارند بهتر از بقیه به پرورش توناییها و استعدادهای خود میپردازند و آنها را در جهت درست هدایت میکنند. بنابراین از صرف انرژی برای استعدادهایی که ندارند خودداری میکنند و در عوض با توجه و گسترش دادن استعدادهایی که دارند موفقیتهای بیشتری را شامل خود میکنند. فرد خود باوری که میداند استعداد هنری ندارد، وقت و انرژی خود را صرف کسب هنر نمیکند و مثلا اگر میداند در زمینه تجارت یا تحصیل و … استعدادهایی دارند به پرورش آنها اقداام میکند و در آن زمینه موفق و موفقتر میشود .
با وجود تأثیری که این ویژگی هاکه فرد از محیط خود میپذیرد، اما این به معنی عدم تأثیر فرد روی خود باوری خود نیست. به عبارتی فرد بزرگسال براحتی میتواند درجه خود باوری خود را از خویش تغییر دهد. اجازه دهد تأثیرات محیطی به کاهش آن اقدام کنند یا با مقاومتی که از خود نشان میدهد دائما در تلاش برای افزایش خود باوری خود باشد .
11-اعتماد به نفس
- اعتماد به نفس همانا اعتماد وايمان شما به جهان هستي وکل آفرينش وموجودات است .
- اعتماد به نفس آن است که باور داشته باشيد مي توانيد وتوانايي ان را داريد که تمام توانتان رابه کار بگيريد و شرايط واوضاع زندگي را آن گونه که مطلوب ودلخواه شماست تغيير دهيد
چگونه اعتماد به نفس را در خود تقويت کنيم ؟
اصل اول : گذشته را بپذيريد و آينده را دگرگون کنيد
شما بايد بدانيد که گذشته را نمي توان تغييرداداما آينده هنوز آفريده نشده است . آينده چيزي نيست جز انديشه هاي شما وکوشش براي افريدن انها . منظور ما اين است که در بند گذ شته نباشيد نه اينکه از تجربيات ، خطاها وشکستهاي گذشته درس نگيريد .پس بايد عاقلانه به گذشته نگاه کرد و اند يشه و وقت خود را صرف چيزي کنيم که توان آفريدن ودگرگون ساختن آن را داريم .
اصل دوم :درباره اهدافتان با خود گفتگو کنيد
اهداف را به صورت جملا تي مشخص در اوريد وبه خود بگوييد ان هم به صورت جملات مثبت . اهداف بايد واقعي ومعقول باشند نه بلند پروازانه که دسترسي به انها ممکن نباشد ونه پيش پا افتاده که ارزش کوشيدن را نداشته باشند . اهداف معقولي براي هرساعت ، روز ، هفته وماه وضع کنيد . موفقيت در اهداف کوتاه شما را براي دست يافتن به اهداف بلند مدت تشويق مي کند و انگيزه تلاش را در شما بيدار مي سازد . همواره اهداف را ياداور شويد تا بخشي از ضمير ناخوداگاه شما گردد .
اصل سوم – تصميم گرفتن را تمرين کنيد .
روانشناسان نشان داده اند که کسانیکه در سالهاي اوليه زندگي خود تشويق شده اند تا براي خود تصميم بگيرند از ديگرانی که اين موقعييت را نداشته اند در اعتماد به نفس رتبه بالاتري کسب کرده اند .تمرين تصميم گيري به شما کمک مي کند تا نسبت به قدرت قضاوت خود اطمينان بيشتري به دست اوريد ودرنتيجه اعتماد به نفس کامل تري کسب نماييد . مهم تصميم گيري است . يادتان باشد که :
قضاوت درست نتيجه تجربه است وتجربه خود نتيجه چندين قضاوت نادرست .
بنابراين از هرفرصتي براي تصميم گيري استفاده کنيد واين نيرو را در خود پرورش دهيد .
تصميم گيري مستلزم خطر پذيري واحساس مسئوليت است
اصل چهارم – نتايجي را که مي خواهيد مجسم کنيد
تصوير روشني را از آنچه مي خواهيد به دست اوريد ، داشته باشيد اين کار باعث مي شود تا انرژي خودرا بران هدف متمرکز کنيد . اين برخورد تصويري باهمه آرمان ها و اهداف براي شما مفيد است وياري تان مي دهد تا کم کم زمينه هاي -دست يابي به انها را فراهم سازيد .
اصل پنجم – دربرخي زمينه ها متخصص شويد
آگاهي عمومي لازمه زندگي فردي واجتماعي است اما کافي نيست . براي پيشرفت در زندگي فردي وحرفه اي شما بايد در زمينه هايي متخصص ومنحصر به فرد باشيد . همين نکته که شما چيزي مي دانيد وديگران نمي دانند به شما اعتماد به نفس مي دهد . بايد اموزش مداوم را به عنوان يک اصل در زندگي خويش بپذيريد
– اولين گام در موفقيت «خودشناسي» است. ابتدا سعي كنيد شناخت درستي از خود و ويژگي هاي اخلاقي و شخصيتي خود كسب كنيد و با توجه به اين كه هيچ كس كامل نيست، اگر ايرادي يا مشكلي داريد كه خود به تنهايي قادر به يافتن راه حل مناسبي براي مقابله با آن نيستيد و شخص قابل صلاحيتي براي مشورت نداريد، از مشاوران و متخصصين كمك بخواهيد .
2- تاريك ترين زمان شب، نزديك ترين زمان به سپيده صبح است . اين جمله را به خاطر بسپاريد و با كوچكترين ناملايمات از تلاش خود دست بر نداريد و به سادگي خود را بازنده تلقي نكنيد .
3- بدون توجه به نتيجه كار، تمامي نيروي خود را به كار گيريد تا مسئوليتي كه به عهده شماست، به بهترين نحو انجام پذيرد.
4- هميشه هدفمند باشيد. اگر خواسته هايتان خيلي دور از دسترس به نظر مي آيد، براي تحقق آنها برنامه اي چند مرحله اي طراحي كنيد . يعني براي خود اهداف كوتاه مدت انتخاب كنيد و مطمئن باشيد حتي اگر يك گام كوچك، اما درست برداريد
5-در لحظات سختي كه احساس تنهايي و نااميدي مي كنيد، به خاطر بياوريد يگانه قادر متعال در كنار شماست. به خدا توكل كنيد، محكم و راسخ گام برداريد و پس از موفقيت شكرگزار باشيد .
6- هيچ گاه اجازه ندهيد افراد منفي باف با عقايد ناسالم خود، ذهن شما را مسموم كنند
7-از شوخي هاي توهين آميز كه باعث خدشه دار ساختن شخصيت خودتان يا ديگران مي شود، خودداري كنيد .
8-توانايي هاي خود را دست كم نگيريد، استعدادهاي خود را باور داشته باشيد و مطمئن باشيد انسان در فرهنگ مذهبي ما بي جهت «اشرف مخلوقات» ناميده نشده و مي تواند با اراده و پشتكار، به موفقيت هاي نامحدودي دست يابد .
9- در لحظات سختي و پريشاني، دقايقي را با خود خلوت كنيد و سعي كنيد عوامل مولد نگراني تان را پيدا كرده و درصدد رفع آن عوامل برآييد
10- قبل از انجام هر كاري به عواقب حاصله آن خوب فكر كنيد، در صورت نياز به راهنمايي با افراد مثبت انديش، واقع گرا و آگاه مشورت كنيد
11- اگر خواستاراحترام ديگران هستيد، اول خودتان به خودتان احترام بگذاريد .
12- اگر عادت يا ويژگي در شما وجود دارد كه باعث آزارتان مي شود، با برنامه ريزي درست و اصولي آن را از خود دور كنيد
13- اگر مي خواهيد از پيشرفت خود اطلاع حاصل كنيد، خود را نسبت به گذشته خودتان مقايسه كنيد نه با ديگران .
14- هميشه نيمه پر ليوان را ببينيد نه نيمه خالي آن را
15- اگر مشكلات تحصیلی خود را نمي توانيد به تنهايي حل كنيد، از افراد زبده و با تجربه كمك و مشورت بخواهيد و دانش حرفه اي خود را گسترش دهيد و از سؤال كردن هراسي نداشته باشید
این استراتژی معجزه خواهد کرد با این کلیپ اموزشی همراه باشید
روشهای ایجاد انگیزه :
* ایجاد ارتباط بین توانایی یادگیری و موضوعات مورد مطالعه*
* آشنایی با فرآیند حل مساله ، برای حل مشکلات شخصی*
* توانایی در مدیریت استرس*
* مدیریت تغییراتی که پس از دوره متوسطه در زندگی شان رخ خواهد داد*
* دانستن مزایای برنامه ریزی در پشت سر گذاشتن انتقال های زندگی*
* پذیرش مسئولیت در قبال یادگیری خود*
* به کار گیری موفقیت آمیز روشهای مطالعه*
* آگاهی از اهمیت موفقیت تحصیلی در ایجاد فرصت های شغلی و موقعیت های اجتماعی*
* شناسایی موضوعات مورد علاقه و موضوعاتی که یادگیری آنها دشوار می باشد .*
آفت های مطالعه :
· بلند خوانی
· کلمه خوانی
· مطالعه حین را رفتن
· مطالعه با وسابل صوتی تصویری
· پرخوانی
· وسواس در مطالعه
· کند خوانی
روشهای مطالعه :
روشهای مطالعه موثر سهم به سزایی در موفقیت داوطلبین کنکور دارد که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم :
· خواندن اجمالی( آشنایی کلی با مطلب در زمان کوتاه )
· تند خوانی ( دید زدن و جریان موزون حرکت چشم و ذهن بر روی مطالب )
· دقیق خوانی ( درک کامل مطلب خوانده شده و نگهداری منظم و منطقی در حافظه )
· خواندن تجسسی ( ( از طریق سوال کردن و یافتن جواب دامنه تمرکز حواس بالا می رود .)
· روش پس ختام( SQ3R پیش خوانی – سوال کردن – خواندن – تفکر – از حفظ گفتن – مرور کردن )
نتیجه گیری :
مهمترین کلید رسیدن به موفقیت در کنکور این است که بدانید پایه درسی ضعیف مانعی برای شما نیست. برای اینکه رتبه برتر کنکور شوید باید مهارت های کنکور دادن را یاد بگیرید. یعنی از منبع مناسب آموزشی استفاده کنید، مرور هر درس را به موقع انجام دهید، به اندازه کافی تست بزنید و هرروز مسیری که در پیش دارید را بررسی کنید که از راه خارج نشوید. تلاش شما و شناخت دقیق مسیری که برای رسیدن به هدف خود باید طی کنید برای موفقیت کافی است. پس راهکارهای گفته شده را با تلاش مناسب انجام دهید تا پایه درسی ضعیف خود را ارتقا داده و رتبه برتر کنکور شوید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
شیوه هایی که افراد برای کاهش اضطراب به کار میبرند
چگونه به کودکمان آموزش جنسی مناسب بدهیم ؟
چگونه کودکان خود را در برابر شبکه های اجتماعی محافظت کنیم
نقش والدین در کمک به تربیت فرزندان
چگونه در زندگی خود تعادل برقرار کنیم ؟
راهکارهایی برای پیشگیری از خشم و عصبانیت در نوجوانان
26 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من بيست وپنج سالمه از اول تابستون شروع كردم…. با هيچييي هم كار ندارم متاهل هم هستم خدااااقل روزي ده ساعت رو ميخونم… فقط دروز در هفته كلاس رياضي فيزيك ميرم… يك ماهه خاهرم ومادرمو نديدم… تا هفت ماه ديكه هم همينه… البته از روزايي بودهكه نتونستم بخونم ولی دیدم حتی تو فامیلامون یکی دونمونه بوده که از نظر درسی ضعیف بودن ولی کنکور قبول شدن جای شاید تاپی نه ولی دانشگاه های بدی هم نرفتن متوسط پس میشه قبول دارم
سلام کسی هست که تو مدت کم برای کنکور خونده باشه (مثل من که الان میخوام شروع کنم) و رشته خوبی هم قبول شده باشه اگه هست لطفا راهنماییم کنید میخوام شروع کنم بهم بگید چیکار کنم؟؟
سلام .من کنکوری1400 هستم بنظرتون اگه از آلان که چیزی به کنکور نمونده شروع کنم میتونم پرستاری بیارم؟؟؟؟؟
سلام با ارزوی موفقیت برای شما بله حتی در زمان کم با داشتن انگیزه و پشتکار میتونین به رشته ای که دوست دارین برسین
اره امسال کنکور دارم…ولی حتی دوازدهم رو هم نخوندم😖نهایی میخوام چیکار کنم😫😫معدلم همیشه بالای ۱۹/۷۰بوده ….دعا کن لا اقل بتونم ۱۹بیارم…من همه چیو باختم
دائما دارم گریه میکنم…تق به من
بهتره خودتون رو با افراد دیگه یا دوستانتون مقایسه نکنید و اهداف خو بو انگیزه لازم رو برای ایندتون پیدا کنید این که نمره باعث این بشه شما انگیزه نداشته باشید امری مهم نیست
نمیدونم من کلا ضعیف بودم برا زبان و اینکه تو سال کنکورم فقط روی زبان تمرکز کردم و معلمی زبان هم قبول شدم خودم باورم نمیشد واقعا این مقاله رو خوندم میبینم درست گفتین میشه چه ضعیف باشی چه قوی توی درسا مهم خودتی باوراته و اون انگیزه و تمرکی که داری مهمه و باعث قبولیت توی کنکور میشه البته دانش اموزای ضعیف دیگه رو میشناسم که کلا قبول که نشدن تو بکنکور هیچ اصلا ترک تحصیل کردن
با برنامه درس خوندن میتونیم موفق بشیم هر چن پایه ضعیفتری داشته باشیم.
البته نباید برنامه رو صرفن برا رفع تکلیف مشاور انجام بدیم
کاملا حرف شما صحیح هستش دوست عزیز با برنامه ریزی چه از نظر تحصیلی و چه در مسیر زندگیتان موفق خواهید بود
من علاقم ب ادبیات بود همش درگیر المپیاد اینا بودم ولی ب اجبار خونواده تجربی خوندم دوسال پشت موندم الان نمیدونم جز دانش اموز ضعیف کنکوری حساب میشم برم دنبال علاقه م ؟ یا بازم تجربی برم
باید به دنبال علایق خود برید چون اگه در کنکور هم موفق بشین و حتی در رشته تجربی چون باب میل شما نیست برای اینده شغلی و درسی شما مشکلاتی ایجاد خواهد شد لطفا با مشاوره تحصیلی صحبت کنید تا شما را راهنمایی کنند
خیلی خیلی ممنون ، کلی روحیه م با خوندن مقاله تون بیشتر شد ،یادگرفتم که ضعف هام چیه
خوشحالیم که براتون مفید بوده
یکی از بزرگترین راز های موفقیتم در کنکور این بود کهوقتی بقیه ترمز میزدن من تخت گاز میرفتم
سلام من کنکوری ۱۴۰۱ هستم .درس های دهم رو کار نکردم و امسال هم که یازدهم بودم رو تقریبا از دست دادم لطفا راهنماییم کنید
سلام بهترین راه برای شما مراجعه به مشاور تحصیلی مناسب هستش و اینکه برای خودتون هدف و برنامه ریزی داشته باشید
الکی خودتون رو سردرگم و امیدوار نکنید
رتبه برتر شدن استعداد خاصی میخواد
خانواده باید پولدار باشه که بتونن بزارن یه مدرسه درست و حسابی و کار هر کسی نیست چطور ممکنه که بین ۶۰۰ هزار داوطلب رتبه برتر بشی !!!
أخه شما کجا دیدین رتبه برتر های کنکور تجربی از مدارس دولتی باشن؟ والا من تا اینجا چیزی ندیدم و همه اش از مدارس تیزهوشان و غیر دولتی و نمونه دولتی هستن
سلام دوست عزیز شما دچار ناامیدی شدید چون داشتن استعداد به تمرین و تکرار و تلاش است و همه کسانی که در زمینه کنکور موفق شده اند ذاتا با استعداد نبوده اند بلکه با تلاش مستمر به این هدف رسیده اند
اونقدر استرس دارم که دارم میمیرم… وقتی نزدیک امتحانات میشه مخصوصا کنکور
ضربان قلب بالا.دست و پاهای یخ کرده همراه با. عرق سرد و لرزش.دلشوره.حالت تهوع.سردرد و قلب بدرد.همه رو با هم دارم.. فقط میگم .خدایا نجاتم بده سال دوممه امسال کنکور میدم و دانش اموز ضعیفی هستم لطفا کمکم کنید
سلام شما بهتر هستش ورزش رو به صورت جدی دنبال کنید و رفتارهای استرس اور و کارهای استرس آور رو حتما یادداشت کنید سعی کنید ارتباطات اجتماع خودتون رو بیشتر کنید با خانواده و یا با دوستان وقت گذرانی کنید البته شما رد سال کنکور قرار دارید بیشتر باید روی درس خودتون تمرکز کنید ولی این به این معنا نیست که شما هیچ تفریحی نداشته باشید سعی کنید دست از اهمال کاری بردارید و کارهایی که در اولویت شماست رو زودتر انجام بدین تا باعث استرس و اضطراب شما نشه اگر دانش اموز ضعیفی هستین باید به کلاس های فوق برین یا سعی کنید اموزش های انلاین ببینین نحوه درس خوندن رو عوض کنید و برنامه ریزی داشته باشید تا بتونین موفق بشین
سلام کسی هست که تو مدت کم برای کنکور خونده باشه (مثل من که الان میخوام شروع کنم) و رشته خوبی هم قبول شده باشه اگه هست لطفا راهنماییم کنید میخوام شروع کنم بهم بگید چیکار کنم؟؟ هدفم رتبه زیر ۲۰۰۰ منطقه ۳ هست
سلام . بله افراد زیادی هستند که در مدت زمان کم میتونن به موفقیت های بزرگی برسن . مدت زمان اصلا چیزی نیست که بخواین خودتون رو به خاطرش محدود کنین شما میتونین با برنامه ریزی درست شروع به مطالعه کنین اما توجه داشته باشید چون زمان کمی دارین این ساعت مطالعه شما باید بیشتر باشه و در کنارش تست بزنین حتما برای اینکه توی این یک سال بخواین قبول شین باید خیلی تلاش کنین و هدفمند فقط مطالعه داشته باشید. میتونین از مشاوره برای کنکور استفاده کنید و کتاب های تست تهیه کنید نا امید نشید و تلاش کنید.
سلام برای موفقیت در کنکور باید چیکارکنم؟
سلام و عرض ادب
لازمه موفقیت در هز زمینه ای تلاش و پشتکار هست شما هم برای موفق شدن باید به طور مداوم به تلاش ادامه بدین و برای خودتون هدف تعیین کنین کلا برای موفق شدن در کنکور دو چیز خیلی مهمه یکیش تلاش زیاد و دومی تکرار و رفع مشکل . ابتدا هدف رو مشخص کنین و درس های ضریب داری که کمک میکنه در رشته تحصیلی مورد نظرتون قبول شید رو هم لیست کنین و به طور جدید روی این درس ها کار کنین هم مطالعه داشته باشید و در کنارش تست بزنین قطعا موفق خواهید شد.
سلام دوست عزیز من همکلاسیم توی مدرسه دولتی درس می خوندرتبه 270 کنکور شد و از خانواده های خیلی متوسط هم بودند و توی روستا زندگی می کردندولی برای کنکور زحمت کشید درس خوند واین رتبه رو کسب کرد
سلام وقت تون بخیر
من کنکوری ۱۴۰۳ هستم ، امسال یازدهم نمرات ترم د مم به شدت خراب شد و ۳ تا از درس هامو زیر ۱۰ گرفتم . انگیزه ی خیلی خوبی که برای کنکورم داشتم از دست دادم خانواده ام همش به این نمره ها اهمیت میدن و مدرسه که میرم برای امتحان دوباره روحیه مو به شدت تضعیف میکنه صحبتایی که میشن م خیلی آزارم میده و حس میکنم نمیتونم برای کنکورم دوباره پرق رت شروع کنم ، استرسم به شدت زیاده چون موقع مطالعه برای امتحان دوباره همش میترسم بازم نمره ام کم بشه یه مدت دچار افسردگی شده بودم و برای همین سری اول امتحانام خراب شد ، الان که دوباره این حرفا رو میشنوم به شدت از خودم بدم میاد دلم میخاد بمیرم حالم خیلی بده